Γλυκιά, δροσερή και τραγανή, είναι η σαλάτα του καλοκαιριού.

Θα τη φτιάξεις με το κοτόπουλο που σου περίσσεψε από το μεσημέρι.

Τα υλικά είναι απλά και μάλλον τα έχεις ήδη στο σπίτι σου.

Θα χρειαστείς 30 λεπτά και: 

½ φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες

¼ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

3 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​χυμό λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί

1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon, προαιρετικά

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

μαύρο πιπέρι

Σαλάτα:

1 καλαμπόκι ή μισή κονσέρβα καλαμποκιού

3 φλιτζάνια καρότα τριμμένα

1 ½ φλιτζάνι τριμμένο κόκκινο λάχανο

1/2 φλιτζάνι σταφίδες

⅓ φλιτζάνι φρέσκο ​​μαϊντανό, ψιλοκομμένο

¼ φλιτζάνι φρέσκο ​​δυόσμο, ψιλοκομμένο

30γρ μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου (κατά προτίμηση ψητό)

Πώς θα το φτιάξεις: 

Φτιάξε το dressing: Σε ένα μικρό μπολ, χτύπησε μαζί όλα τα υλικά μέχρι να ενωθούν.

Φτιάξε τη σαλάτα: Σε ένα μεγάλο μπολ, βάλε μαζί το καλαμπόκι, τα καρότα, το λάχανο, τις σταφίδες, το μαϊντανό και τον δυόσμο. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και το dressing.

Aνακάτεψε καλά.