Η σχέση από απόσταση είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλά ζευγάρια και δημιουργεί αντιπαραθέσεις. Κάποιοι είναι τελείως κατά αυτών των σχέσεων, ενώ κάποιοι άλλοι υπέρ του ότι αν υπάρχει θέληση μπορεί να λειτουργήσει. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις έρχονται έτσι τα πράγματα που οι άνθρωποι δεν έχουν άλλη επιλογή παρά να το δοκιμάσουν. Ανεξάρτητα από τους λόγους για τους οποίους ένα ζευγάρι πρέπει να ζήσει χώρια έστω και για ένα μικρό διάστημα, υπάρχουν τρόποι να κάνεις μία τέτοια σχέση να δουλέψει.

Μην επικοινωνείτε συνέχεια

Μπορεί να ακουστεί περίεργο, αλλά η αλήθεια είναι πως σημασία δεν έχει η ποσότητα αλλά η ποιότητα της επικοινωνίας σας. Το να στέλνετε κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ημέρας μηνύματα στα οποία δεν λέτε κάτι ουσιαστικό ίσως να μην έχει και τόσο νόημα. Προτίμησε να επικοινωνείς μαζί του κάποια ώρα που θα είστε και οι δύο χαλαροί και θα μπορείτε να αφιερώσετε χρόνο και προσοχή ο ένας στον άλλον.

Ξεκαθαρίστε τι περιμένετε ο ένας απ’ τον άλλο

Είναι σημαντικό να έχετε τις ίδιες προσδοκίες, ώστε κανένας απ’ τους δύο να μην αισθάνεται άβολα. Συζητήστε και ορίστε τι περιμένει ο καθένας ώστε να είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Για παράδειγμα, είναι αποκλειστική η σχέση σας ή μπορείτε να βγαίνετε και με άλλους; Πόσο χρόνο θα μπορείτε να αφιερώνετε ο ένας στον άλλο καθημερινά;

Διατηρήστε τη σεξουαλική σας διάθεση

Είναι σημαντικό να συνεχίσετε να δείχνετε ότι επιθυμείτε ο ένας τον άλλον σεξουαλικά και ας υπάρχει απόσταση μεταξύ σας. Η σεξουαλική επιθυμία δεν είναι μόνο βιολογική, αλλά είναι και ψυχολογική ανάγκη. Έτσι μερικά μηνύματα με σεξουαλικά υπονοούμενα και προκλητικά σχόλια είναι απαραίτητα ανάμεσα στις συζητήσεις σας. Αν νιώθεις πως το sexting σε δυσκολεύει, κάνε click εδώ.

Κάντε πράγματα μαζί

Μπορεί να είναι ένα online gameή το να δείτε μία ταινία την ίδια ώρα με το Skype ανοιχτό. Δεν έχει σημασία τι θα είναι, αρκεί να περνάτε τον κοινό χρόνο σας κάνοντας δραστηριότητες που σας φέρνουν πιο κοντά.

Μείνετε ειλικρινείς

Μιλήστε ανοιχτά για τα συναισθήματά σας, τους φόβους ή τους στόχους σας. Είναι σημαντικό να μπορείς να καταλάβεις ανά πάσα στιγμή τι σκέφτεται και πώς νιώθει ο σύντροφός σου όπως είναι σημαντικό να κάνει και εκείνος το ίδιο για εσένα. Μίλα του, λοιπόν, για ό,τι σε προβληματίζει χωρίς φόβο. Άλλωστε αν θέλετε να είστε μαζί θα βρείτε λύσεις σε όλα τα θέματα που μπορεί να προκύψουν.

Featured image: Elite Daily