Το τέλειο haircut σίγουρα δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι και κάτι ακατόρθωτο. Παρακάτω θα βρεις πέντε απλά βήματα για να δώσεις στα μαλλιά σου το κούρεμα που έχεις στο μυαλό σου, καθώς και να το διατηρήσεις άψογο.

Βήμα 1ο: Βρες τον επαγγελματία που σου ταιριάζει

Το να βρεις τον επαγγελματία που σου ταιριάζει στις μέρες μας είναι πολύ εύκολο, αν σκεφτείς ότι διαθέτεις ένα μεγάλο «όπλο»: τα social media.

Αν σου αρέσει το κούρεμα μιας φίλης σου, ζήτησε το όνομά ή το κομμωτήριο του επαγγελματία που το επιμελήθηκε και αναζήτησε τον στα social media. Εκεί, πέρα από κριτικές, ίσως βρεις και φωτογραφίες από τη δουλειά του.

Αν έχεις βρει τον κομμωτή ή την κομμώτρια σου ήδη, είσαι πολύ τυχερή γιατί πολύ απλά έχεις έναν άνθρωπο που ξέρει πως να περιποιηθεί τα μαλλιά σου.

Βήμα 2ο: Πάρε φωτογραφίες μαζί σου στο κομμωτήριο 

Μια καλή ιδέα είναι να πάρεις στο κομμωτήριο φωτογραφίες με κουρέματα που σου αρέσουν ή δεν σου αρέσουν, για να δώσεις κάποιες πληροφορίες στον κομμωτή σου. Αυτός θα μπορέσει να σε κατευθύνει για το τι σου πηγαίνει και τι όχι, καθώς και να το προσαρμόσει ανάλογα με τα δικά σου χαρακτηριστικά.

Ας ξεκαθαρίσουμε όμως κάτι! Οι φωτογραφίες μπορεί να μην είναι πάντα 100% φυσικές και να έχουν υποστεί επεξεργασία. Έχε το στο μυαλό σου, ώστε να μην απογοητευτείς αν κάτι δεν μπορεί να υλοποιηθεί στα μαλλιά σου.

Βήμα 3ο: Μη φοβάσαι να μιλήσεις με τον κομμωτή σου

Ρώτα την άποψή του, πες του πως φαντάζεσαι τα μαλλιά σου, πες του ακόμα και πώς αποφάσισες να κάνεις αυτή την αλλαγή. Ο επαγγελματίας που έχεις απέναντί σου θα μπορέσει έτσι να καταλάβει κάποια πράγματα για σένα και τον χαρακτήρα σου και να σε εξυπηρετήσει καλύτερα.

Ο κομμωτής δεν είναι είναι ένα άτομο που πρέπει να φοβάσαι. Μη διαστάσεις να αναφέρεις κάτι που δεν σου άρεσε ή που δεν σε ικανοποίησε. Αν παρατηρήσεις ότι δεν σε ακούει, μάλλον δεν υπάρχει η απαραίτητη “χημεία” μεταξύ σας. Ίσως τελικά χρειαστεί να βρεις κάποιον άλλον που θα δείξει μεγαλύτερο ενθουσιασμό για σένα και τα μαλλιά σου.

Βήμα 4ο: Επικεντρώσου στο αποτέλεσμα και όχι στην τεχνική

Κάθε επαγγελματίας δουλεύει με διαφορετικό τρόπο, διαφορετικά εργαλεία και προϊόντα. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην επικεντρώνεσαι τόσο στην τεχνική όσο στο αποτέλεσμα. Το παν είναι να φύγεις ικανοποιημένη από το κομμωτήριο και τα μαλλιά σου να είναι στα καλύτερά τους.

Ζήτησε τις συμβουλές του κομμωτή σου επίσης  για το πως θα διατηρήσεις αυτό το αποτέλεσμα. Επίσης και τις δικές του προτάσεις για προϊόντα που ταιριάζουν στις δικές σου ανάγκες.

Βήμα 5ο: Δείξε εμπιστοσύνη

Εμπιστεύσου τον κομμωτή ή την κομμώτρια σου. Άλλωστε είναι η δουλειά τους να ξέρουν το μήκος, το χρώμα και το στιλ που ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο.

Το να φύγεις χαρούμενη από τον χώρο τους και να επιστρέψεις με το ίδιο συναίσθημα είναι στόχος γι’ αυτούς. Την επόμενη φορά λοιπόν που οι experts του κομμωτηρίου θα σου πουν ότι οι κόκκινες ανταύγειες δεν ταιριάζουν στα ξανθά μαλλιά, καλό θα ήταν να τους ακούσεις γιατί σίγουρα ξέρουν κάτι παραπάνω.

featured image: Goop