Διαβάσαμε τη συνταγή του Raspberry Tiramisu στο Camille Styles.

Είναι ένα εύκολο καλοκαιρινό επιδόρπιο χωρίς ψήσιμο ή πολλά σκεύη. Μόνο λίγη υπομονή θέλεις μέχρι να βγει από το ψυγείο.

Για 12 μερίδες θα χρειαστείς 20 λεπτά προετοιμασίας και:

1 1/2 φλιτζάνι έτοιμο εσπρέσο

1/2 φλιτζάνι chambord (ή όποιο άλλο λικέρ)

1 φλιτζάνι μασκαρπόνε

½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 ½ φλιτζάνι κρέμα

1 πρέζα αλάτι

24 μπισκότα σαβαγιάρ

2 1/2 κούπες σμέουρα ή βατόμουρα

πικρή σοκολάτα

Πώς θα το φτιάξεις:

Ανακατεύουμε τον εσπρέσο και το λικέρ σε ένα μπολάκι.

Βάζουμε το μασκαρπόνε, τη βανίλια και τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε τη μισή κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν -στη συνέχεια προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα και το αλάτι. Χτυπάμε μέχρι να δέσει καλά.

Βουτάμε τα μισά μπισκότα στο μπολ με τον εσπρέσο και, στη συνέχεια, τα στρώνουμε στον πάτο ενός τετράγωνου ταψιού 23 εκ. Όταν καλυφθεί η βάση, απλώνουμε από πάνω το μισό μείγμα μασκαρπόνε. Βάζουμε από πάνω μια στρώση βατόμουρα και μετά επαναλάβετε με τα υπόλοιπα μπισκότα και την κρέμα.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μία ολόκληρη νύχτα. Τρίβουμε από πάνω λίγη πικρή σοκολάτα και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.