Μπορούμε να πούμε πλέον ότι το Sex and the City ήταν, είναι και απ’ ότι φαίνεται θα εξακολουθήσει για αρκετό ακόμη καιρό να είναι η πιο πολυσυζητημένη τηλεοπτική σειρά. Όλες μας έχουμε δει, αν όχι όλα τα επεισόδια, σίγουρα κάποια από αυτά και έχουμε ταυτιστεί με κάποια από τις τέσσερις πρωταγωνίστριες, τους χαρακτήρες και τις ζωές τους.

Λίγο πριν το επαναλανσάρισμα της σειράς η οποία αυτή τη φορά δεν θα περιλαμβάνει τον χαρακτήρα της Samanta Jones τα βάλαμε κάτω, κάναμε τις μαγνητικές τομογραφίες των πιο συμπαθητικών ανδρικών χαρακτήρων που παρέλασαν από το SATC και καταλήξαμε στο ποιος τελικά ήταν ο πιο καλός σύντροφος από όλους τους υποψηφίους.

Στο μικροσκόπιο μπήκαν ο Mr. Big, ο Αidan Shaw, ο Steve Brady, ο Harry Goldenblatt και ο Smith Jerrrod. Ποιος λοιπόν παίρνει τον τίτλο “Best boyfriend;”

Mr.Big

Προσωπικά έχω χάσει το μέτρημα σχετικά με το πόσες φορές η Carrie και ο Mr. Big χώρισαν και τα ξαναβρήκαν. Tα on και τα off στη σχέση τους ήταν τόσα πολλά και οι σχέσεις που έκαναν με άλλους ανθρώπους τόσο έντονες που ειλικρινά το μόνο τους μεγάλο κοινό είναι ότι και οι δυο άφηναν άλλα άτομα για να επανέρχονται στη δική τους τοξική σχέση στην οποία συγχωρούσαν υπερβολές και ζούσαν επί το πλείστον μέσα στο δράμα. Ο Βig ήταν ο κλασσικός τύπος άνδρα που όσο είχε δική του την Carrie δεν την εκτιμούσε και όταν την έχανε έκανε τα πάντα για να την ξανακερδίσει, ενώ η Carrie ήταν η γυναίκα που δεν έλεγε να βάλει τέλος σε μια σχέση που συνεχώς την πρόδιδε είτε για κάποια άλλη γυναίκα ή και για κανέναν πραγματικά σοβαρό λόγο- η ανασφάλεια δεν συμπεριλαμβάνεται. Και ο Mr.Big είχε μεγάλη ανασφάλεια, όση και το όνομά του.

Αidan Shaw

O Aidan ήταν ο τύπος που προσέφερε μεν στην Carrie ασφάλεια και αγάπη όμως η αλήθεια είναι πως δεν την αγαπούσε για αυτό που πραγματικά ήταν. Και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα όταν εκείνη δεν μπόρεσε να προσαρμοστεί στον δικό του τρόπο ζωής – όλες θυμόμαστε πόσο καλά δεν πέρασε σε εκείνο το εξοχικό του με τους αχυρώνες και τις λάσπες- ή όταν η πρωταγωνίστρια δεν ήθελε να κάνει οικογένεια και παιδιά, κάτι που εκείνος επιθυμούσε διακαώς. Βέβαια του αναγνωρίζουμε ότι δεν έκρυψε ποτέ τις προθέσεις του, ούτε το ποιος είναι και τι του αρέσει, όμως αυτό το καθαρά παραδοσιακό μοντέλο άνδρα που αντιπροσώπευε δεν ταίριαζε καθόλου με τον αντισυμβατικό έρωτα που αναζητούσε η Carrie η οποία δεν συμπαθούσε τις γαλότσες και τελικά δεν θα τις άλλαζε με τα Manolo της. Η πρόταση γάμου που της έκανε, την οδήγησε σε κρίση πανικού. Επομένως όχι, μπορεί να ήταν καλός για κάποια άλλη, οπωσδήποτε όχι για την Bradshaw.

Steve Brady

O barman που τελικά απέκτησε το δικό του bar ήταν ο τύπος που ακόμα και η ίδια η Miranda δεν πίστευε ότι ερωτεύτηκε και έκανε μαζί του ένα γιο. Οk, είχε πλάκα, ήταν cool, είχε μια μητέρα με μάλλον ελληνική καταγωγή (θα μπορούσε τουλάχιστον έτσι όπως ήταν δεμένη με το γιο της), ήταν αυθεντικός και δεν την κορόιδευε στο μεγαλύτερο κομμάτι της σχέσης τους. Όλα αυτά όμως, γκρεμίστηκαν μέσα σε μια στιγμή και αυτή ήταν όταν αποκάλυψε στην Miranda ότι την απάτησε. Ναι ok, μπορεί να μην περνούσαν την καλύτερή τους φάση, αλλά ποιο ζευγάρι δεν περνάει από αυτό ειδικά μετά από ένα παιδί και μια μητέρα που προσπαθεί να τα συμβιβάσει όλα; Παρόλο λοιπόν που έδειξε ότι μετάνιωσε ειλικρινά, η απιστία είναι πάντοτε απιστία και δεν ξέρουμε για εσάς, εμείς πάντως δεν πιστεύουμε πως είναι ένα αδίκημα που παραγράφεται. Sorry Steve.

Harry Goldenblatt

O λιγότερο εμφανίσιμος από όλους, το outsider που ήρθε από το πουθενά για να κάνει την Charlotte όσα ονειρευόταν, σύζυγο, μητέρα και ευτυχισμένη ήταν ένας cool τύπος που αγαπούσε πολύ τη γυναίκα του και τα παιδιά του, ήταν καλός οικογενειάρχης, είχε χιούμορ και ήξερε να χειρίζεται δύσκολες καταστάσεις. Βέβαια σαν χαρακτήρας στη σειρά, ήταν υποτιμημένος, ίσως επειδή ήταν πάρα πολύ συγκαταβατικός, καθόλου εντυπωσιακός και εντελώς έντιμος. Η καλοσύνη και η πραότητά του θα έπρεπε να εκτιμηθούν ιδιαίτερα, καθώς και η αφοσίωση που έδειχνε στη σύζυγό του. Ναι ο Harry θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος σύντροφος στη συγκεκριμένη σειρά, αλλά δεν είναι για έναν και μοναδικό λόγο: επειδή υπήρχε ο Smith Jerrod. Αλλά παρόλα αυτά, του αναγνωρίζουμε ότι ήταν ένας από τους πιο αξιόλογους συντρόφους που είχε πρωταγωνίστρια του SATC. Θα μπορούσαμε λοιπόν να πούμε ότι είναι ο αναπληρωματικός του τίτλου ‘Best Boyfriend’.

Smith Jerrod

Δεν θα ξεχάσω ποτέ, τον Smith, να περιμένει υπομονετικά και χωρίς καθόλου νεύρα τη Samantha να κατέβει από το διαμέρισμα στο οποίο ανέβηκε για να κάνει σεξ με τον πρώην της περνώντας ακριβώς μπροστά του και μάλιστα μιλώντας του πολύ υποτιμητικά. Ήταν εκεί, όταν εκείνη κατέβηκε με δάκρυα στα μάτια για να την αγκαλιάσει και κολλήσουν μέσα της όλα όσα είχαν σπάσει. Ήταν επίσης εκεί, κάθε φορά που η Samantha τον είχε ανάγκη. Ακόμα και στην περιπέτειά της με τον καρκίνο ,χωρίς να απαντήσει ποτέ σε κανένα της ξέσπασμα και μένοντάς της απόλυτα πιστός. Για το πόσο εμφανίσιμος ήταν δεν χρειάζεται ούτε κουβέντα: μακράν ο ωραιότερος άνδρας που πέρασε από ολόκληρη τη σειρά. Φερόταν τέλεια στην ίδια και στις φίλες της, την καταλάβαινε, την εκτιμούσε, την αγαπούσε και ήταν παραπάνω από υποστηρικτικός καθ’ όλη τη διάρκεια της σχέσης τους. Τελικά τον χώρισε εκείνη, επειδή όπως είπε “Σ αγαπώ, αλλά αγαπώ εμένα περισσότερο” όταν ξεπέρασε τα όριά της, αφήνοντας πίσω την υπόλοιπη ζωή της για να ζήσει τη δική του ως μάνατζέρ του στο L.A. Aκόμα και τότε, όσο κι αν την αγαπούσε, την κατάλαβε.

Ναι Smith Jerrod, κερδίζεις επάξια τον τίτλο του “Best Boyfriend” στο Sex and the City.

featured photo: