Χωρίς απαραίτητα να έχουμε εξαντλήσει όλο το Netflix, υπάρχουν κάποιες ταινίες στις οποίες θα γυρνάμε για πολλοστή φορά. Τις παλιές, καλές ελληνικές ταινίες όπου κι αν τις πετύχεις, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάτσεις να τις δεις ξανά και ξανά. Tα χιλιοειπωμένα αστεία μάλλον σε αυτή την περίπτωση είναι τα καλύτερα. Από τα νάζια της Τζένης Καρέζη μέχρι τη χαρακτηριστική ομιλία του Γιάννη Γκιωνάκη, ετοιμάσαμε ένα τοπ 5 που πρέπει να ξαναθυμηθείς. Μας ευχαριστείς αργότερα.

Δεσποινίς Διευθυντής (1964)

Εδώ η Τζένη Καρέζη με τη βοήθεια της ξαδέρφης της προσπαθεί να περάσει από extreme makeover. Όποιος ακούει μέχρι και σήμερα την ατάκα “Γυρίσατεεε;” και γελάει με την ψυχή του, ξέρει πολύ καλά για τι πράγμα μιλάμε.

Τα κίτρινα γάντια (1960)

Εδώ κανονικά θα είχαμε μια κλασική ιστορία παθολογικής ζήλιας με όλα τα απρόοπτα που μπορούν να την κάνουν κωμική. Κι εκεί θα τελείωνε η ιστορία. Ο “αμίμητος”, όμως, Γιάννης Γκιωνάκης κλέβει την παράσταση με τις ατάκες του.

Της κακομοίρας (1963)

Ο Ζήκος έμεινε γνωστός στην ιστορία και ως ο “Μπακαλόγατος”. Ο Κώστας Χατζηχρήστος του έδωσε ζωή και σε εμάς πολλούς λόγους για να γελάμε. Για πολλούς είναι ίσως η καλύτερη ελληνική κωμωδία που κυκλοφόρησε ποτέ. Το αποδεικνύουν άλλωστε και τα gifs και memes που υπάρχουν μέχρι και σήμερα με τους χαρακτήρες.

Η δε γυνή να φοβήται τον άντρα (1965)

Για τον ηθοποιό Γιώργο Κωνσταντίνου, ο Αντώνης Κοκοβίκος θεωρείται μακράν από τους καλύτερους του ρόλους. Και η Μάρω Κοντού όμως με το πολύ χαρακτηριστικό “Σκασμός, Αντωνάκη” δεν πάει πίσω. Η ταινία ταξίδεψε τότε σε πολλά φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ το σπίτι του ζευγαριού στην Πλάκα στέκει ακόμα εκεί.

Μια τρελή, τρελή οικογένεια (1965)

https://www.youtube.com/watch?v=Fr3Ww6f8zpc

Εδώ η ταινία είναι ακριβώς αυτό που λέει και ο τίτλος. Και η επιτομή της τρελής οικογένειας είναι η χαρακτηριστική φιγούρα της Πάστα Φλώρας. Ο ρόλος αρχικά προοριζόταν για την Ρένα Βλαχοπούλου, η οποία τελικά αρνήθηκε κι έτσι τον ανέλαβε η Μαίρη Αρώνη.

Featured Image: ellinikoskinimatografos.gr