Κάποιες φορές αρνούμαστε να το παραδεχτούμε αλλά είναι σίγουρα αλήθεια. Η μαμά μας ξέρει πάντα καλύτερα. Είτε χρειάζεσαι συμβουλές καριέρας ή μια απλή συμβουλή μαγειρικής, μπορείς πάντα να βασίζεσαι στη μαμά σου για να σου παρέχει πολύτιμες γνώσεις, δοκιμασμένες και αληθινές συμβουλές. Συνήθως η μαμά σου είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό και τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Παρακάτω θα δεις πέντε από τις πιο πολύτιμες συμβουλές διακόσμησής, κάποιες από τις οποίες τις έχεις ακούσει από την μαμά σου και τις έχεις εφαρμόσει ήδη στο σπίτι σου.

Μια μικρή επισκευή σε κάτι παλιό μπορεί να σου δώσει το αποτέλεσμα που ονειρεύεσαι

Μην ντρέπεσαι να δώσεις νέα πνοή σε κομμάτια συναισθηματικής αξίας που μπορεί να χρειάζονται απλά μια μικρή επισκευή.  Η αλλαγή πλαισίου σε ένα παλιό έργο τέχνης, για παράδειγμα, μπορεί να κάνει μια σημαντική διαφορά, καθώς το παλαιότερο κάδρο μπορεί τώρα να έχει ξεθωριάσει και να έχει χάσει τη λάμψη του.

Οι αντίκες μπορούν να γερνούν μαζί σου και με την οικογένειά σου

Ειδικά οι αντίκες μπορούν να εξυπηρετήσουν πολλές λειτουργίες με την πάροδο του χρόνου. Ένα μπαούλο που κάποτε η γιαγιά σου χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση ρούχων εσύ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως τραπέζι σαλονιού. Μερικά χρόνια αργότερα ίσως να βρει τη νέα του θέση και τον καινούργιο ρόλο του στο σπίτι του παιδιού σου. Αυτό που είναι παλιό μπορεί πάντα να είναι ταυτόχρονα και καινούργιο. Άλλωστε ένα οικογενειακό κειμήλιο είναι πάντα πολύ πιο ξεχωριστό από οποιοδήποτε άλλο αντικείμενο διακόσμησης.

Σκέψου πέρα από τον αρχικό σκοπό ενός αντικειμένου

Αντί να πουλήσεις αμέσως ένα αντικείμενο που δεν σε εξυπηρετεί πλέον, αξίζει τον κόπο να επανεξετάσεις την κύρια λειτουργία του και να βάλεις τη φαντασία σου να δουλέψει για να το μετατρέψεις σε κάτι ολοκαίνουργιο.

Χρησιμοποίησε φυτά για να κρύψεις καλώδια και πρίζες

Όλοι αγαπούν την προσθήκη φυτών στα σπίτια τους. Άρα γιατί να μην τα αφήσουμε να κάνουν διπλή δουλειά; Αυτό που δεν είχες σκεφτεί είναι να τα τοποθετήσεις με τέτοιον τρόπο που να μην φαίνεται ότι θέλεις να κρύψεις. Δηλαδή καλώδια, πρίζες και το πιο βασικό, κακοτεχνίες στους τοίχους.

Συνδύασε το παλιό με το νέο

Μην διαστάσεις να συνδυάσεις αντικείμενα που έχεις πάρει από το πατρικό σου σπίτι με κομμάτια που μόλις αγόρασες. Συνδύασε για παράδειγμα το νέο σου σερβίτσιο με εκείνο το τραπεζομάντιλο που σου χάρισε η μαμά σου. Ή το vintage επιδαπέδιο φωτιστικό που τόσο αγαπάς με ένα νέο καπέλο που ταιριάζει περισσότερο στην αισθητική σου και είναι η τελευταία λέξη του design.