Αν δεν σε έπεισαν αρκετά ούτε τα μελομακάρονα, ούτε τα στολισμένα δέντρα, ούτε οι χριστουγεννιάτικες διαφημίσεις, το Netlflix με τις ταινίες του εξασφαλίζει ότι ήρθαν τα Xριστούγεννα.

Οι ταινίες τείνουν να ακολουθούν τα ίδια πετυχημένα πρότυπα, που τις περισσότερες φορές έχουν κάποιου είδους κλισέ, όπως μια ψεύτικη ευρωπαϊκή χώρα, γιγάντιες καραμέλες, σκηνές ψησίματος γύρω από τη φωτιά, μαγεία και έναν αξιόλογο ηθοποιό που έχει σαφώς βρεθεί σε δύσκολη φάση.

Κι ενώ καμία από αυτές τις ταινίες δεν θα προταθεί για βραβείο Όσκαρ, ορισμένες σίγουρα αξίζει να τις δεις. Αλλά ποιες θα είναι ευχάριστες με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ποιες θα σπαταλήσουν μίαμιση ώρα από τη ζωή σου;

The Princess Switch

Μια Αμερικανίδα αρτοποιός ταξιδεύει στη Belgravia τα Χριστούγεννα για έναν διαγωνισμό ψησίματος. Εκεί συναντά μια σωσία της που είναι η αρραβωνιαστικιά του πρίγκιπα. Αλλάζουν ζωές για δύο μέρες. Παίζει η Vanessa Hudgens.

The Christmas Chronicles

Δύο αδέλφια προσπαθούν να φτιάξουν τη σχέση τους και καταλάθος γλιστρούν στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και τον βοηθούν να παραδώσει δώρα. Ναι, σωστά μάντεψες, σώζουν τα Χριστούγεννα. Οι διάσημοι ηθοποιοί που παίζουν είναι οι Kurt Russell, Goldie Hawn και Lamorne Morris.

A Wish For Christmas

Μία ντροπαλή γυναίκα εύχεται στον Άγιο Βασίλη που εμφανίζεται κρυφά στο γραφείο της να έχει αυτοπεποίθηση. Στη συνέχεια δέχεται προαγωγή μπροστά σε όλους και πηγαίνει να περάσει τα Χριστούγεννα με το αφεντικό της. Πρωταγωνιστεί η Lacey Charbert (Mean Girls).

Christmas Inheritance

Μία κληρονόμος πρέπει να αποδείξει ότι αξίζει να κληρονομήσει την επιχείρηση του πατέρα της, παραδίδοντας ένα ειδικό χριστουγεννιάτικο πακέτο. Και προτού αυτό καταστραφεί, εκείνη συνειδητοποιεί το πνεύμα των Χριστουγέννων. Παίζουν οι Eliza Taylor (Neighbours) και Andie MacDowell (Four Weddings and a Funeral).

A Christmas Prince

Μια δημοσιογράφος, η Amber, καταφέρνει να μπει σε ένα παλάτι. Προσποιείται τη δασκάλα και βγάζει λαβράκι: τον πρίγκιπα Richard, τον οποίο τελικά ερωτεύεται – αφού πρώτα δημοσιεύσει μία viral είδηση για εκείνον. Παίζουν οι Rose McIver (The Lovely Bones and Once Upon A Time) και Ben Lamb (Divergent).

A Christmas Prince: The Royal Wedding

Ένα χρόνο μετά τη βοήθειά της στον Richard να ανέβει στο θρόνο, η Amber πρόκειται να γίνει η σύζυγός του. Αλλά είναι πραγματικά έτοιμη να γίνει βασίλισσα; Παίζουν οι Rose McIver (The Lovely Bones and Once Upon A Time) και Ben Lamb (Divergent).

A Christmas Prince: The Royal Baby

Πρόκειται για το τρίτο και τελευταίο sequel του A Christmas Prince. Η Amber και ο Richard προετοιμάζονται για την άφιξη του πρώτου μωρού τους τα Χριστούγεννα. Όμως, η εξαφάνιση μιας ιερής “συνθήκης” προκαλεί αναστάτωση. Εαν δεν βρεθεί, μια αρχαία κατάρα θα πέσει στο αγέννητο παιδί τους. Παίζουν οι Rose McIver (The Lovely Bones and Once Upon A Time) και Ben Lamb (Divergent).

Christmas Wedding Planner

Μία φιλόδοξη οργανώτρια γάμου βρίσκεται στη μέση μία δουλειάς, όταν ο πρώην της νύφης, ο Connor, ένας ιδιωτικός ερευνητής διακόπτει τον επερχόμενο γάμο, αλλά κερδίζει την καρδιά της πρωταγωνίστριας, Kelly Rutherford (Gossip Girl).

The Holiday Calendar

Μια φωτογράφος κληρονομεί ένα μαγικό ημερολόγιο που μετρά αντίστροφα μέχρι τα Χριστούγεννα. Το ημερολόγιο φαίνεται να προβλέπει κάθε μέρα της ζωής της, προκαλώντας τεράστιες αλλαγές στην ερωτική της ζωή. Πρωταγωνιστεί η Kat Graham (Vampire Diaries).

The Knight Before Christmas

Ένας Άγγλος ιππότης μεταφέρεται μαγικά από το Μεσαίωνα στη σημερινή Αμερική, όπου ερωτεύεται μία καθηγήτρια φυσικής γυμνασίου που είναι απογοητευμένη από την αγάπη. Πρωταγωνιστούν οι Vanessa Hudgens και Josh Whitehouse (Poldark).

featured photo:  Sodona Entertainment Inc