To μοναδικό μειονέκτημα αυτής της σούπας είναι ότι θα χρειαστείς κάτι παραπάνω από μία ώρα.

Τα υλικά:

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το λευκό του μέρος

1 κιλό ψιλοκομμένο σέλερι

2 μεγάλες πατάτες

1 μήλο καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλους κύβους

2 σκελίδες σκόρδου

2 κουταλάκια αλάτι

φρέσκο πιπέρι

3 κούπες νερό

2 κούπες ζωμό

Πως θα το φτιάξεις:

Σε ένα τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι μέχρι να γίνει διάφανο για περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το σέλερι, τις πατάτες, τα μήλα, τα σκόρδα, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακάτεψε να πάει παντού το λάδι και πρόσθεσε το νερό και τον ζωμό. Χαμήλωσε τη θερμοκρασία και άφησε τα λαχανικά να βράσουν για 20 λεπτά περίπου.

Μόλις είναι σχεδόν έτοιμα κράτησε σε μία κούπα από το ζωμό τους στην άκρη. Άφησε τα κρυώσουν για 10 λεπτά. Με ένα μπλέντερ κάνε πουρέ τα βρασμένα λαχανικά μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Μετέφερε το μείγμα στο τηγάνι, σε χαμηλή θερμοκρασία. Αν η σούπα είναι πολύ πηχτή πρόσθεσε λίγο από το νερό που έχεις κρατήσει. Πρόσθεσε λίγο ακόμα πιπέρι, λάδι και μαϊντανό και σέρβιρε με φρυγανισμένο ψωμί.

featured photo: Ready Steady Cook