Ο πατέρας της είναι από τη Γκάνα και η μητέρα της από την Αγγλία. Την ευτυχία της, δηλώνει η Adwoa Aboah πως τη χρωστάει σε αυτούς. Αναφέρεται στον εαυτό της πρώτα ως ακτιβίστρια και έπειτα ως μοντέλο. Μιλάει χωρίς φόβο και ντροπή, κάνοντας τα πιστεύω της ξεκάθαρα. Θεωρεί ότι αναφορικά με τη διαφορετικότητα, η βιομηχανία της μόδας έχει κάνει μεγάλη πρόοδο τα τελευταία χρόνια και χαίρεται που έχει συμβάλει σε αυτό και η ίδια.

Διάβασε όσα χρειάζεται να ξέρεις για την Adwoa Aboah

* Γεννήθηκε στις 18 Μαΐου 1992 στο Λονδίνο. Το 2013 αποφοίτησε από το Brunel University με πτυχίο bachelor στο Σύγχρονο Δράμα. Παράλληλα με τις σπουδές της, άρχισε να ασχολείται με το μόντελινγκ.

* Το 2017 ξεκίνησε το ταξίδι της στην υποκριτική με την ταινία “Ghost in Shell”. Την ίδια χρονιά, το βρετανικό περιοδικό GQ’s την ονόμασε “Woman of the Year”.

* Ήταν μία από τις 15 γυναίκες που περιλήφθηκαν στο τεύχος Σεπτεμβρίου 2019 της Βρετανικής Vogue με guest editor τη Meghan Markle.

* Έχει δηλώσει πως το σχολείο ήταν για εκείνη φρικτό. Ήρθε αντιμέτωπη με το ρατσισμό λόγω του χρώματος και της καταγωγής της. Μάλιστα, φορούσε επί δύο χρόνια συνεχώς καπέλο έχοντας τα μαλλιά της κοτσιδάκια επειδή ήταν διαφορετικά από των άλλων κοριτσιών. Όταν θέλησε να αφήσει πίσω της αυτήν την ανασφάλεια και να κάνει μία καινούργια αρχή, τα ξύρισε.

* Το 2015 δημιούργησε το “Gurls Talk”, μία online πλατφόρμα για νεαρές γυναίκες με σκοπό τις συζητήσεις σχετικά με θέματα όπως η ψυχική υγεία, η σεξουαλικότητα, το body image.

 
View this post on Instagram
 

Undeniable respect for the Vagina. #notallwomenhavevaginas #internationalwomensday

A post shared by Adwoa Aboah (@adwoaaboah) on

* Η ίδια, έχει μιλήσει ανοιχτά για τη δίκη της ψυχική υγεία και τη μάχη που έδωσε στο παρελθόν με την κατάθλιψη και τα ναρκωτικά. Στα 22 της μπήκε σε κέντρο αποτοξίνωσης και το 2015 έκανε απόπειρα αυτοκτονίας παίρνοντας υπερβολική δόση.

* Σήμερα η ψυχική της υγεία, είναι η προτεραιότητά της. Αφιερώνει οπωσδήποτε χρόνο στον εαυτό της σε καθημερινή βάση.

* Αν μπορούσε να αλλάξει κάτι από το παρελθόν της, δε θα άλλαζε τίποτα. Ή ίσως κάποια πρωινά να ξυπνούσε νωρίτερα.

* Οι γυναίκες που θαυμάζει είναι αυτές που δε νοιάζονται για το τι λέει ο κόσμος.

* Για εκείνη, η διαφορετικότητα δεν είναι ένα trend της εποχής και δε θα σταματήσει ποτέ να μιλά για αυτή και να την εκπροσωπεί.

featured image: Hypebae