Μεγαλώνοντας, οι millennials είχαμε στο μυαλό μας τα ραντεβού στο πάρκο, σε παγκάκια ως το απόλυτο στερεότυπο μιας βαρετής ερωτικής εξόδου. Η πανδημία, μέσα σε όλα, μας έφερε αντιμέτωπους με αυτό το concept. Έκανε ακριβώς ό,τι γίνεται δηλαδή με τα στερεότυπα: μας έβαλε στη διαδικασία να το ζήσουμε, χωρίς άλλη επιλογή, και μάλλον να αναθεωρήσουμε.

Ναι, με την εστίαση να είναι έξω από το τραπέζι, οι άνθρωποι φλερτάρουν και πλέον προτείνουν ο ένας στον άλλο ραντεβού σε πάρκα, πλατείες, παραλίες και παγκάκια. Αν εξαιρέσουμε το πόσο περίεργο είναι το να κάθεσαι δίπλα στον άλλο αντί απέναντί του την πρώτη φορά που τον γνωρίζεις, η συζήτηση και η χημεία (το μεγάλο ζητούμενο) είναι ακόμα στο τραπέζι. Τι μπορεί να πάει πιο στραβά από ό,τι θα πήγαινε σε ένα μπαρ; Λογικά τίποτα αν ακολουθήσεις τα παρακάτω tips.

Πώς θα μετατέψεις το ραντεβού σε παγκάκι σε success story;

Αρχικά, υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να σκεφτείς πριν δεχτείς

Δε σου λέμε κάτι καινούργιο απλά φρεσκάρουμε τη μνήμη σου: Αν έχεις συμπτώματα κρυώματος ή γρίπης, ακόμα και λίγα δέκατα, προτίμησε να μείνεις στο σπίτι. Επίσης, προετοιμάσου για το άβολο της κατάστασης, μιας και θα είναι καλό να κρατήσεις αποστάσεις από το άτομο με το οποίο θα βγεις. Όπως καταλαβαίνεις, αγγίγματα, αγκαλιές και (πρώτα) φιλιά είναι εκτός παιχνιδιού σε αυτή τη φάση. Συγγνώμη, it is what it is. Τέλος, αν έχεις αλλεργίες, μιας και αυτός καιρός είναι που ανθίζουν, καλύτερα να μην εκτεθείς. Δε θα μπορέσεις και να το απολαύσεις στην τελική.

Βάλε και το περπάτημα στο concept

OK, δέχεσαι την πρόκληση. Αυτό δε σημαίνει πως θα πρέπει να περάσεις τρεις ώρες καθισμένη σε ένα παγκάκι. Πρότεινέ του να περπατήσετε, να πάτε να πάρετε ένα παγωτό, να πάτε λίγο πιο κοντά στην παραλία. Με αυτή τη λογική, θα πρέπει να διαλέξεις και ένα μέρος συνάντησης που να σου δίνει όλες αυτές τις επιλογές.

Τι να φορέσεις;

Είμαστε στην εποχή που όλες οι go-to συμβουλές και επιλογές για ραντεβού που είχαμε, μπαίνουν για λίγο στο συρτάρι. Αυτό σημαίνει πως ούτε τη μίνι φούστα σου μπορείς να φορέσεις, ούτε εκείνα τα edgy ψηλοτάκουνα πέδιλά σου. Αν επιλέξεις να δεις τη θετική πλευρά θα καταλάβεις πως αυτό το ραντεβού σου δίνει μια ποικιλία στυλιστικών επιλογών, απλά στο φάσμα του casual. Ας πούμε ότι κρατάμε τη mini φούστα, αλλά τη συνδυάζουμε με sneakers. Αλλά και με το αθλητικό σου κολάν να πας, θα είσαι και πάλι κάτι παραπάνω από ΟΚ. Απλώς πάρε και μια ζακέτα μαζί, ποτέ δεν ξέρεις αν θα έχει λίγο παραπάνω κρύο το βράδυ.

Τι να πάρεις μαζί σου;

Αν δε είναι στο πλάνο να περπατήσετε, υπάρχουν μερικοί τρόποι να το κάνεις λίγο πιο φαν, απλά βάζοντας κάποια πράγματα στην τσάντα σου: ένα μπουκάλι από ένα ποτό που να αρέσει σχεδόν σε όλους, όπως το τζιν, ποτήρια, κάποια σνακς. ΟΚ, και μια λεπτή κουβέρτα θα ήταν ενδιαφέρουσα (αν θελήσετε να τη στρώσετε κάτω) αλλά δεν έχει πλάκα να δείχνεις υπερ-προετοιμασμένη στο πρώτο ραντεβού.

Πώς τελειώνει ένα τέτοιο ραντεβού;

Εν μέσω πανδημίας, δυσκολευόμαστε να σου πούμε τι να κάνεις. Η πλευρά της λογικής λέει να αφήσεις το φιλί για κάποια άλλη φορά. Και αυτό σίγουρα δε σημαίνει πως θα φανεί σαν να μην ενδιαφέρεσαι. Αλλά όπως και να έχει είναι κρίμα να έχεις περάσει από καραντίνα, να έχεις τηρήσει τα μέτρα και τις αποστάσεις και να τα χαραμίσεις για ένα φιλί. Στην τελική το έχουν πει και οι Arctic Monkeys: το “thrill of the chase” λειτουργεί παράξενα. Αλλά σίγουρα θετικά.

featured image: Elite Daily