Όπως όλα τα υπόλοιπα trends που συναντούμε το τελευταίο διάστημα, έτσι κι αυτό προέκυψε από το TikTok και το Instagram.

Συγκεκριμένα, το lovecore ξεκίνησε ως μία προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να γιορτάσουν την αγάπη μέσω της μόδας – ανεξάρτητα από γιορτές όπως αυτή του Αγίου Βαλεντίνου. Το lovecore δεν γνωρίζει συγκεκριμένες ημερομηνίες και γιορτές, αλλά είναι αυτό που εκφράζει ο καθένας μέσα από τα ρούχα που επιλέγει.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lirika Matoshi (@lirika.matoshi)

Το Lovecore είναι μία ωδή στον ρομαντισμό και τη νοσταλγία

Την ίδια ακριβώς νοσταλγία είχε φέρει πριν μερικούς μήνες μαζί του και το trend cottagecore. Αυτή τη φορά όμως, τα ρομαντικά τριαντάφυλλα αντικαθίσταται από μαργαρίτες και άλλου είδους λουλούδια, που μοιάζουν πολύ πιο bold. Άλλα patterns όπως οι καρδιές, τα φιλιά, οι φράουλες ή τα κεράσια, είναι ιδανικά για να πετύχεις το απόλυτο lovecore trend. Kαι μη ξεχνάς: όσα περισσότερα βολάν, τόσο το καλύτερο.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Lirika Matoshi (@lirika.matoshi)

Πoλλές bloggers βέβαια επέλεξαν να μη δώσουν τόση μεγάλη προσοχή στα patterns

Aυτό που τελικά κυριάρχησε ως χαρακτηριστικό του lovecore είναι ο συνδυασμός του έντονου φούξια με το κόκκινο. Πρόκειται για το συνδυασμό που στο δημοτικό νόμιζες ότι είναι το χειρότερο λάθος που έκανε η μαμά σου όταν σε έντυνε. Τώρα ήρθε η στιγμή της μαμάς σου για να δικαιωθεί. Το lovecore θα δώσει μία χαρούμενη πινελιά στη ντουλάπα σου, ακόμα κι αν δεν είσαι ιδιαίτερα ρομαντική ψυχή. Αρκεί μόνο να σου αρέσουν τα έντονα, fun σχέδια και το πολύ χρώμα. Τα υπόλοιπα τα έχει κάνει το TikTok για σένα.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Tara Milk Tea (@taramilktea)

Για τους λάτρεις του lovecore, η σημασία του περιστρέφεται γύρω από τα συναισθήματα που σου προκαλούν αυτά τα ρούχα και patterns. Αν, για παράδειγμα, αυτοί οι συνδυασμοί σου προκαλούν μία χαρά όπως αυτή που προκαλεί η αγάπη, τότε κάτι κάνεις σωστά. Και το σημαντικότερο είναι ότι αυτό το trend το φοράς για σένα, για να αισθανθείς εσύ καλά. Ακόμη και μία μουντή μέρα, ρίξε πάνω σου ένα φούξια-κόκκινο πουλόβερ και θα δεις τη διάθεση σου να βελτιώνεται.

 featured image: @annawinck