Το  να βρεις το σωστό νούμερο σουτιέν είναι μια μικρή νίκη που οφείλεις στον εαυτό σου. Και από άποψη μόδας, αλλά κυρίως από άποψη υγείας. Παρακάτω θα διαβάσεις τα βασικά σημάδια πως το νούμερο του σουτιέν σου είναι λάθος. Αν βρεις τον εαυτό σου σε αυτά, κάνε έρευνα και μη σταματήσεις μέχρι να βρεις ποιο νούμερο είναι το δικό σου νούμερο.

Το σουτιέν σου ανεβαίνει πολύ ψηλά στην πλάτη σου

Ένα βασικό σημάδι πως το σουτιέν σου είναι μεγαλύτερο από ό,τι χρειάζεται, είναι όταν ανεβαίνει πολύ ψηλά στην πλάτη σου. Πρακτικά, αυτό είναι ένδειξη πως θα ήταν καλύτερο να κατέβεις ένα νούμερο στην πλάτη, και να ‘ανέβεις’ ένα νούμερο στα cups. Στο μεταξύ, θα έχεις παρατηρήσει πως αυτό είναι σύνηθες σε πολλές γυναίκες, άρα δεν πρέπει να σε αγχώνει. Το βασικό που πρέπει να έχεις στο μυαλό σου είναι πως το σουτιέν θα πρέπει να είναι πιο σφιχτό στην πλάτη, και να εφαρμόζει ακριβώς μπροστά, καλύπτοντας όλο το στήθος σου.

Δεν καλύπτει όλο το στήθος σου

Πόσες φορές σου έχει τύχει να “εμφανίζεται” το στήθος σου στο κάτω μέρος του σουτιέν; Φανταζόμαστε αρκετές. Αυτό για αποτελεί σημάδι πως η πλάτη του σουτιέν σου είναι μεγαλύτερη από ό,τι θα έπρεπε. Αν από την άλλη, δεν καλύπτεται το στήθος σου, και ‘βγαίνει’ και από το πάνω μέρος και από το πλάι, τότε απλά χρειάζεσαι ένα μεγαλύτερο νούμερο.

Τα cups του έχουν κενό ή ζαρώνουν

Αν τα cups στα σουτιέν σου ζαρώνουν σε κάποια σημεία ή έχουν κενό, τότε πολύ απλά πρέπει να αγοράσεις μικρότερο νούμερο. Τα κενά δείχνουν πως υπάρχει έξτρα χώρος που δεν καλύπτει το στήθος σου. Πριν κατηγορήσεις το νούμερο, όμως, σιγουρέψου πως η φόρμα του σουτιέν είναι κατάλληλη για το στήθος σου.

5 σημάδια ότι φοράς το λάθος νούμερο σουτιέν
redonline

Το στήθος είναι ένα πανέμορφο, 3D ‘έργο τέχνης’. Μη βασίζεσαι σε αριθμούς, απλά μπες στο δοκιμαστήριο.

Οι τιράντες πέφτουν στους ώμους σου ή πιέζουν το δέρμα σου

Οι τιράντες είναι προσαρμόσιμες, οπότε οποιαδήποτε δυσκολία με αυτές ίσως μεταφράζεται σε μια μικρή ρύθμιση στο μήκος τους. Παρόλα αυτά αν έχεις χαμηλούς ώμους, σκέψου το ενδεχόμενο να επενδύσεις σε ένα σουτιέν με Χ στην πλάτη, μιας και σε αυτά οι τιράντες είναι πιο κοντά στη μέση, και άρα οι πιθανότητες να πέφτουν ελαχιστοποιούνται. Αν από την άλλη, οι τιράντες είναι τόσο σφιχτές που πιέζουν το δέρμα σου, χρειάζεται να πέσεις νούμερο στην πλάτη.

Η μπανέλα σου προκαλεί πόνο

Ένας οδηγός για να καταλάβεις αν το νούμερο του σουτιέν σου είναι σωστό, είναι η μπανέλα: Πρέπει να αγκαλιάζει το κάτω μέρος του στήθους σου, χωρίς να πονάει. Αν σε πονάει σημαίνει πως ακουμπάει πάνω στον ιστό του στήθους του, και αποτελεί βασικό σημάδι πως κάτι πάει λάθος με το νούμερό σου.

featured image: Who What Wear UK