Υπάρχει ένα top 3 προτάσεων που κάθε φορά που θα τις ακούσεις από όποιον βγαίνεις, ξεκινούν τα γρανάζια να δουλεύουν αντίθετα. Μέσα σε αυτές είναι και οι παρακάτω: «Θέλω να μιλήσουμε», «Σε βλέπω σαν φίλη» και «Χρειάζομαι λίγο χώρο». Κι επειδή, Θεοί δεν είμαστε, δυστυχώς δεν έχουμε απάντηση και στις τρεις. Ή τουλάχιστον όχι κάποια λογική. Μαζεύοντας λοιπόν, κάθε μικρή και μεγάλη εμπειρία μας, όταν έρθει εκείνος με τις πεταλούδες και σου πει «Χρειάζομαι χώρο» μην πανικοβληθείς. Υπάρχει εξήγηση.

Ξέρουμε πως σε έναν υπέροχα φανταστικό κόσμο, θα ερχόταν με τον λόγο για τον οποίο χρειάζεται χώρο και θα σου έλεγε «Κοίτα Μαράκι, με πιέζεις. Θέλω να δω τους φίλους μου.» ‘H καλύτερα: «Χρειάζομαι χώρο για να μη σου έρθει κεραμίδα όταν σου πω ότι θέλω να χωρίσουμε». Kαι όλα αυτά είναι λογικά, συμβαίνουν, παιδιά. Όμως, όχι σε εμάς. Σε έναν υπέροχα φανταστικό κόσμο.

Γυρνώντας λοιπόν, πίσω στην πραγματικότητα, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να σε βοηθήσουμε είναι να δώσουμε πέντε εξηγήσεις στο γιατί χρειάζεται χώρο. Γιατί ναι, μερικές φορές φταις κι εσύ, κι εγώ και όλες μας.

Είσαι κάπως καταπιεστική

Δεν τον αφήνεις να κάνει πράγματα μόνος του. Eπιμένεις να πηγαίνεις μαζί του σε κάθε έξοδο με τους φίλους του. Ακυρώνεις τους δικούς σου για να κάνετε κάτι μαζί και οριακά θέλεις να είναι έξω από την πόρτα του μπάνιου να σου κάνει παρέα όταν εσύ βρίσκεσαι μέσα. Λίγο αέρα να αναπνεύσει, ε.  Ας αφήσουμε τις ανασφάλειες έξω από αυτή τη σχέση.

Περνάει κάτι δικό του

Όχι δικό σας. Δικό του. Μπορεί να έχει κάτι που δεν θέλει να συζητήσετε, να μη σε αφορά και γενικά να είναι πολύ νωρίς για όλο αυτό. Δώσε στον άνθρωπο τον χώρο του και προσπάθησε να μην γίνεις παρανοϊκή στο μεσοδιάστημα.

Μπορεί να θέλει όντως να χωρίσετε

Συμβαίνει σε εμένα, συμβαίνει σε εσένα, μπορεί να έχει συμβεί και σε αυτόν. Δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους και σίγουρα δεν μπορούμε αυτό πάντα να το δούμε από την αρχή μιας σχέσης. Υπάρχει και ο «μήνας του μέλιτος». Αλλά εάν και εφόσον αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται χώρο, μήπως να ψάξεις λίγο κι εσύ μέσα σου να δεις αν τον τελευταίο καιρό τσακώνεστε λίγο πιο έντονα; Εάν είσαι κάπως καταπιεστική; Εάν κάνετε σεξ και γενικά, εάν μοιάζει κάπως δυστυχισμένος;

Δεν ξέρει τι κάνει στη ζωή του

Ιδιαίτερα στα νέα ζευγάρια, σπανιότερα στα μεσήλικα, το να μην ξέρεις τι θέλεις να κάνεις στη ζωή σου μπορεί να σε φρικάρει και μερικές φορές να σου κοστίσει και τη σχέση σου. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν ξέρει τι κάνει στη ζωή του μαζί σου, σημαίνει ότι δεν έχει βρει ακόμη ποιος είναι. Είναι λογικό και πάνω απ’όλα ανθρώπινο. Χρειάζεται να δείξεις κατανόηση, να προσπαθήσεις (χωρίς καμία πίεση) να το συζητήσετε και αν όχι, δώσε του χώρο και χρόνο να το βρει. Αυτό δεν σημαίνει ότι χωρίζετε ή ότι δεν θα μιλάτε ή ότι δεν θα συναντιέστε. Απλώς τις περισσότερες ημέρες θα κοιμάται σπίτι του.

Είναι ΟΚ να χρειάζεται κάποιος χρόνο σε μια σχέση. Μερικές φορές η σχέση σε αλλάζει, χάνεσαι μέσα σε αυτή, ανακαλύπτεις κι άλλες πτυχές του αυτού σου και μοιράζεσαι χρόνο και χώρο. Αλλά για να μοιραστείς τον χώρο σου, πρέπει να έχεις κιόλας.

gifs: giphy.com