Τα ταξίδια ανοίγουν ορίζοντες και σε γεμίζουν εικόνες. Η διαφορετική αισθητική και κουλτούρα της κάθε πόλης, αντικατοπτρίζεται κατά πολύ στα κτίρια της, τα οποία είναι δείκτης του πολιτισμού της. Και κάπως έτσι, τα ξενοδοχεία και (τα τελευταία χρόνια) τα σπίτια του Airbnb αποτελούν όχι μόνο το χώρο διαμονής, αλλά και έναν ακόμη χώρο έμπνευσης. Ειδικά για αυτούς που αγαπούν τη διακόσμηση. Όσο πιο κοντά είναι στον χαρακτήρα της χώρας που επισκέπτεσαι, τόσο πιο οικεία με το μέρος που έχεις επισκεφτεί νιώθεις.

Αν δε σκοπεύεις να ταξιδέψεις άμεσα άλλα θέλεις λίγη έμπνευση, κάποια σπίτι στο Airbnb θα σου δώσουν όση χρειάζεσαι.

Πολύχρωμο σκανδιναβικό στυλ στην Κοπεγχάγη

Βάλε στο χώρο σου χρώμα, βάζοντας πολύχρωμα χαλιά και ευφάνταστα prints. Κράτα την ισορροπία αφήνοντας τους τοίχους και τα έπιπλα σε ουδέτερους τόνους.

Σκούρο αλλά όχι μουντό background στην Αυστραλία

Μπορεί ένας μαύρος ξύλινος τοίχος και σκούρες διακοσμητικές λεπτομέρειες να μην είναι το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό για ένα beach house. Κάνουν όμως τη διαφορά και με τους σωστούς συνδυασμούς δένουν απόλυτα με τον υπόλοιπο χώρο και lifestyle.

Εντυπωσιακός φωτισμός και έργα τέχνης στην Κοπεγχάγη

Κομψά διακοσμημένο διαμέρισμα (γιατί οι Σκανδιναβοί το έχουν στο αίμα τους). Με λεπτομέρειες στο φωτισμό και στα αντικείμενα τέχνης που από μόνα τους τραβούν την προσοχή. Δεν έχεις παρά να κάνεις και εσύ το ίδιο.

Απλό και λιτό υπνοδωμάτιο στο Μπαλί

Το αξιοσημείωτο κομμάτι -στο κατά τα άλλα απλό και λιτό υπνοδωμάτιο- είναι το κάδρο με τη φωτογραφία. Λίγα πράγματα σε έναν χώρο προκαλούν την αλλαγή διάθεσης όσο ένα έργο τέχνης. Το στυλ και το τι θα απεικονίζει εξαρτάται από το τι συγκινεί εσένα.

Έπιπλα με παρελθόν στην Κοπεγχάγη

Αν θέλεις η διακόσμηση του χώρου σου να γίνει ιδιαίτερη αλλά με λίγα χρήματα, μάζεψε αντίκες και έπιπλα με ιστορία από τις αποθήκες των γονιών και των παππούδων σου. Έπιπλα με μεταλλικές, ξύλινες ή δερμάτινες λεπτομέρειες, αλλά και ο αρμονικός συνδυασμός τους με πιο σύγχρονου στυλ προσθήκες, θα δώσουν ενέργεια στο χώρο.

Ανάμειξη επίπλων εσωτερικού και εξωτερικού χώρου στο Brooklyn

Το πάντρεμα αυτό δεν αποτελεί εύκολη υπόθεση. Καρέκλες Acapulco ταιριασμένες με ένα vintage χαλί που θα σε κάνουν να πεις ‘πως δεν το σκέφτηκα εγώ αυτό;’! Αν αγαπάς τη διακόσμηση του καλοκαιριού τότε αυτό το διαμέρισμα θα είναι η έμπνευσή σου.

Μια cozy γωνία στην Κοπεγχάγη

Η δημιουργία μιας cozy γωνιάς μέσα στο σπίτι, είναι πάντα ευχάριστη. Αν υπάρχει χώρος διαθέσιμος μη διστάσεις να τη φτιάξεις βάζοντας ένα έπιπλο που θα είναι σαν να σου φωνάζει να πας να καθίσεις. Βάλε λίγη τέχνη στον τοίχο, παίξε λίγο και με το φωτισμό και είσαι έτοιμη.

Ταξιδιάρικη διάθεση στην Αυστραλία

Επηρεασμένο το συγκεκριμένο διαμέρισμα από Ινδονησιακές- Ινδικές επιρροές, μπορεί να σε εμπνεύσει να κάνεις το ίδιο. Πώς; Συλλέγοντας και τοποθετώντας αντικείμενα από τα δικά σου ταξίδια στον δικό σου χώρο. Τα δωμάτια που έχουν να πουν μια ιστορία, είναι τα δωμάτια με χαρακτήρα.

Δες ακόμα:

To ροζ σπίτι του Airbnb που θα λατρέψεις


all images: Airbnb