Από μικροί είχαμε συμπεριλάβει στους κακούς των κόμικς τον Joker. Άδικα; Πριν λίγες μέρες έκανε πρεμιέρα η ταινία του Todd Philips με πρωταγωνιστή το Joaquin Phoenix. Η ταινία ξεκινάει με έναν επίδοξο κωμικό τον Arthur Fleck , που προσπαθεί να φροντίσει τη μητέρα του (Frances Conroy) και να επιτύχει τα όνειρά του. Ζει κοινωνικά αποκλεισμένος, χωρίς πολλούς φίλους. Έχει σχέσεις μόνο με τον Zazie Beetz, τη Sophie Dumond και τη μητέρα του. Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι η Sophie δεν αναφέρεται στα κόμικς της DC. Οι πληροφορίες που έχουμε για εκείνη είναι ελάχιστες.

Υπάρχει Sophie Dumond στα κόμικ της DC;
Fanpop

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Zazie Beetz (Sophie Dumond) ενσαρκώνει κάποιο χαρακτήρα κόμικ. Στο περυσινό Deadpool 2, έπαιξε τη Domino και μάλλον αυτός ο ρόλος της έφερε τύχη. Ωστόσο στο Joker η Beetz δε φοράει κάποιο κοστούμι ήρωα. Ο Άρθουρ αναπτύσσει συναισθήματα για τη Sophie, κάτι που είναι αρκετά “ενοχλητικό”, μιας και τον οδηγεί στο χάος. Μάλιστα μερικοί θεατές μπορεί να αναρωτηθούν γιατί η Sophie αναπτύσσει σχέσεις με τον Arthur. Η απάντηση της Beetz ήταν πως η ταινία έχει να κάνει με την ενσυναίσθηση προς τις συνθήκες γύρω από ένα άτομο σαν τον Arthur και όχι για τον ίδιο τον Arthur.

Ο χαρακτήρας της Sophie

Η Sophie είναι νέα στο σύμπαν της DC, όπου το κύριο ενδιαφέρον του Τζόκερ μέχρι τώρα ήταν η Harley Quinn. Μερικοί φανς  υποθέτουν ότι η Sophie θα μπορούσε να είναι η επανάληψη της Harley στο Joker universe. Αλλά από την άλλη υπάρχει και ένας άλλος χαρακτήρας κόμικ που συνδέεται συναισθηματικά με τον Τζόκερ.

Στην κλασική ταινία του Batman της δεκαετίας του ’70, o Joker αφήνει έγκυο τη σύζυγό του Jeannie. Έχοντας οικονομικές δυσκολίες ο Joker στρέφεται στο έγκλημα. Ένα βράδυ μαζί με δύο εγκληματίες συναδέλφους του, έλαβε νέα ότι η σύζυγός του και το αγέννητο παιδί του πέθαναν σε ένα ατύχημα. Το αν η Jeannie ήταν πηγή έμπνευσης για τον χαρακτήρα της Sophie δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ο σκηνοθέτης του Joker Todd Phillips δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, σύμφωνα με το ComicBook.com, ότι η ταινία αντλεί κάποια έμπνευση από το The Killing Joke.

Μάλλον ήρθε η ώρα να ξεφυλλιστούν όλα τα κόμικς της DC για να αποκαλυφθεί η πραγματική προέλευση τη Sophie.

Gif: HuffPost