Οι παραστάσεις που βλέπεις κατά τη διάρκεια του ύπνου λέγονται όνειρα. Θα έχεις παρατηρήσει σίγουρα πως το υλικό των ονείρων σου είναι πολυποίκιλο, αλλάζει συνεχώς και, ενώ πολλές φορές σου είναι ψιλοαδιάφορο, άλλες φορές μπορεί να σε προβληματίσει. Στη δεύτερη κατηγορία κατατάσσονται και τα sex dreams που λίγο πολύ έχουμε όλοι.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια έρευνα του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, περίπου το 8% των ονείρων μας εμπεριέχουν κάποιου είδους σεξουαλική δραστηριότητα. Η δραστηριότητα αυτή μπορεί να συμπεριλαμβάνει άτομα που ξέρεις ή και όχι, και πολλές φορές μπορεί να αναρωτηθείς τι σημαίνει. Μήπως σημαίνει πως σου λείπει το σεξ; Ή μήπως κρύβει κάποια κρυφή σου επιθυμία; Spoiler alert: Όχι απαραίτητα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί πράγματι ένα όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου να αποκαλύπτει κρυφούς σου πόθους ή την επιθυμία σου για σεξ που να υποβόσκουν βαθιά στο υποσυνείδητό σου. Έχε όμως υπόψιν ότι δεν ανταποκρίνεται πάντοτε στην πραγματικότητα.

Σύμφωνα με τη dream expert Lauri Loewenberg «Το σεξ στο όνειρο δεν αναφέρεται τόσο σε μία σωματική ένωση που επιθυμείς, αλλά σε μια ψυχολογική». Αυτό σημαίνει ότι πολλές φορές τα όνειρα αυτά δε σχετίζονται με το σεξ καθαυτό, αλλά με άλλα ζητήματα, όπως την καριέρα, την προσωπική σου ζωή ή την οικογένειά σου.

Παρακάτω θα βρεις δέκα sex dreams και τη σημασία τους.

Sex with the Ex

Το να ονειρευτείς ότι κάνεις σεξ με τον πρώην σου δε σημαίνει απαραίτητα ότι θρέφεις ακόμα συναισθήματα γι’ αυτόν, μολονότι μπορεί και να ισχύει. Μπορεί να σημαίνει ότι υπάρχουν ακόμη άλυτες συναισθηματικές εκκρεμότητες μέσα σου. Ίσως να είχες πληγωθεί βαθιά ή να μη σε ευχαριστεί η τωρινή σου σχέση.

Σεξ με κάποιο celebrity

Αν έχεις ποτέ ονειρευτεί να εμπλέκεσαι σεξουαλικά με το celebrity crush σου, σημαίνει πιθανότατα ότι έχεις μία κάποια εμμονή μαζί του. Παράλληλα μπορεί να φανερώνει την αδυναμία σου σε επιτυχημένα και καταξιωμένα άτομα.

Ονειρεύεσαι να απατάς τον σύντροφό σου

Μη φρικάρεις. Το να δεις όνειρο σεξουαλικού περιεχομένου με άλλον, πέραν του συντρόφου σου, δε σημαίνει ότι δεν τον θέλεις. Ωστόσο μπορεί να δείχνει ότι η σχέση σας περνάει κρίση είτε στο κρεβάτι είτε σε πνευματικό-επικοινωνιακό επίπεδο. Το άτομο με τον οποίο τον «απάτησες» στο όνειρο, παίζει επίσης εν δυνάμει αξιοπρόσεκτο ρόλο. Αν για παράδειγμα περνάτε πολύ χρόνο μαζί τελευταία, ίσως χρειαστεί να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση σου μαζί του.

Ονειρεύεσαι ότι ο σύντροφός σου σε απατά

Μια στις πέντε γυναίκες έχει ονειρευτεί τον σύντροφό της να την απατά. «Τα όνειρα στα οποία ο σύντροφός σου σε απατά με κάποιον άλλον υποδηλώνουν ότι προδίδεις τον εαυτό σου με κάποιο τρόπο στην πραγματικότητα και πρέπει να έχεις πολύ μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα ταλέντα σου και στο πόσο ελκυστικά αυτά φαίνονται στους άλλους ανθρώπους γύρω σου».

Sex dream αναφορικά με κάποιο σημείο του σώματος

Αν ονειρεύεσαι για παράδειγμα ένα πέος σε στύση αυτό μπορεί να αντιπροσωπεύει επιθετικότητα ή γονιμότητα. Από την άλλη αν δεν είναι σε στύση μπορεί να σημαίνει ότι είσαι απογοητευμένη από τη σεξουαλική σου ζωή. Τα στήθη μπορεί να υπονοούν σύμφωνα με το Dream Moods διέγερση ή και ακατέργαστη ενέργεια.

Sex dreams με μέλος της οικογένειάς σου

Μόνο με την ιδέα σε πιάνει αηδία; Λογικό, αλλά συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Μη σε ανησυχεί όμως, μιας και δεν είναι σε καμία περίπτωση σωματική επιθυμία. Ένα τέτοιου είδους όνειρο αναφέρεται στην επιθυμία σου να συνδεθείς περισσότερο πνευματικά με το συγκεκριμένο άτομο. Ειδικά αν η σχέση σας περνάει μια προβληματική φάση, το όνειρο σηματοδοτεί την ανάγκη για βελτίωσή της.

Περίεργα fetishes ή φαντασιώσεις

Όργια, bdsm, gay sex, αν είσαι straight ή το ανάποδο, όλα είναι εντελώς φυσιολογικά. Σε γενικές γραμμές δεν κρύβεται κάποια συγκεκριμένη σημασία πίσω από αυτά. Ίσα ίσα που απολαμβάνεις κάποια φαντασίωσή σου χωρίς κριτική.

Ονειρεύεσαι μεγαλειώδεις οργασμούς

Μάλλον δεν παραπονιέσαι κιόλας, αν ονειρεύεσαι καταπληκτικούς οργασμούς, αλλά ίσως να αναρωτιέσαι τι να σημαίνουν. Κατά πάσα πιθανότητα έχεις κάποια σεξουαλική ένταση και μ’ αυτόν τον τρόπο την απελευθερώνεις. Σύμφωνα με σχετική μελέτη το 4% των ανδρών και γυναικών ονειρεύονται ότι φτάνουν σε κορύφωση.

Sex dreams με το αφεντικό σου

Η dream expert και συγγραφέας του βιβλίου Dream On It, Unlock Your Dreams Change Your Life αναφέρει στο Cosmopolitan ότι τέτοιου είδους όνειρα υποδηλώνουν ότι πρέπει να πάρεις τα ηνία σε κάποιο ζήτημα, σεξουαλικό ή όχι, που σε απασχολεί τελευταία.

Sex dreams με κάποιον άγνωστο

Η Loewenberg εξηγεί ότι το άγνωστο άτομο που σε σαγηνεύει στα όνειρά σου δεν είναι το μελλοντικό άλλο σου μισό. Αντανακλά περισσότερο τα αρσενικά χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να καλλιεργήσεις πιο πολύ στην καθημερινή σου ζωή. Ίσως να πρέπει να γίνεις πιο δυναμική και να μην δέχεσαι παθητικά ό,τι συμβαίνει γύρω σου.\

featured photo: Twenty20.com/arinaerish