Πριν από λίγες εβδομάδες, η Shira Haas μας συστήθηκε μέσω του ρόλου της στη μίνι σειρά “Unorthodox”, και πολλοί ήταν αυτοί που χαρακτήρισαν την ερμηνεία της καθηλωτική. Η νεαρή ηθοποιός, με ύψος μόλις 1,52 μ., έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή και αγαπητή, πέρα από τα σύνορα του Ισραήλ.

Διάβασε τα δέκα πράγματα που χρειάζεται να ξέρεις για τη Shira Haas

1. Γεννήθηκε στις 11 Μαΐου 1995 στην πόλη του Ισραήλ Hod Hasharon. Σήμερα ζει στο Tel Aviv.

2. Η Shira είναι Εβραία. Μάλιστα ο παππούς της ήταν επιζών του Ολοκαυτώματος.

3. Το όνομά της είναι εβραϊκό και σημαίνει “ποίηση” ή “τραγούδι”.

4. Όταν ήταν 16 ετών, της έστειλε μήνυμα στο Facebook ένας γνωστός Ισραηλινός σκηνοθέτης και της ζήτησε να συμμετέχει στις οντισιόν της ταινίας “Princess”. Αυτό ήταν και το ντεμπούτο της στην υποκριτική.

5. Από το 2013 έως και το 2016 πρωταγωνίστησε στη σειρά “Shtisel”, και το 2018 στην ταινία “Broken Mirrors”.

6. Φέτος, υποδύεται την Esther Shapiro στην καινούργια σειρά του Netflix “Unorthodox”. Για τις ανάγκες του ρόλου, έκανε μαθήματα φωνητικής, πιάνου αλλά και Εβραϊκών, καθώς έπρεπε να μάθει μια συγκεκριμένη διάλεκτο, συγκεκριμένα τη γίντις.

7. Η σειρά βασίζεται στο αυτοβιογραφικό, ομότιτλο βιβλίο της Deborah Feldman και αυτό που έκανε η Shira μόλις της έδωσαν τον ρόλο, ήταν να αγοράσει το βιβλίο και να το διαβάσει πολλές φορές.

8. Για τον ρόλο της στη σειρά, έχει κερδίσει δύο βραβεία καλύτερης ηθοποιού. Στο Jerusalem Festival και στο P&L Film Festival της Σουηδίας.

9. Σε πρόσφατη συνέντευξή της, δήλωσε πως δεν είναι πολλά αυτά που δεν προτίθεται να κάνει, αναφερόμενη στο ξύρισμα των μαλλιών της λόγω της σειράς, το οποίο και χαρακτήρισε απελευθερωτικό.

10. Την ενδιαφέρει το γράψιμο, το θέατρο και το να λέει σημαντικές ιστορίες. Ακόμη και μέσα από τη δουλειά της, ή μάλλον, ειδικά μέσα από τη δουλειά της.

Σύμφωνα με το IMDb, η επόμενη δουλειά της Shira θα είναι η ταινία “Asia”.
featured image: imdb