Στα παιδιά αρέσει η ζωγραφική. Οι πρώτες έγχρωμες ζωγραφιές τους είναι ένας τρόπος να εκφραστούν, να απεικονίσουν τους αγαπημένους τους χαρακτήρες και να αναπαραστήσουν τον κόσμο γύρω τους, μέσα από τα μάτια τους. Οι ψυχολόγοι λένε ότι το σχέδιο βοηθά τη συναισθηματική, νοητική, φυσιολογική και πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Τους επιτρέπει να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους. Ένας εξαιρετικός τρόπος είναι να διασκεδάσετε με τα χρώματα και τα σχήματα που δημιουργούν.

Οι εικόνες των παιδιών είναι γεμάτες με πολλές πληροφορίες, που μπορούν να βοηθήσουν τον γονέα να καταλάβει πώς αισθάνεται ο μικρός τους θησαυρός και αν βασανίζεται από κάποιο πρόβλημα. Τα απεικονιζόμενα σχήματα και η επιλογή των χρωμάτων είναι το κλειδί για τα συναισθήματα των παιδιών. Ως εκ τούτου, οι παιδίατροι είναι κατηγορηματικοί ότι το σχέδιο είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ψυχή και τη βελτίωση των παιδιών. Τα μικρά παιδιά αναπτύσσουν τις λεπτές κινητικές δεξιότητες των χεριών, αποκτούν μια αίσθηση για τις μπογιές και η ίδια η διαδικασία δρα καταπραϋντικά και ισορροπητικά.

Τα μεγαλύτερα παιδιά, μέσω της τέχνης, βρίσκουν τον τρόπο να δημιουργούν, να απελευθερώνουν το ταλέντο τους και να αποκτούν αυτοεκτίμηση. Επομένως, πρέπει να ενθαρρύνονται από μικρή ηλικία. Με την πάροδο των ετών, μπορούν να αναπτύξουν αυτές τις δεξιότητες και ακόμη και να τις μετατρέψουν σε επαγγελματικό προσανατολισμό.

Για να ενθαρρύνετε ένα παιδί να δημιουργήσει, αρκεί να του πάρετε ένα κιτ σχεδίασης. Χρωματιστά μολύβια και παλέτες γίνονται αμέσως τα αγαπημένα των παιδιών. Πρώτα απ΄ όλα, θα χρειαστεί ένα μπλοκ σχεδίασης και ένα πολύχρωμο σετ με μπογιές ή κραγιόνια. Για τα μεγαλύτερα αγόρια και κορίτσια υπάρχουν επαγγελματικά υλικά – χαρτόνι, καβαλέτο, πινέλα και ακουαρέλες.

Υπάρχει μεγάλο φάσμα ποιοτικών και ασφαλών προϊόντων για μικρούς καλλιτέχνες στα καταστήματα της Kidsbox. Υπάρχει ποικιλία σετ, χρώματα σχεδιασμού, κραγιόνια, μολύβια, ακουαρέλες και ένα σωρό άλλα προϊόντα που χρειάζονται για τη δημιουργική διαδικασία.

Μπλοκ, σκίτσο ή χαρτί σχεδίασης

Τα αγαπημένα των μικρότερων καλλιτεχνών είναι τα βιβλία ζωγραφικής. Σε αυτά, ανακαλύπτουν τους παραμυθένιους χαρακτήρες που τους αρέσουν, οι οποίοι μπορούν να χρωματιστούν με μολύβια ή μαρκαδοράκια. Ενώ ασχολούνται με το άλμπουμ, τα μικρά γίνονται αυθεντίες στα διαφορετικά σχήματα, μαθαίνουν να γεμίζουν με χρώμα, χωρίς να βγαίνουν από τα περιγράμματα και επιλέγουν οι ίδιοι τον συνδυασμό χρωμάτων.

Αγαπημένα των μεγαλύτερων παιδιών είναι τα σετ ζωγραφικής με αριθμούς με ακρυλικά χρώματα. Ο τύπος των προϊόντων εξαρτάται πάντα από την ηλικία και τις προτιμήσεις των παιδιών.

Στη σχολική ηλικία, αυτά που βρίσκουν μεγαλύτερη εφαρμογή είναι τα κλασικά μπλοκ που χρησιμοποιούν τα παιδιά στα μαθήματα καλών τεχνών. Τα χρωματιστά γυαλιστερά μπλοκ είναι επίσης κατάλληλα για δημιουργικότητα. Τα παιδιά κόβουν διαφορετικά σχήματα και με αυτά κάνουν πολύχρωμες διακοσμήσεις.

Πολύχρωμα πρόσωπα και ζώα

Τα χρώματα προσώπου είναι η απόλυτη επιτυχία στα μικρότερα παιδιά. Δεν υπάρχει σχεδόν κανένα παιδικό πάρτι γενεθλίων χωρίς το αγαπημένο χόμπι των μικρών – να ζωγραφίσουν το ένα το άλλο ή ένας σχεδιαστή κινουμένων σχεδίων να ζωγραφίσει τα μικρά τους πρόσωπα. Τα χρωματιστά υλικά είναι ειδικά κατασκευασμένα από προϊόντα που δεν προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις στο ευαίσθητο παιδικό δέρμα.

Για ομαδικά παιχνίδια, ιδιαίτερα κατάλληλα είναι τα κιτ για την κατασκευή ζώων από χαρτόνι. Περιέχουν πρότυπα για τη συναρμολόγηση τρισδιάστατων φιγούρων. Περιλαμβάνονται επίσης οι απαραίτητοι χρωματιστοί μαρκαδόροι, καθώς και πρόσθετα αξεσουάρ για να κάνουν τα παιδιά χαρούμενα μοντέλα. Παρόμοια σετ έχουν τα σχήματα των αγαπημένων τους χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων.

Κατάλληλοι για σχεδίαση και γραφή είναι οι επιτραπέζιοι και μαγνητικοί πίνακες, οι οποίοι διατίθενται με τα απαραίτητα στυλό και σφραγίδες. Προτιμώνται για δραστηριότητες στο νηπιαγωγείο και στο σπίτι, όπου τα μικρά κορίτσια και τα αγόρια μπορούν να μάθουν να γράφουν γράμματα και αριθμούς, καθώς και να ασκούνται για να απεικονίζουν διαφορετικά γεωμετρικά σχήματα. Οι πίνακες μπορούν να συνδυαστούν με κατάλληλες μικρές καρέκλες και τραπέζια. Είναι κατασκευασμένα από ελαφρύ πλαστικό έτσι ώστε τα μικρά να μπορούν να τα μετακινούν μόνα τους.

Όλα τα είδη που διατίθενται στο παιδικό ηλεκτρονικό κατάστημα KIDSBOX είναι κατασκευασμένα από προϊόντα υψηλής ποιότητας και είναι προσαρμοσμένα στην ηλικία των χρηστών.