Έχει περάσει καιρός από τότε που η Adidas μας εξέπληξε τόσο ευχάριστα σε συνεργασία της. Το μεγάλο brand παραδίδει τις γραμμές τριών βασικών σχεδίων sneacker τα superstar, micropacer και NMD r1 στη Hender Scheme δημοφιλή εταιρία στο χώρο για τα sneacker με πρωτοποριακές γραμμές και δερμάτινες υφές. Η σχεδίαση είναι έργο του ιδρυτή της ΗS και του σχεδιαστή Ryo Kashiwazaki που θα φέρει τα 3 αυτά σχέδια πιο κοντά στη λογική του χειροποίητου.

Τα ζευγάρια θα παραχθούν σε πολύ περιορισμένο αριθμό στο Τόκιο και το τελείωμα τους θα αποτελείται από δερμάτινες καρφιτσωμένες σόλες που θα είναι σε θέση να αντικατασταθούν.Το δέρμα που θα χρησιμοποιηθεί στο εξωτερικό μέρος θα είναι 100% φυσικό σχεδιασμένο έτσι ώστε να μεταβάλλεται το χρώμα του ανάλογα με τη χρήση. Αν και τα μοντέλα της Adidas ειδικά τα microspace και τα NMD r1 αποτελούν προϊόντα προηγμένης ανατομικής σχεδίασης που παράγονται με υλικά τελευταίας τεχνολογίας, η συγκεκριμένη σειρά δεν θα παρέχει αυτές τις υπηρεσίες καθώς η φιλοσοφία της βασίζεται στη παραγωγή ενός υποδήματος με πιο φυσικό και παραδοσιακό τρόπο.

landscape-1504288507-adidas-lead

Ο Ryo Kashiwazaki δήλωσε ενθουσιασμένος για τη συνεργασία καθώς θεωρεί πως οι δύο εταιρίες δεν απέχουν και τόσο δημιουργικά επομένως ένας συνδυασμούς και των δύο με κινητήρια δύναμη την επιλογή των καλύτερων δυνατών σε ποιότητα υλικών θα ήταν μια πολύ καλή ιδέα, και φυσικά στο τέλος επιβεβαιώθηκε. Δήλωσε επίσης πως το τα χαρακτηριστικά των κλασσικών superstar και micropacer που είναι και αυτά που τα κάνουν διακριτά και αναγνωρίσιμα ως μοντέλα της Adidas έκαναν το παιχνίδι με τις λεπτομέρειες πολύ ευχάριστο. Το NMD που είναι ένα διαφορετικό και πιο καινούργιο σχέδιο κατασκευάστηκε με πολύ καλής ποιότητας δέρμα της κατηγορίας vegetable-tanned.

cbb84213-76b2-4230-bbc9-4d8fbc9e2c58

Fashion History Section infoTα ζευγάρια superstar και micropacer αν και κλασσικά πλέον χρονολογούνται στις δεκαετίες 70-80 οπού αποτελούσαν πρωτοποριακής σχεδίασης μοντέλα . Ειδικά τα superstar κατά τη δεκαετία του ’70 πρωτοστατούσαν και αυτό το χρωστούσαν στο προστατευτικό τους κέλυφος στο μπροστινό μέρος. Είχε την ιδιότητα να προστατεύει από τραυματισμούς τα δάχτυλα των ποδιών των παιχτών στο μπάσκετ σε κάθε rebound.