H ιδανική συνταγή αν ο χρόνος σε πιέζει και έχει μείνει κοτόπουλο από το μεσημέρι. Σε μόλις μισή ώρα θα έχεις μια θρεπτική, ζεστή σούπα, εύκολη κι απλή.

Συνόδευσε με ένα κομμάτι τσιαμπάτα αλειμμένο με βούτυρο.

Τι θα χρειαστείς:

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο ή 2 μικρά καρότα, καθαρισμένα, κομμένα στη μέση και κομμένα σε φέτες

1 σέλινο, κομμένο σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

100 γραμμάρια νουντλς ή φιδέ

1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μαϊντανού, χοντροκομμένα

1,2 λίτρα καλής ποιότητας (κατά προτίμηση σπιτικό) ζωμός κοτόπουλου

1 φύλλο δάφνης

2 φλιτζάνια κοτόπουλο που περισσεύει, ψιλοκομμένο

Πώς θα το φτιάξεις:

Ζεσταίνουμε το λάδι και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, το σκόρδο, τις σκελίδες σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι, σε μέτρια φωτιά για 15-20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τον ζωμό και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε να πάρουν βράση, προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα ζυμαρικά και σιγοβράζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα ζυμαρικά και να ζεσταθεί καλά το κοτόπουλο.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με μαϊντανό και στο πλάι, ελαφρώς φρυγανισμένη τσιαμπάτα στην οποία έχεις απλώσει λίγο μαλακό βούτυρο.