Η Amy Winehouse πρόκειται να αποτελέσει το θέμα μιας νέας retrospective έκθεσης στο Design Museum στο Λονδίνο. Το μουσείο τιμά την αείμνηστη τραγουδίστρια δέκα χρόνια μετά το θάνατό της, σε ηλικία μόλις 27 ετών.

Η έκθεση που θα ονομάζεται Amy: Beyond the Stage θα ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό στις 26 Νοεμβρίου.

Στόχος της είναι να γιορτάσει τη ζωή και την κουλτούρα «μίας φιγούρας που ο κόσμος έχασε πολύ νωρίς».

Η έκθεση όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου «θα διερευνήσει τη δημιουργική διαδικασία, την ισχυρή μουσική και το αξέχαστο στυλ μίας μουσικού της οποίας το έργο ένωσε μεταξύ τους διάφορα μουσικά είδη όπως η τζαζ και η R&B και καλλιτέχνες όπως οι The Ronettes και οMark Ronson, αλλά σχεδιαστές όπως οι D&G, Moschino και άλλοι ».

Οι επισκέπτες της έκθεσης θα μπορούν να δουν προσωπικά αντικείμενα της Amy Winehouse (συμπεριλαμβανομένων των εφηβικών σημειωματάριών της, φωτογραφίες και χειρόγραφους στίχους) αλλά και ρούχα και αξεσουάρ της μουσικού, ενώ θα έχουν την ευκαιρία να δουν ένα μουσικό στούντιο εμπνευσμένο από τα Metropolis Studios, όπου ηχογραφήθηκε μέρος του άλμπουμ “Back to Black” το 2006.

Όπως έχει γνωστοποιηθεί η οικογένεια της Amy Winehouse συνεργάστηκε στενά με τους επιμελητές της έκθεσης αλλά και με τη φίλη και στυλίστρια της Naomi Parry, προκειμένου η έκθεση να έχει όντως κάτι από την εμφάνιση, το στυλ και τη φωνή της μουσικού.

«Συχνά η απεικόνιση της Amy επικεντρώνεται στις αρνητικές πτυχές της ζωής της, ενώ αυτή η έκθεση θα οδηγήσει τους επισκέπτες σε όλα όσα πέτυχε και θα αναδείξει το απίστευτο σημάδι που άφησε στη ζωή των θαυμαστών της σε όλο τον κόσμο», ανέφερε η Naomi Parry.