Η ερώτηση είναι κλασική και κάπως ξεπερασμένη: Είσαι dog ή cat person. Ενώ γενικά οι περισσότεροι από εμάς αγαπάμε πολύ όλα τα ζώα, φαίνεται να έχουμε συγκεκριμένη προτίμηση στο δίλημμα “σκύλος ή γάτα”. Ωστόσο, η απάντηση σε αυτό δείχνει να λέει πολλά για την προσωπικότητα και τις επιλογές μας στη ζωή.

Δείχνουν να υπάρχουν αρκετές μεγάλες διαφορές μεταξύ όσων αγαπούν τους σκύλους και όσων προτιμούν τις γάτες. Τουλάχιστον σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας νέας έρευνας του Mars Petcare. Με δείγμα 1000 dog lovers και άλλων τόσων cat lovers στις ΗΠΑ.

Τα καλά νέα; Υπάρχουν πλεονεκτήματα στο να είσαι και στις δύο πλευρές αυτής της αντιπαράθεσης…

Η έρευνα αποκάλυψε πως οι άνθρωποι που αγαπούν τους σκύλους δείχνουν να είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση, με ανώτερο μέσο εισόδημα. Ενώ εκείνοι που αγαπούν τις γάτες είναι πιο δημιουργικοί, σύμφωνα με το Business Insider.

Οι cat lovers δείχνουν να προτιμούν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους βλέποντας ντοκιμαντέρ, παρακολουθώντας μιούζικαλ, ασχολούμενοι με την κηπουρική. Από την άλλη, οι dog lovers είναι πιο δραστήριοι, προτιμούν να ταξιδεύουν, να βλέπουν ταινίες δράσης και να γυμνάζονται.

Όποιο από τα δύο ζώα και αν αγαπάς λίγο παραπάνω, το Mars Petcare καταλήγει σε ένα συμπέρασμα: Ένα κατοικίδιο παίζει σημαντικό συναισθηματικό ρόλο στη ζωή σου.

“Είτε έφτασες στην εκπλήρωση των fitness goals σου χάρη στον σκύλο σου, είτε σου κάνει καλό ένας μικρός θεραπευτικός διάλογος με τη γάτα σου, είναι προφανές πως όποιος και αν είναι ο χνουδωτός φίλος σου, τα πλεονεκτήματα του να έχεις κατοικίδιο δεν θα πρέπει να παραβλέπονται”, είπε ο εκπρόσωπος Jam Stewart στο Prima.

Δες ακόμα:

Εσύ ξέρεις πόσο συχνά πρέπει να πλένεις το πιάτο του σκύλου σου;

Το να μιλάς στον σκύλο σου είναι δείγμα ευφυΐας

Tι θα αλλάξει στη σχέση σου όταν θα υιοθετήσετε μαζί ένα κατοικίδιο


featured image: Steemit