Όλοι μέσα στην καθημερινότητα μας κάπου χανόμαστε. Κάπως βάζουμε πάντα με τέτοιον τρόπο τις προτεραιότητές μας που δεν βρίσκουμε τελικά ουσιαστικό χρόνο για τον εαυτό μας. Είμαστε μονίμως σε μια συνεχή προσπάθεια να κυνηγάμε τον χρόνο και τις ώρες του ρολογιού που φεύγουνε. Πόσες φορές δεν έχεις ξεχάσει να φας πρωινό ή μεσημεριανό επειδή απλά δεν προλαβαίνεις για παράδειγμα; Αλλά μάντεψε: Το να είσαι τρομερά απασχολημένη δεν σημαίνει ότι πρέπει να ξεχάσεις την υγεία σου. Στην πραγματικότητα, ένας πολυάσχολος τρόπος ζωής είναι το σημάδι πως ίσως πρέπει να εστιάσεις ακόμη περισσότερο στην ευημερία σου.

Εδώ θα βρεις 10 δοκιμασμένα hacks που κάνουν τον υγιεινό τρόπο ζωής εύκολο, ανεξάρτητα από το πόσο απασχολημένη είσαι.

Βρες ευκολότερες εναλλακτικές λύσεις για τα ψώνια σου

Είναι λογικό να μην προλαβαίνεις να πας στη λαϊκή ή στο αγαπημένο σου μαγαζί με βιολογικά προϊόντα. Όπως επίσης λογικό είναι όταν μπαίνεις στο σούπερ μάρκετ ο χρόνος να σε πιέζει τόσο που να ψωνίζεις κάνοντας λάθος επιλογές. Ευτυχώς όμως πια μπορείς να κάνεις τα ψώνια σου πολύ εύκολα, online. Δεν χρειάζεται να μπαίνεις τρέχοντας στα καταστήματα λίγο πριν κλείσουν. Κάνε μια λίστα, γράψε αναλυτικά τα γεύματα της επόμενης εβδομάδας ή ακόμα και του μήνα και δες τι σου λείπει. Πρόσθεσε σε αυτήν φρούτα, λαχανικά και ό,τι άλλο νομίζεις εσύ πως λείπει από τη διατροφή σου. Έτσι δεν θα έχεις πια τη δικαιολογία πως δεν πρόλαβες να τα ψωνίσεις!

Ξεκίνα την κάθε ημέρα σου φροντίζοντας τον εαυτό σου

Είναι εύκολο όταν κάνεις back-to-back συναντήσεις ή προσπαθείς να βάλεις ακόμα περισσότερα πράγματα στο πρόγραμμά σου να παραμερίζεις ό,τι έχει να κάνει με τις προσωπικές σου ανάγκες. Πάντα όταν βλέπεις στο πρόγραμμά σου κάτι που έχει σχέση με εσένα και κάτι με τη δουλειά σου διαλέγεις τη δεύτερη επιλογή. Εάν πια έχεις καταλάβει πως όταν ξεκινάς τη δουλειά περνάει όλη η μέρα χωρίς να κάνεις τίποτα για εσένα, τότε βάλε τον εαυτό σου πρώτο στο πρόγραμμα. Κάνε το πρωί το διαλογισμό σου, τη γυμναστική σου ή εκείνη τη μάσκα ομορφιάς που έχεις αγοράσει από τα Χριστούγεννα. Κανείς δεν πρόκειται να θυμηθεί να σε φροντίσει μέσα στην ημέρα, εάν δεν το κάνεις πρώτη εσύ. Τουλάχιστον έτσι δεν θα έρθει το βράδυ ξέροντας πως ”πάλι δεν πρόλαβες”.

Έχε μαζί σου πάντα ένα μπουκάλι νερό

Μήπως είσαι και εσύ πάρα πολύ απασχολημένη για να θυμηθείς να πιείς νερό; Μάθε όμως πως η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία και την ευεξία σου. Οπότε η πιο απλή λύση είναι να έχεις πάντα μαζί σου ένα μπουκάλι νερό. Βεβαιώσου ότι το μπουκάλι σου είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο, ώστε να μην χρειάζεται να το γεμίζεις συνέχεια. Ακόμα και την ώρα που δουλεύεις στον υπολογιστή έχε στο οπτικό σου πεδίο το νερό για να το βλέπεις. Σκέψου πως το μπουκάλι του νερού σου είναι το κινητό σου. Θα το παίρνεις παντού μαζί σου! Όσο πιο συνεπής είσαι με την ενυδάτωση σου, τόσο λιγότερο θα πρέπει να το σκέφτεσαι και να σε αγχώνει.

Αφιέρωσε χρόνο σε μια ρουτίνα αποσύνδεσης

Έχουμε συνηθίσεις να δουλεύουμε χωρίς διάλειμμα, non-stop. Είτε νωρίς το πρωί, είτε αργά το βράδυ, ακόμα και όταν δεν εργαζόμαστε σκεφτόμαστε πράγματα για τη δουλειά μας. Πότε όμως θα δώσεις ένα ρεπό στο μυαλό σου; Πότε θα το αφήσεις για λίγο να ηρεμήσει και να αποσυμφορηθεί από τις χιλιάδες σκέψεις; Ακόμα και αν είναι για δέκα λεπτά, προσπάθησε να βρεις λίγη γαλήνη μέσα στην καθημερινότητά σου. Δέκα λεπτά που δεν θα κάνεις τίποτα που να έχει σχέση με ό,τι σε αγχώνει, δέκα λεπτά απόλυτης επαφής με τον εαυτό σου.

Συνειδητοποίησε ό,τι όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων

Μπορεί να σου φαίνεται σκληρό αλλά είναι η αλήθεια. Εσύ βάζεις τις προτεραιότητες στη δική σου ζωή άρα εσύ έχεις αποφασίσει να μην έχεις ούτε τον ελάχιστο χρόνο για να φροντίσεις τον εαυτό σου. Αν σκεφτείς λίγο καλύτερα θα δεις ότι έχεις καταφέρει να χωρέσεις στο πρόγραμμά σου πολλά πράγματα ενώ πίστευες πως δεν έχεις άλλο χώρο. Έχεις αναλάβει ακόμα ένα project στη δουλειά αλλά τελικά αυτό το ραντεβού με τον γυναικολόγο σου συνέχεια το αναβάλεις. Μήπως τώρα ήρθε η ώρα να βάλεις πάνω από όλα την υγεία σου και την προσωπική σου ευεξία;

featured photo: @randalynhill