Αγαπάς το ψωμί και θες να μάθεις να φτιάχνεις το δικό σου; Θες να μειώσεις την καθημερινή επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ ή τον φούρνο; Θες να περάσει πιο ευχάριστα ο χρόνος σου στο σπίτι; Βρήκαμε τέσσερα πολύ βοηθητικά tutorials για να ψήσεις τις δικές σου φραντζόλες στο σπίτι.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες χρειάζεσαι αλεύρι ειδικά για ψωμί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες όμως μπορείς να δοκιμάσεις με το συνηθισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις που θα το βρεις πιο εύκολα. Επίσης ένα από τα sos μυστικά είναι να αφήσεις το ψωμί να κρυώσει σκεπασμένο με μία πετσέτα για αρκετή ώρα μετά το ψήσιμο για να στεγνώσει η υγρασία του. Αν είσαι ανυπόμονη  να δοκιμάσεις μπορείς να φτιάξεις μπαγκέτες ή λεπτά καρβελάκια που θυμίζουν τη λαγάνα της Καθαράς Δευτέρας. Αυτά θα κρυώσουν πιο γρήγορα.

Η βασική ζύμη

Στο κανάλι με το όνομα The Prairie Homestead θα ανακαλύψεις έναν απλό τρόπο να φτιάξεις ψωμί, ειδικά αν η μαγειρική δεν ήταν στα ενδιαφέροντά σου μέχρι σήμερα. Απλά υλικά, απλά βήματα.

Ψωμί χωρίς να ζυμώσεις

Εδώ ο Άκης φτιάχνει ένα ψωμί που δεν θέλει ζύμωμα και το κάνει να μοιάζει πανεύκολο.

Πώς να φτιάξεις δικό σου προζύμι

Η Paxxi θα σου μάθει πώς να κάνεις το δικό σου προζύμι για να έχεις μία βάση για όλες τις επόμενες δοκιμές που θα κάνεις. Το προζύμι είναι η το πιο δύσκολο κομμάτι στο σπιτικό ψωμί αλλά παράλληλα κι εκείνο το μέρος της διαδικασίας που το κάνει ενδιαφέρον.

Η κλασική τσιαπάτα

Στο παρακάτω βίντεο θα βρεις τον τρόπο να φτιάξεις το τέλειο υλικό για sandwich. Η ιταλική τσιαπάτα έχει μία ωραία αναλογία κόρας και ψύχας που την κάνει ένα από τα πιο αγαπημένα μας είδη ψωμιού.

featured photo: vinepair.com