Πώς θα κρατήσεις τα σπυράκια μακριά από τα καλοσχηματισμένα φρύδια σου

Πώς θα κρατήσεις τα σπυράκια μακριά από τα καλοσχηματισμένα φρύδια σου

Κάποιες φορές, μετά το ραντεβού με την αισθητικό, καταλήγουμε με ενοχλητικά σπυράκια ανάμεσα ή πάνω-κάτω από τα φρύδια μας. Υπάρχει τρόπος να τα αποφύγουμε εάν ακολουθήσουμε μια απλή ρουτίνα περιποίησης της περιοχής αυτής. Πριν αλλά και μετά την επίσκεψη μας στο σαλόνι ομορφιάς.

thezoereport.com

Καθαρισμός

Όταν βγάζουμε τα φρύδια με οποιοδήποτε τρόπο επιθυμούμε, η τρίχα βγαίνει από το θύλακα της και θέλει μερικά λεπτά μέχρι να ξανακλείσει. Σε αυτό το διάστημα μπορεί να τρυπώσει οποιαδήποτε βρωμιά βρίσκεται στην περιοχή των φρυδιών και να δημιουργήσει τα σπυράκια που μας ενοχλούν. Οπότε φρόντισε από το σπίτι ακόμη να έχεις πλύνει καλά το πρόσωπο σου με έμφαση στην περιοχή αυτή. Εάν πάλι το ραντεβού σου βρίσκεται στη μέση μιας γεμάτης ημέρας, μπορείς με ένα μαντιλάκι ντεμακιγιάζ να καθαρίσεις μόνο τα φρύδια σου.

Απολέπιση

Αφού πλέον έχουμε καθαρίσει την περιοχή, σειρά έχει η απολέπιση. Τα νεκρά κύτταρα που βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας μπορούν να σταθούν η αιτία για να εμφανίσεις την επόμενη ημέρα σπυράκια. Ένα ήπιο scrub είναι η ιδανική λύση. Φρόντισε να περάσεις το δέρμα σου μετά με μια ζεστή πετσέτα (washcloth) για να μην μείνουν υπολείμματα. Με αυτό τον τρόπο πριν από το ραντεβού σου θα έχεις καθαρή και σούπερ απαλή την περιοχή των φρυδιών.

cosmopolitan.co.uk

Κανόνες υγιεινής

Δεν χρειάζεται μόνο εμείς από τη μεριά μας να φροντίζουμε για την υγιεινή του δέρματος μας. Η καθαριότητα του ινστιτούτου ομορφιάς θεωρείται αυτονόητη. Μπορεί μερικές φορές να δελεαζόμαστε από τις χαμηλές τιμές. Αλλά αν δεν τηρούνται οι κανόνες τότε είναι σίγουρο πως δε θα μείνουμε ευχαριστημένες την επόμενη ημέρα. Πρόσεξε, λοιπόν, τα εργαλεία και τα χέρια της αισθητικού να είναι πάντα καθαρά και απολυμασμένα.

Τέλος, αφού έχει ολοκληρωθεί το καθάρισμα των φρυδιών, το δέρμα σου είναι αρκετά ευαίσθητο. Οπότε φρόντισε να μην πειράζεις με τα δάχτυλα σου την περιοχή με τους ανοιχτούς θύλακες. Εφάρμοσε μια δροσιστική και αναπλαστική ενυδατική κρέμα και απόφυγε τη γυμναστική. Μιας και ο ιδρώτας μπορεί να ερεθίσει το δέρμα σου.

Δες ακόμα:

Το micro-concealing είναι ο τρόπος να κρύψεις τα επίμονα σπυράκια


featured image: Byrdie
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.