Ξέχνα τις γνωριμίες με τους γονείς. Αν έχεις κατοικίδιο, γνωρίζεις καλά πως η στιγμή που θα το γνωρίσεις με τον νέο σου σύντροφο είναι SOS. Αν αυτή η γνωριμία δεν εξελιχθεί και πολύ ωραία μπορεί να οδηγήσει σε περίεργα σενάρια, όπως το να πρέπει να διαλέξεις τον ένα από τους δύο. Όλοι ξέρουμε πού οδηγεί αυτό: Στο να διαλύσεις τη σχέση σου με το νέο και ωραίο αγόρι. Αφού εσύ και το κατοικίδιό σου πάτε πακέτο. Είστε ένα.

Συγκεντρώσαμε όλα τα βήματα που καλό είναι να ακολουθήσεις σε αυτή την πρώτη γνωριμία.

Να είσαι άμεση και ειλικρινής σε ό,τι έχει να κάνει με το κατοικίδιο σου (και το οποιοδήποτε θέμα)

Το να “ξεχάσεις” να αναφέρεις ότι έχεις δύο Δανούς μέχρι τη στιγμή που εσύ και το αγόρι σου θα ξεκλειδώνετε την πόρτα του σπιτιού σου δεν είναι cool. Για κανένα από τα δύο μέρη. Αυτή την πληροφορία τη μοιράζεσαι αρκετά νωρίς. Στην τελική, είναι ένα τεράστιο μέρος της καθημερινότητάς σου, σωστά; Αν χρησιμοποιείς dating apps φρόντισε να συμπεριλάβεις και μια φωτογραφία με το pet σου στο προφίλ σου.

Το να αναφέρεις από νωρίς ότι έχεις κατοικίδια θα σε σώσει και από περιττό δράμα. Αφού συζητήσεις για αλλεργίες ή/και φοβίες θα έρθουν στην επιφάνεια πριν προλάβεις αν δεθείς παραπάνω.

Προετοίμασε τον χώρο πριν τη συνάντηση

Οπότε βρήκες κάποιον που πληροί τα κριτήρια και θα τον γνωρίσεις στο… παιδί. Πριν την πρώτη συνάντηση κάτσε και σκέψου κάποια πράγματα. Αν για παράδειγμα, η γάτα σου έχει τη συνήθεια να δαγκώνει τους αγνώστους. Ή αν ο σύντροφός σου έχει πολύ δυνατή φωνή, που τρομάζει τους σκύλους.

Φρόντισε ώστε το κατοικίδιο σου να έχει ένα μέρος να “κρυφτεί” σε περίπτωση που κάτι το τρομάξει. Για έναν σκύλο, ιδανικό μπορεί να είναι ένα κλουβί γεμάτο με τα παιχνίδια του και την άνετη κουβέρτα του. Αν έχεις γάτα, θα μπορούσες να τοποθετήσεις κάποια έξτρα κουτιά στο σαλόνι, ώστε να τα θεωρήσει “ασφαλείς ζώνες”.

Πριν τη γνωριμία, φρόντισε να έχει εξοικειωθεί το κατοικίδιο σου με αυτές τις ζώνες. Δεν θέλεις να συνδέσει τις συναντήσεις με τον φίλο σου με τιμωρία.

Επίσης, προετοίμασε και εκείνον για τη γνωριμία. Ενημέρωσε τον αν συγκεκριμένες κινήσεις ή τόνοι φωνής ενοχλούν/προκαλούν το κατοικίδιο σου.

Δώσε στο κατοικίδιο σου όσο χώρο χρειάζεται

Και τώρα το μεγάλο τεστ. Ζήτησε από τον σύντροφό σου να δώσει στον σκύλο ή τη γάτα σου αρκετό χώρο στην πρώτη τους γνωριμία. Φρόντισε να πάρε το ΟΚ από εσένα πριν πλησιάσει το pet σου ώστε να δείτε μαζί τη γλώσσα του σώματός του. Κάνε και ένα βήμα πίσω αν χρειαστεί, αν δηλαδή δεις ότι το κατοικίδιο σου δεν θέλει να συνεργαστεί.

Οποιοδήποτε σημάδι ανασφάλειας ή διστακτικότητας, θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με χώρο. Στην τελική, αυτή είναι η περιοχή του! Άφησε το ζώο να διαλέξει πότε είναι έτοιμο να υποδεχτεί τον καλεσμένο και να κάνει μια πρώτη επαφή. Μην πιέσεις την κατάσταση. Χρειάζεται να μυριστούν αρκετά και οι δύο πλευρές πριν γίνει το απαραίτητο bonding. Η ανάπτυξη μιας σχέσης χρειάζεται χρόνο, ειδικά με τα ζώα.

Πήγαινε αργά αν χρειαστεί

Πες ότι γίνεται το χειρότερο σενάριο. Το κατοικίδιο σου έχει attitude “Δεν μου αρέσεις, γεια σου τώρα”.

Έχε στο μυαλό σου ότι είσαι η βασική πηγή τροφής, προστασίας και αγάπης για εκείνο. Όταν οποιοδήποτε νέο πρόσωπο μπαίνει στην εξίσωση απειλή να χαλάσει αυτή την ισορροπία.

Σε αυτή την περίπτωση, βάλε σιγά σιγά τον σύντροφό σου στο πλάνο. Πάρε τον μαζί στις βόλτες ή συμπερίλαβε τον στις αγκαλιές στον καναπέ. Ώστε το κατοικίδιο σου να τον συνδέσει με θετικά πράγματα και να μην τον αντιμετωπίζει ως απειλή.

Ένα άλλο tip βασίζεται στη βασική αίσθηση των ζώων: την όσφρηση. Μπορείς να αφήσεις ένα t-shirt του αγαπημένου σου στο σπίτι κάπου κοντά στο κατοικίδιό σου. Η διαδικασία μπορεί να πάρει καιρό, αλλά όσο περισσότερο τον μυρίζει, τόσο πιο πολύ θα τον συνηθίζει.

Κάνε και το σπίτι του συντρόφου σου φιλικό προς το κατοικίδιο σου

Όταν έρθει η μέρα που θα πρέπει να πας το κατοικίδιο σου στο σπίτι του συντρόφου σου, φρόντισε να έχεις κάνει το σπίτι όσο πιο φιλικό στο pet σου γίνεται. Μετακίνησε έπιπλα ώστε να μην κινδυνεύει να χτυπήσει, ή να μη στρεσαριστεί/φοβηθεί. Μέχρι να αφήσεις τον σκύλο σου ή τη γάτα σου δεν μπορείς να ξέρεις τι είναι εν δυνάμει επικίνδυνο και τι όχι. Βάλε σε κάποιο ντουλάπι χάπια, επικίνδυνα φυτά ή ακριβά παπούτσια. Ώστε να μη μπορεί αν πλησιάσει κάτι από αυτά το κατοικίδιο σου.

Το να βρεις τον έρωτα δεν είναι εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει απίστευτο. Ακολούθησε τις παραπάνω οδηγίες και βάλε και τον πιστό σου φίλο σε αυτή την εξίσωση.

Δες ακόμα:

Αποκαλύφθηκε ποια είναι η μεγάλη διαφορά μεταξύ dog και cat lovers


featured image: purewow.com