Το micro-concealing είναι ο τρόπος να κρύψεις τα επίμονα σπυράκια

Το micro-concealing είναι ο τρόπος να κρύψεις τα επίμονα σπυράκια

Υπάρχουν μέρες που θέλεις να είσαι λιγάκι έξτρα με την κάλυψη και επιλέγεις ένα full-face μακιγιάζ. Υπάρχουν όμως και εκείνες οι μέρες (οι λατρεμένες) που το δέρμα σου είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ίσως με εξαίρεση δυο, τρία σημεία που θέλεις να καλύψεις για να μη χαλάει η ομοιομορφία. Το concealer γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ο καλύτερος μας φίλος και γι’ αυτό τα tricks με τη βοήθεια του είναι πολλά. Μπορείς για παράδειγμα να φωτίσεις κάποια σημεία του προσώπου ή ένας γενικός κανόνας είναι να μην υπάρχει μεγάλη αντίθεση μεταξύ της απόχρωσης του concealer με το δέρμα σου για να έχεις ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Σίγουρα όμως έχεις επιχειρήσει να καλύψεις κάποιο επίμονο σπυράκι μόνο με concealer. Και αντί να το κρύψεις, δυστυχώς φαινόταν ότι υπάρχει κάτι ξένο στην επιδερμίδα σου. Δεν υπάρχει όμως λόγος ανησυχίας μιας και βρήκαμε πως να καμουφλάρεις επιτυχημένα τα σπυράκια σου και η τεχνική ονομάζεται micro-concealing.

Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα για micro-concealing:

1.

Επίλεξε ένα πινέλο που προορίζεται για τα μάτια και όχι για το πρόσωπο. Θέλεις στην ουσία η μύτη του πινέλου να ακουμπήσει μόνο στο σημείο που θέλεις να καλύψεις και όχι στην ευρύτερη περιοχή για να μην ξεχωρίζει από το σύνολο. Οπότε ιδανικό για αυτή την περίπτωση θα ήταν ένα πινέλο για eyeliner.

2.

Άφησε για τη συγκεκριμένη ανάγκη τα υγρά concealer στην άκρη. Προτίμησε αυτά σε μορφή στικ. Είναι συνήθως πιο ξηρά οπότε διαρκούν περισσότερη ώρα και έχουν μεγαλύτερή κάλυψη. Επίσης, καλό θα ήταν να έχεις μια μικρή παλέτα από διαφορετικές αποχρώσεις concealer που μπορείς να βρεις στην αγορά. Αναμειγνύοντας διάφορες αποχρώσεις θα μπορείς να βρίσκεις πάντα τη σωστή που θα ταιριάζει με την επιδερμίδα σου.

3.

Αφού έχεις τελειώσει την τοποθέτηση του concealer, ολοκλήρωσε περνώντας πάνω από το σημείο με ένα πιο φουντωτό πινέλο, όπως πχ της σκιάς, για να ενώσεις τις άκρες με το υπόλοιπο δέρμα σου. Μην προσπαθήσεις να το κάνεις με το δάχτυλο σου μιας και θα αφήσεις αποτύπωμα και δεν είναι κάτι που θα ήθελες ως τελικό αποτέλεσμα.


featured image: Top Beauty Stories
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.