Υπάρχουν πέντε αλλαγές ή εναλλακτικά πέντε σημεία που πρέπει να προσέξεις ώστε να γίνει το γραφείο σου στο σπίτι ναός δημιουργικότητας.

Ο σωστός φωτισμός

Η λάθος επιλογή φωτισμού στο γραφείο μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους στην καλύτερη. Τα φώτα οροφής δεν είναι αρκετά για να σε καλύψουν στις οχτώ ώρες δουλειάς. Χρειάζεσαι ένα καλό φωτιστικό γραφείου. Επίσης, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να μεταφέρεις το γραφείο σου κοντά σε ένα παράθυρο. Το φως του ήλιου είναι πολύ ευεργετικό για τη διάθεσή σου και σε γεμίζει ενέργεια. Εμπλούτισε το χώρο και με μεγάλους καθρέφτες για να μεταφέρεται το φως σε ολόκληρο τον χώρο.

magnolia.com

Διακόσμησε με φυτά

Λίγο πράσινο θα δώσει το απαραίτητο χρώμα στο γραφείο σου. Επίσης, θα δώσει και κάποια σωματικά και ψυχολογικά οφέλη. Τα φυτά αυξάνουν τη διάθεσή σου, μειώνουν το στρες και ανεβάζουν την παραγωγικότητα. Ακόμα και την αντοχή σου στον πόνο.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και μειώνουν τον κίνδυνο να νοσήσεις από ασθένειες οι οποίες προκαλούνται από κακή ποιότητα αέρα. Επίσης και από συμπτώματα όπως πονοκέφαλο, ενοχλήσεις στα μάτια, κούραση και ξηροδερμία.

vimdecor.com

Κάνε λίγη yoga στο γραφείο

Η δουλειά φέρνει ένταση και η καλύτερη αποφόρτιση είναι λίγο stretching ή yoga. Κράτησε το χαλάκι σου κάπου κοντά και βάλε στο πρόγραμμά σου 20 λεπτά αποφόρτισης και χαλάρωσης. Αυτό θα σε κάνει πιο παραγωγική και δημιουργική. Μετά φτιάξε στον εαυτό σου ένα τσάι και συνέχισε από εκεί που έμεινες.

Επένδυσε σε ένα standing desk

Το να είσαι καθηλωμένος σε ένα γραφείο κάθε μέρα είναι δεδομένο πως δεν έχει το καλύτερο εφέ στην υγεία σου. Έρευνες έχουν δείξει πως η μεγάλες περίοδοι καθιστικής ζωής αυξάνουν τον κίνδυνο για παχυσαρκία, διαβήτη και καρδιακές νόσους. Επενδύοντας σε ένα standing desk, δηλαδή σε ένα “όρθιο γραφείο”, θα κάνεις καλό στην υγεία σου.

designthefurniture.com

Βάλε την αρωματοθεραπεία στη ζωή σου

Με τον ίδιο τρόπο που χρησιμοποιείς τα αιθέρια έλαια στο μπάνιο σου για να χαλαρώσεις, μπορείς να τα προσθέσεις και στις ώρες εργασίας σου για να ανανεωθείς. Η μέντα και ο ευκάλυπτος είναι ιδανικά για τη συγκέντρωση και την αύξηση ενέργειας, ενώ το λεμόνι βοηθάει να παραμένεις ήρεμη και συγκεντρωμένη. Εναλλακτικά, και η κανέλα κάνει πολύ καλή δουλειά.

Τέλος, όταν δουλεύεις από το σπίτι, είναι σημαντικό να μπορείς να εναλλάσσεις τη διάθεσή σου. Να μπορείς να διαχωρίζεις τις ώρες γραφείου από τον προσωπικό σου χρόνο. Όταν τα tasks τελειώνουν είσαι πλέον στο σπίτι και όχι στη δουλειά.

Featured image: society19.com