Η Ολυμπιονίκης της γυμναστικής των ΗΠΑ, Simone Biles κατέθεσε ενώπιον της Γερουσίας για την κακοποίηση που υπέστη από των πρώην γιατρό της ομάδας, Larry Nassar.

Μαζί της κατέθεσαν και οι πρώην συμπαίκτριές της Aly Raisman και McKayla Maroney που εμφανίστηκαν επίσης στην επιτροπή, μαζί με τον διευθυντή του FBI, Christopher Wray. Η επιτροπή εξετάζει τις ελλείψεις στην έρευνα του FBI για τον Νασάρ, ο οποίος αργότερα καταδικάστηκε για σεξουαλική κακοποίηση κοριτσιών.

«Κατηγορώ τον Larry Nassar και ένα ολόκληρο σύστημα που του επέτρεψε τις πράξεις του» δήλωσε η Simone Biles, η πιο διακεκριμένη Ολυμπιονίκης γυμναστικής όλων των εποχών στις ΗΠΑ.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Just Jared (@justjared)

Σε μία συγκινητική μαρτυρία την Τετάρτη, οι τέσσερις γυναίκες δήλωσαν στη Δικαστική Επιτροπή της Γερουσίας ότι «υπέφεραν και εξακολουθούν να υποφέρουν» από την κακοποίηση που βίωσαν.

Η τέσσερις φορές χρυσή Ολυμπιονίκης Simon Biles- μία από τις πιο διάσημες προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού – ζήτησε από τους εμπλεκόμενους πράκτορες να διωχθούν ομοσπονδιακά.

“Πόσο αξίζει ένα κοριτσάκι;” ρώτησε.

Η Aly Raisman, η οποία ήταν αρχηγός της Ολυμπιακής ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ το 2012 και το 2016, εξέφρασε την αποστροφή της που «εξακολουθεί να παλεύει για τις πιο βασικές απαντήσεις και για δικαιοσύνη» έξι χρόνια μετά την πρώτη καταγγελία για κακοποίηση. “Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει οδυνηρά σαφές πώς η θεραπεία των επιζώντων κακοποίησης επηρεάζεται από τον χειρισμό της υπόθεσής τους από τους υπεύθυνους”, κατέθεσε. Ακόμα επέκρινε την έρευνα του FBI, προειδοποιώντας ότι η μη αντιμετώπιση των σοβαρών ασαφειών της θα είχε ως αποτέλεσμα έναν επαναλαμβανόμενο «εφιάλτη» για πολλές περισσότερες γυναίκες.

Η McKayla Maroney, η οποία κέρδισε το χρυσό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012, περιέγραψε την εμπειρία της συνέντευξης από το FBI ως γεμάτη «σιωπή και αδιαφορία για το τραύμα μου». «Επέλεξαν να κατασκευάσουν, να πουν ψέματα για όσα είπα και να προστατεύσουν έναν άνθρωπο που κατά συρροή έχει κακοποιήσει πολλά παιδιά», είπε στους γερουσιαστές.

“Ποιο είναι το νόημα να αναφέρει κανείς την κακοποίηση εάν οι δικοί μας πράκτορες του FBI πρόκειται να αναλάβουν τον εαυτό τους να θάψουν αυτήν την έκθεση σε ένα συρτάρι;”