Τα πλούσια και υγιή μαλλιά είναι ένα στολίδι από μόνα τους σε κάθε εμφάνιση. Πολλές φορές μάλιστα όταν δεν έχουμε τη διάθεση να αφιερώσουμε χρόνο στιλιστικά στα ρούχα μας, εάν έχουμε καλοχτενισμένα και φρεσκολουσμένα μαλλιά αμέσως γίνονται το επίκεντρο. Το σωστό λούσιμο και η περιποίηση των μαλλιών είναι κάτι που συνήθως γίνεται χωρίς καλά καλά να το καταλαβαίνουμε. Έτσι συγκεντρώσαμε τα βασικά βήματα ώστε να έχεις λαμπερά μαλλιά σαν αυτά που ζηλεύουμε σε όλες τις διαφημιστικές καμπάνιες.

Natural Shampoo

Τα περισσότερα φυτικά σαμπουάν περιέχουν εκχυλίσματα από βότανα και έλαια όπως πχ. καρύδας, shea butter, tea tree. Βοηθούν τα μαλλιά να καθαρίσουν σωστά και να μεγαλώνουν γρηγορότερα χωρίς όμως να τα αποδυναμώνουν. Ένας γενικός κανόνας είναι πως εάν κάποιο σαμπουάν περιέχει περισσότερα από εννιά συστατικά, τότε είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει και ανεπιθύμητα χημικά στοιχεία. (Sulfates, parabens, silicons κτλ). Αυτά με τη σειρά τους απορροφούν τα επιθυμητά έλαια του τριχωτού της κεφαλής, το δέρμα γίνεται πολύ ξηρό με αποτέλεσμα να συρρικνώνονται οι θύλακες. Και κατά συνέπεια σε βάθος χρόνου να μειώνονται τα μαλλιά μας.

In-shower θεραπεία

Όσο κάνεις το μπάνιο σου και έχεις καθαρίσει τα μαλλιά σου μπορείς να εφαρμόσεις ένα conditioner ή μια μάσκα ενυδάτωσης και λάμψης. Δεν έχει σημασία εάν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα ή φυσικά, η καθημερνή έκθεση στον ήλιο αλλοιώνει έστω και λίγο το χρώμα τους. Έτσι αυτά τα προϊόντα θα αναδομήσουν τα μαλλιά για να επανακτήσουν τη λάμψη τους.

Σωστός τρόπος χτενίσματος και μασάζ

Είναι κάποιες φορές που βιαζόμαστε και δεν δίνουμε σημασία στο πως χτενιζόμαστε ή πως λουζόμαστε. Κάνοντας ένα ελαφρύ μασάζ την ώρα που καθαρίζουμε τα μαλλιά μας βοηθάμε στο να αιματώνεται σωστά το τριχωτό. Αλλά και να γίνεται μια ήπια απολέπιση των νεκρών κυττάρων. Αυτό μπορείς να το κάνεις μάλιστα πριν ξεκινήσεις το λούσιμο με μερικές σταγόνες καστορέλαιου στις ρίζες των μαλλιών. Όσον αφορά το χτένισμα πάντα ξεκινάς από τις άκρες και μετά προς τα πάνω. Μιας και τραβώντας απότομα από τις ρίζες το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπάνε συνεχώς.

Baby highlights

Για έξτρα λάμψη μπορείς να φωτίσεις το πρόσωπο σου με λίγες ανοιχτόχρωμες ανταύγειες στα σημεία που ακουμπούν τα ζυγωματικά σου. Διάλεξε δυο με τρεις αποχρώσεις πιο ανοιχτές για να κάνουν αντίθεση με το φυσικό σου. Τέλος, ολοκλήρωσε τη ρουτίνα σου με ένα hair mist ή serum στις άκρες και κοντά στη χωριστά που συνήθως πετάνε τα baby hairs και τα μαλλιά σου θα είναι απλά υπέροχα.

Δες ακόμα:

Οι καλύτεροι τρόποι να φορέσεις ένα φουλάρι στα μαλλιά σου το 2019

Princess Pastel: η νέα τάση στα μαλλιά που θα σε κάνει πριγκίπισσα


featured image: Allure