Τα red flags μίας σχέσης εμφανίζονται συνήθως –και ευτυχώς- αρκετά νωρίς, απλώς επιλέγουμε να τα αγνοήσουμε. Τα όρια δυστυχώς όταν είσαι ερωτευμένος/η είναι θολά και δεν είναι εύκολο να αξιολογήσεις τις καταστάσεις όπως πρέπει.

Τα ραντεβού είναι δύσκολα, οι σχέσεις είναι επίσης δύσκολες. Τα σημάδια που πρέπει να μάθεις να παρατηρείς σε μία σχέση, δεν είναι μόνο τα κόκκινα σημαιάκια. Υπάρχουν πολλά ‘’χρώματα’’ τα οποία πρέπει να ταξινομήσεις στο μυαλό σου, ώστε να μην βρεθείς ποτέ προ εκπλήξεως.

Red flags: Τα σημάδια που δεν μπορείς και δεν πρέπει να αγνοήσεις

Yellow flags: Τα πράγματα που μπορεί να μην σου αρέσουν, αλλά δεν σε ενοχλούν

Orange flags: Τα πράγματα που δεν μπορείς να δεχτείς και πρέπει να επαναδιαπραγματευτείς

Green flags: Τα πράγματα που αναζητάς στον σύντροφό σου

Είναι βασικό να διαχωρίσεις στο μυαλό σου τις καταστάσεις και τα σημάδια, καθώς στη ζωή τίποτα δεν είναι ή άσπρο ή μαύρο. Πόσο μάλλον στις σχέσεις. Έτσι βάζοντας σε τάξη αυτά που θέλεις, αλλά κυρίως αυτά που δεν θέλεις, μπορεί να σε γλιτώσουν από πολλές ανεπιθύμητες συμπεριφορές.

Τι σημαίνουν κόκκινες και πράσινες σημαίες σε μια σχέση;

“Οι σημαίες είναι δείκτες”, αναφέρει η θεραπεύτρια γάμου και οικογένειας Karla Zambrano-Morrison, LMFT. “Οι πράσινες σημαίες είναι τα καλά πράγματα που ψάχνεις στις σχέσεις  και οι κόκκινες σημαίες είναι αυτά που κάνουν το ένστικτό σου να σου δείξει πως κάτι δεν πάει καλα’’.

Τι σημαίνουν οι κίτρινες σημαίες;

“Κίτρινες και πορτοκαλί σημαίες, είναι ουσιαστικά τα σημάδια που μπορείς και θέλεις να επαναδιαπραγματευτείς στη σχέση σου’’, αναφέρει η δρ οικογένειας Karla Zambrano-Morrison.

 Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κόκκινων και πορτοκαλί σημαδιών;

Τα χρώματα είναι στην πραγματικότητα ενδείξεις. Δεν είναι ενδεχομένως ο κανόνας, αλλά μπορεί να σε βοηθήσουν να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου. Να παρατηρήσεις καλύτερα κάποια πράγματα που δεν μπορείς να εξηγήσεις αρχικά.

Σημασία έχει πριν έρθουν τα red flags, να δεις και τα χρώματα πριν από αυτά. Γιατί τελικά δεν είναι όλα άσπρο ή μαύρο.