Ένα μικρό twist της κλασικής σαλάτας του Καίσαρα. Σ αυτή τη σαλάτα θα βάλεις λαχανάκια Βρυξελλών και θα φτιάξεις το δικό σου dressing και τα δικά σου κρουτόνς.

Τι θα χρειαστείς:

Για τα κρουτόν

4 φέτες ψωμί κομμένες σε κύβους 3 ελαιόλαδο

Για το dressing

4 αντζούγιες 1 κρόκο αυγού 2 κουταλιές χυμό λεμονιού 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon 1 σκελίδα σκόρδο 5 κουταλιές λάδι αλάτι πιπέρι

για τη σαλάτα

500 γρ λαχανάκια Βρυξελλών 3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαιντανό 2 κουταλιές ψιλοκομμένο σχοινόπρασο 1/3 της κούπας τριμμένη παρμεζάνα

Πώς θα το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 20 βαθμούς. Σε ένα μπολ κάλυψε τους κύβους ψωμιού με το λάδι και άπλωσέ τους σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ψήσε μέχρι να χρυσίσει το ψωμί, περίπου 12-15 λεπτά. Βάλε τις αντζούγιες, τον κρόκο, τον χυμό λεμόνι, τη dijon και το σκόρδο στο blender και δούλεψέ τα μέχρι να γίνουν ένα πλούσιο dresssing. Πρόσθεσε λίγο λίγο το ελαιόλαδο και πασπάλισε με το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τα λαχανάκια, τον μαιντανό και το σχοινόπρασο και ανακάτεψε καλά με το dressing. Mπορείς να κρατήσεις μερικές ώρες τη σαλάτα στο ψυγείο. Βάλε τα κρουτόνς λίγο πριν σερβίρεις. Πασπάλισε με την παρμεζάνα και λίγο έξτρα πιπέρι.
featured photo: topwithcinnamon.com