Μπορεί να σου ακούγεται σαν ένα απλό freddo cappuccino όμως δεν είναι. Αυτός ο καφές φτιάχνεται με το βασικό υλικού του φραπέ και δεν χρειάζεται να είσαι μόνο φοιτητής για να τον απολαύσεις.

Τι είναι ο Dalgona;

Πρόκειται για τον καφέ Phenti Hui, με τη μόνη διαφορά πως στον dalgona προσθέτεις το γάλα πριν το μείγμα καφέ. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα social media στις 26 Ιανουαρίου, λίγο πριν ξεκινήσει η δική μας καραντίνα. Κανείς δεν έδωσε σημασία, μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα που μοιάζει το Instagram να έχει πάρει φωτιά. Η ονομασία του προέρχεται από ένα είδος Κορεάτικης καραμέλας –κι αυτό επειδή είναι γλυκό- και η υφή του είναι παχύρευστη σαν αφρόγαλα.

Η συνταγή

– 2 κ.σ. στιγμιαίο καφές – 2 κ.σ. ζάχαρη (μαύρη ή λευκή) – 2 κ.σ. νερό – 1 ποτήρι γάλα (κανονικό, αμυγδάλου, φιστικιού ή και σόγιας)

Ανακατέψτε τον τον καφέ, τη ζάχαρη και το ζεστό νερό σε μια κούπα. Στη συνέχεια, χτυπήστε καλά με το χέρι ή με μίξερ ώστε να πάρει τη μορφή μαρέγκας. Τέλος, γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο μέχρι την μέση προσθέστε στα 2/3 του κρύο γάλα και ρίξτε την κρέμα καφέ που δημιουργήσατε.

Μην ξεχάσεις να το ανεβάσεις στο Instagram, διαφορετικά did it ever happened; Ή αλλιώς, τσάμπα το τόσο χτύπημα στο χέρι.