Δεδομένου ότι δεν έχεις πρόσβαση σε αισθητικούς αυτή την περίοδο, είναι η κατάλληλη στιγμή να φροντίσεις περισσότερο το πρόσωπό σου στο σπίτι. Είτε κάνοντας μια μάσκα ή απολέπιση. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι τρόποι που δεν είχες σκεφτεί. Όπως, για παράδειγμα, το μασάζ.

Το μασάζ θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα σου και θα σε βοηθήσει να χαλαρώσεις. Δεν χρειάζεται να έχεις φανταχτερά εργαλεία (όπως οι πέτρες gua sha ή οι rollers νεφρίτη). Το μόνο που απαιτείται είναι ελάχιστος χρόνος και τα δυο σου χέρια. Πίστεψέ το, θα το απολαύσεις και θα ανακουφιστείς από το άγχος αμέσως.

Διάβασε παρακάτω τρεις απλές τεχνικές που βασίζονται στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Σε αυτήν τα σημεία acupressure αντιστοιχούν σε διάφορα μέρη του σώματος. Ασκώντας πίεση σε εκείνες τις περιοχές, μπορείς να τους μεταφέρεις ενέργεια. Το αποτέλεσμα; Η βελτίωση της πέψης, η ενίσχυση του ανοσοποιητικού και η καλύτερη λειτουργία των ζωτικών οργάνων σου. Και η ψυχική σου ευεξία.

Ωφέλησε την καρδιά σου με το τσίμπημα των φρυδιών σου

Περιλαμβάνει το απαλό τσίμπημα των φρυδιών σου, για να ηρεμήσει το σύστημα. Πιάνεις τα φρύδια σου ανάμεσα στους αντίχειρες και τον δείκτη σου. Και με αυτόν τον τρόπο στέλνεις αγάπη και ανακούφιση στην καρδιά σου, τα νεφρά σου και τη χοληδόχο κύστη.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή κινεζική ιατρική – και τη χαρτογράφηση προσώπου βάσει της ρεφλεξολογίας – η καρδιά «ζει» στο πρόσωπο ακριβώς πάνω από τα φρύδια. Οι νεφροί «ζουν» γύρω από τα μάτια στο πάνω και κάτω βλέφαρο. Ενώ η χοληδόχος κύστη ακριβώς κάτω από τα φρύδια.

Ξεκίνα το μασάζ, λοιπόν, από τη μέση. Ακριβώς εκεί όπου τα φρύδια συναντώνται (κάτω από το σημείο που ονομάζεται το τρίτο σου μάτι). Πίεσε απαλά και συνέχισε στα άκρα των φρυδιών σου. Επανάλαβε αυτή την κίνηση τρεις έως πέντε φορές, ενώ αναπνέεις βαθιά.

Γειώσου τραβώντας τους λοβούς σου

Αισθάνεσαι πίεση; Ασκώντας ελαφριά πίεση στο λοβό θα νιώσεις άμεση ανακούφιση. Το πάτημα των λοβών του αυτιού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος, για να ενεργοποιήσεις το λεμφικό υγρό στο πρόσωπο και το λαιμό. Έτσι, αποστραγγίζεις και να απομακρύνεις τις τοξίνες προσφέροντας καθαρισμό και χαλάρωση. Τράβα προς τα κάτω στους λοβούς σου, ενώ αναπνέεις βαθιά. Θα νιώσεις γειωμένη και πιο συγκεντρωμένη και ήρεμη.

Απελευθέρωσε παλιά, μικρά τραύματα κάνοντας μασάζ στο εσωτερικό των χειλιών σου

Το μασάζ στα χείλη σου είναι το κλειδί, για να αισθάνεσαι πιο ήρεμη εσωτερικά. Αφού πλύνεις καλά τα χέρια σου, πιάσε απαλά το άνω χείλος σου με τον αντίχειρα και τον δείκτη. Βάλε τους αντίχειρές σου μέσα στα χείλη σου. Σταθεροποίησέ τους στο εσωτερικό και με τα δάχτυλά σου κάνε μικρούς, απαλούς κύκλους στο εξωτερικό. Αυτό το μασάζ ενεργειακά και συναισθηματικά ανταποκρίνεται σε παλιές μικρές βλάβες. Στην χαρτογράφηση του προσώπου, το άνω χείλος αντιπροσωπεύει επίσης το στομάχι. Γι ‘αυτό βοηθά στη λειτουργία του και το χαλαρώνει αν είναι πολύ σφιγμένο.

featured image: Byrdie