Ψάχνεις ακόμη τα κίνητρα που θα σε βοηθήσουν να είσαι πιστή στην ρουτίνα γυμναστικής σου; Ιδού κάποιες λύσεις για να το πετύχεις.

Κάθε φορά που κοιτάμε ένα fitness account στο Instagram σκεφτόμαστε ότι πρέπει να κάνουμε το δικό μας restart και να ξεθάψουμε αθλητικά sets, αθλητικά παπούτσια, βαράκια και στρώμα γυμναστικής.

Η εκκίνηση ωστόσο δεν θα έπρεπε να γίνεται καταναγκαστικά ούτε επειδή μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης, αντιθέτως θα πρέπει να νιώθουμε ότι έχουμε ανάγκη να εντάξουμε τη γυμναστική στην καθημερινότητα μας και να επιζητάμε την ευεξία που μας προσφέρει.

Όσο δύσκολη και αν είναι η καθημερινότητα σου, όσο απαιτητικό πρόγραμμα και αν έχεις, είναι αρκετά ωφέλιμο για τη σωματική και ψυχική σου υγεία να αφιερώνεις λίγο χρόνο για να ασκείσαι.

Παρακάτω θα αναφέρουμε μερικά “εμπόδια” που μπορούν να σταθούν η αφορμή για να παρατήσεις τη γυμναστική.

Χρόνος υπάρχει

“Χρόνο θα βρεις και αν δεν βρεις θα φτιάξεις” λέει ένα γνωστό ρητό. Πολλές φορές καταλήγουμε να παγιδευόμαστε σε μία καθημερινότητα που δεν μας αφήνει να πάρουμε ανάσα. Δουλειά και υποχρεώσεις “τρώνε” τον περισσότερο χρόνο της μέρας μας με αποτέλεσμα να καταλήγουμε τις υπόλοιπες ώρες αδρανείς, προκειμένου να ξεκουραστεί το μυαλό και σώμα μας.

Αυτές ακριβώς τις στιγμές πρέπει να πιέσεις τον εαυτό σου ή να του δώσεις τα σωστά κίνητρα στο να κάνει κάτι άλλο που θα τον ευχαριστήσει εξίσου, όπως να πας για περπάτημα, χαλαρό jogging ή να βάλεις ένα βίντεο στο ίντερνετ με ασκήσεις ήπιας ή έντονης γυμναστικής.

Ξεκίνησε με το να κάνεις ένα πλάνο στο προσωπικό σου ημερολόγιο καταγράφοντας τις υποχρεώσεις που έχεις να φέρεις εις πέρας. Σημείωσε τη γυμναστική σου σε μία ώρα που πιστεύεις ότι θα είναι κενή. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα κάθε φορά που θα κοιτάς το ημερολόγιο σου να σου θυμίζει ότι έχεις ακόμη μία “υποχρέωση” πριν να αλλάξει η μέρα.

Για να καταφέρεις να μείνεις πιστή στη ρουτίνα σου κάνε ένα ενδεικτικό πρόγραμμα και ενσωμάτωσε τις δραστηριότητες που έχεις να κάνεις στο ημερολόγιο σου.

Για παράδειγμα, αν σου φαίνεται βαρετό να κάνεις κάθε μέρα κοιλιακούς και κάμψεις, διάλεξε δύο μέρες της εβδομάδας όπως Τρίτη και Πέμπτη να κάνεις cardio ή yoga. Έτσι, κάθε μέρα θα έχεις να περιμένεις κάτι καινούργιο για να σε συναρπάσει.

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Yoga (@yoga)

Συνδύασε τη γυμναστική με υγιεινή διατροφή

Το να τρέφεσαι με τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικό, ωστόσο μόνο του ίσως να μην είναι και τόσο αποδοτικό για να έχεις ένα υγιές σώμα. Οι αυξομειώσεις του βάρους είναι αρκετές φορές αποτέλεσμα καταναγκαστικών διατροφών, στις οποίες δεν παραμένουμε πιστές για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν έχεις βάλεις κάποιους στόχους και θέλεις να διατηρήσεις το σώμα σου σε μία καλή φόρμα ή γιατί όχι να κάνεις κάποιες αλλαγές που πιστεύεις ότι θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα τότε συνδύασε μία υγιεινή διατροφή με γυμναστική. Έχε στα υπόψιν πως για να βγάλεις εις πέρας ένα πρόγραμμα διατροφής θα πρέπει να τηρείς σωστά ένα διατροφικό πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά και καλά λιπαρά. Διαφορετικά, θα δεις τον εαυτό σου να εξαντλείται γρήγορα και να μην είναι αποδοτικός σε όλες τις ασκήσεις. Επιπλέον, έρευνες έχουν αποδείξει ότι όσο τρέφεσαι υγιεινά τόσο καλύτερη ψυχολογία έχεις για να εντάξεις στην καθημερινότητα σου την άθληση.

Σημείωσε τους στόχους που θέλεις να πετύχεις μέσω της γυμναστικής

Το καλύτερο κίνητρο για να μείνεις πιστή στη fitness routine σου είναι να πετυχαίνεις τους στόχους που θέλεις. Κατέγραψε τι θέλεις να πετύχεις μέσω τη γυμναστικής σου και σημείωσε τις διαφορές που παρατηρείς στο σώμα σου. Για παράδειγμα, αν θέλεις να χάσεις κάποιους πόντους τότε σημείωσε στη work out λίστα σου πως θα ήθελες να δεις το σώμα σου και μόλις ολοκληρώνεις το εβδομαδιαίο ή μηνιαίο πρόγραμμα σου σημείωνε τις διαφορές που είδες. Όσο βλέπεις την αλλαγή από το πως ξεκίνησες, τόσο περισσότερα προσηλωμένη είσαι στη ρουτίνα σου.