Η μέθοδος gua sha έχει βαθιές ρίζες στην παράδοση και πολλά οφέλη. Είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για lift και detox στο δέρμα σου και μπορείς να την ακολουθήσεις πολύ εύκολα στο σπίτι σου.

Τι ακριβώς είναι η μέθοδος Gua Sha;

Η μέθοδος Gua Sha, είναι μια παραδοσιακή τεχνική της Ανατολικής Ασίας και της Κίνας, η οποία χρησίμευε για να «φέρνει» στο σώμα ευεξία, να βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος  και να απομακρύνει τις στάσιμες τοξίνες του. Στη μέθοδο Gua Sha χρησιμοποιούνται ημιπολύτιμοι λίθοι, που βοηθούν με το λεμφικό σύστημα, μέσω μασάζ. Είναι ο αφανής ήρωας όλων των συστημάτων του σώματος μας. Βοηθά στην απομάκρυνση όλων των «απορριμμάτων» και των τοξινών του. Αντίθετα με την καρδιά που διοχετεύει αίμα στον οργανισμό, το λεμφικό σύστημα διεγείρεται μόνο από εξωτερικούς παράγοντες. Πρέπει με τα χέρια σου να πιέσεις τη Gua Sha πέτρα και να την περάσεις μέσω τις επιδερμίδας σου προς τους λεμφαδένες σου, ώστε να οι τοξίνες να αρχίσουν να ρέουν και να φύγουν από το δέρμα τελείως.

Τι θα χρειαστείς

Για να εκτελέσεις τη μέθοδο θα χρειαστείς κάποια υλικά τα οποία υπάρχουν ήδη στο σπίτι σου!

Έναν Gua Sha λίθο. Αν δεν έχεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα συνηθισμένο face roller ή ακόμα και ένα κουτάλι.

Ένα Cleanser. Για να ξεκινήσεις το μασάζ το δέρμα σου θα πρέπει να είναι καθαρό.

Ένα λάδι ή ένα balm. Θα βοηθήσουν να γλιστράει στο δέρμα σου πιο εύκολα ο λίθος ή κάποια από τις παραπάνω εναλλακτικές.

Μια ενυδατική ή μια μάσκα ενυδάτωσης. Άπλωσε την κρέμα ή τη μάσκα μετά την εφαρμογή της Gua Sha μεθόδου, για να «κλειδώσεις» την ενυδάτωση.

 
View this post on Instagram
 

N E W today: Rose Quartz Gua Sha Tools. Using a facial Gua Sha tool can help to move qi 

A post shared by Herbivore Botanicals (@herbivorebotanicals) on

Τα top 5 οφέλη της μεθόδου Gua Sha

  • Μειώνει το οίδημα. Η μέθοδος Gua Sha ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και εξαφανίζει το οίδημα που έχεις για παράδειγμα στο πρόσωπό σου όταν ξυπνάς το πρωί. Οι χαρακτηριστικές κινήσεις της βοηθούν στη διάσπαση της φάσιας, των συνδετικών ιστών δηλαδή που αγκαλιάζουν τους μύες, αλλά μερικές φορές μπορούν να επηρεάσουν τη βέλτιστη κυκλοφορία.
  • Βοηθά στη σμίλευση και την ανόρθωση των μυών του προσώπου. Με το να διεγείρεις τα λεμφικά σου περάσματα, η μέθοδος Gua Sha θα βοηθήσει στην μετακίνηση του περίσσιου υγρού και στην ενυδάτωση των σημείων που το χρειάζονται, έτσι τα χαρακτηριστικά του προσώπου σου θα φαίνονται πιο ξεκάθαρα.
  • Ανακουφίζει από την ένταση και το άγχος. Αυτή η μέθοδος απελευθερώνει την ένταση που κρατάς γύρω από το σαγόνι και ανάμεσα στα φρύδια, ενώ ηρεμεί το μυαλό. Άπλωσε αιθέρια έλαια στους καρπούς σου, άναψε ένα κερί και αφιέρωσε λίγο χρόνο μόνο για εσένα.
  • Μειώνει την ακμή και τα breakouts. Η διέγερση των λεμφαδένων ενθαρρύνει την αποβολή τοξινών, έτσι η μέθοδος Gua Sha μπορεί να καταπολεμήσει και να αποτρέψει τις ατέλειες του δέρματος. Να είσαι πολύ προσεκτική στις περιοχές που κάνεις μασάζ. Απέφυγε αυτές που έχεις ενεργή ακμή και αντ’ αυτού «δούλεψε» σε οποιαδήποτε περιοχή με φλεγμονή.
  • Φωτίζει τους μαύρους κύκλους. Η μέθοδος Gua Sha ενισχύει την κυκλοφορία αίματος γύρω από τα μάτια, κάτι που μπορεί να μειώσει τους μαύρους κύκλους. Σιγουρέψου ότι στην περιοχή γύρω από τα μάτια ωστόσο, χρησιμοποιείς λιγότερη πίεση, καθώς το δέρμα εκεί είναι πιο ευαίσθητο.
 featured image: elle.com.au