Ακολουθούν τα βασικά tips που χρειάζεσαι για το dating την ηλικία των 30.

Η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός

Μην κολλάς στη διαφορά της ηλικίας που μπορεί να έχεις με τον άλλον. Δεν είναι τόσο ο αριθμός που παίζει ρόλο όσο η φάση στην οποία είστε. Μπορεί να είσαι κοντά στα 30 και να βρήκες τον τέλειο 40άρη. Μπορεί να είσαι 35 και να εμφανίστηκε ο τέλειος 28άρης. Αν εσείς περνάτε καλά και ξέρετε τι μπορείτε να περιμένετε από τον άλλον, τότε η διαφορά της ηλικίας σας δεν παίζει κανέναν απολύτως ρόλο.

Πρέπει να ξέρεις τι θέλεις

Αυτό ισχύει για όλες τις ηλικίες. Απλά όσο αλλάζει η ηλικία σου, αλλάζουν και τα θέλω σου. Στα 25 μπορεί να ήθελες κάποιον με τον οποίο θα περνούσες καλά, θα βγαίνατε συνέχεια, θα κάνατε μακρινά ταξίδια και δε σκεφτόσασταν τίποτα παραπάνω. Τώρα μπορεί να σκέφτεσαι πως θέλεις η σχέση σου να είναι σταθερή, να ξέρεις πως μπορείς να βασιστείς στον άλλον, πως καταλαβαίνει και σέβεται το πόσο σημαντική είναι η δουλειά σου. Μπορεί να σκέφτεσαι πως θέλεις οικογένεια ή μπορεί να ξέρεις πως δε θέλεις. Το παν είναι να γνωρίζεις καλά τον εαυτό σου και να ξέρεις τα θέλω σου. Τότε θα ξέρεις πως δε θα συμβιβαστείς για κάτι που δε σου κάνει. 

Άσε πίσω το παρελθόν σου

Ακόμα και σε μικρότερες ηλικίες κουβαλάμε μαζί μας τις παλιότερες εμπειρίες μας. Αυτό πάντα θα δημιουργεί προβλήματα αν δε μάθεις να αφήσεις πίσω σου ό,τι ήταν που έγινε στην προηγούμενη σχέση σου. Επειδή ο προηγούμενος δεν ήθελε κάτι σοβαρό δε σημαίνει πως όλοι είναι έτσι. Επειδή ο προηγούμενος δε σε σεβόταν δεν είναι απαραίτητο πως και ο επόμενος θα είναι έτσι. Προσπάθησε να ξεκινάς κάθε καινούρια σχέση σε καθαρό καμβά και χωρίς προκαταλήψεις. 

Δώσε χώρο για να σε προσεγγίσει κάποιος

Αν έχεις πληγωθεί σε αρκετές σχέσεις το παρελθόν είναι λογικό να μην αφήνεις το χώρο να σε πλησιάσει κάποιος γιατί φοβάσαι μην πληγωθείς για ακόμα μία φορά. Λογικό! Αλλά από την άλλη αν δε δώσεις την ευκαιρία πως θα μάθεις αν άξιζε ή όχι τον κόπο; Σίγουρα υπάρχουν πολλά που μπορούν να πάνε στραβά σε μία σχέση αυτό όμως δεν πρέπει να σε φοβίζει. Πρέπει απλά να σε κάνει να έχεις το μυαλό σου στο κεφάλι σου και να δίνεις σημασία στα κόκκινα σημαιάκια που μπορεί παλιότερα να αγνοούσες. 

Μη σε πιάνει απελπισία και γίνεσαι στριμμένη

Ενώ μπορώ να καταλάβω το ότι τα νεύρα σου μπορεί να έχουν σπάσει πλέον αν τόσα χρόνια μπλέκεις με τους λάθος ανθρώπους, μην το αφήνεις να σε θυμώνει και να σε αλλάζει. Μάθε από τις εμπειρίες που έχεις περάσει και χρησιμοποίησε τη σοφία σου προς όφελός σου για να μη ξανά κάνεις τα ίδια λάθη.

Πάψε να εθελοτυφλείς

Κακά τα ψέματα, κάποια πράγματα φαίνονται από την αρχή. Το να τα αγνοήσεις μπορεί να ήταν ΟΚ όταν ήσουν 25 γιατί μπορεί να μην ήξερες. Αλλά τώρα πια ξέρεις. Μην υποβάλλεις τον εαυτό σου σε διαδικασίες που ξέρεις πως θα σε πληγώσουν. Αν ο άλλος δε σου κάνει, δε σου κάνει. Άνοιξε τα μάτια σου και δες τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου για αυτό ακριβώς που είναι. Αν ξέρεις πως κάτι δε θα βγει, μη δίνεις ευκαιρίες χωρίς λόγο. Απλά θα χάσεις το χρόνο σου και θα καταλήξεις πληγωμένη για ακόμα μία φορά. 

Brides

Το σημαντικό είναι να περνάς καλά

Σε αυτή την ηλικία είναι εύκολο να παρασυρθείς και να επικεντρωθείς σε αυτά που δεν έχεις. Αλλά πρέπει να σκέφτεσαι και να εκτιμάς όλα αυτά που έχεις καταφέρει ως τώρα. Μην περιμένεις στη γωνία για να δεις αν ο καθένας που περνάει από μπροστά σου είναι έτοιμος για όλα όσα θέλεις και εσύ. Χάνεις τη μαγεία έτσι. Απόλαυσε την κάθε στιγμή, χαλάρωσε, και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να βγει.

Είναι χωρισμένος…

Και τι πάει να πει αυτό; Προσπάθησε και δεν του βγήκε. Ίσα ίσα που έμαθε πράγματα μέσα από αυτή την εμπειρία και ξέρει πολύ καλύτερα τι θέλει, τι του κάνει και τι όχι. Από το να φοβάται τη δέσμευση και να μην ξέρεις αν και πότε θα θελήσει να το πάει σοβαρά, καλύτερα να έχει την ταμπέλα του χωρισμένου.

Η επικοινωνία είναι το παν

Αυτό ισχύει για κάθε σχέση. Αν δε μπορείτε να τα βρείτε στα πιο απλά πράγματα τότε μην περιμένεις να τα βρείτε και στα πιο σύνθετα. Η καλή επικοινωνία φαίνεται από την αρχή. Μη σπαταλάς το χρόνο σου όταν βλέπεις πως κάτι δε θα τσουλήσει.

Εμπιστεύσου τη διαίσθησή σου

Πάντα υπάρχει μία φωνούλα μέσα μας που μας λέει τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Να την ακούς τη διαίσθηση σου. Περισσότερο και από τη γνώμη της κολλητής σου. Μέσα σου ξέρεις πολύ καλά τι πραγματικά νιώθεις και πιστεύεις. Άκου τι σου λέει η φωνούλα αυτή και θα βγεις κερδισμένη.

You do you!

Να ξέρεις τι αξίζεις. Να φροντίζεις τον εαυτό σου όπως πρέπει. Να μην περιμένεις να έρθει κάποιος για να σε ολοκληρώσει, πρέπει να είσαι ένα από μόνη σου. Μη συμβιβάζεσαι για αυτά που πραγματικά θέλεις. Αλλά μην περιμένεις πως θα βρεις τον Mr. Perfect. Η τελειότητα άλλωστε είναι βαρετή. Βρες αυτόν που θα σου βγάζει τον καλύτερό σου εαυτό. Πάντα.

Featured image: MyDomaine