Όλα όσα πρέπει να κάνεις πριν τις 8 π.μ. για να ξεκινήσεις επιτυχημένα τη μέρα σου

Όλα όσα πρέπει να κάνεις πριν τις 8 π.μ. για να ξεκινήσεις επιτυχημένα τη μέρα σου

Ο τρόπος που ξεκινάς τη μέρα σου είναι ιδιαίτερα καθοριστικός. «Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται» λένε και μπορώ να σου πω πως, ισχύει. Ίσως να έχεις παρατηρήσει πως όταν ξεκινάς θετικά ή αντίστοιχα αρνητικά, τη μέρα σου, τότε κάπως έτσι θα συνεχίσει. Έχεις σκεφτεί όμως πως θα μπορούσες να κάνεις τη μέρα σου να κυλήσει πιο επιτυχημένα;

Μην ανησυχείς. Σκεφτήκαμε εμείς για σένα. Γι’ αυτό ακολουθεί αυτή τη λίστα που θα σε βοηθήσει να φτιάξεις τη μέρα σου από πολύ νωρίς:

Ξύπνα νωρίτερα από το συνηθισμένο

Προσπάθησε να θέσεις το ξυπνητήρι σου λίγο νωρίτερα. Μπορεί να μην το καταφέρεις από την πρώτη φορά αλλά στην πορεία αυτό θα αλλάξει. Ακόμα και 15 λεπτά θα κάνουν τη διαφορά. Θα αξιοποιήσεις το χρόνο αυτό σε πράγματα που ίσως δεν προλάβαινες να κάνεις πριν: Ένα αναζωογονητικό ντους ή το πακετάρισμα των γευμάτων σου για το γραφείο.

Επένδυσε στο πρωινό σου

Το πρωινό σου είναι τα καύσιμα που δίνεις στον οργανισμό σου για να ξεκινήσει κάθε ημέρα. Φρόντισε να είναι καλά. Επίσης, το πώς τρέφεις τον οργανισμό σου είναι ένδειξη ότι αγαπάς τον εαυτό σου, ότι τον προσέχεις και ότι του δίνεις την απαραίτητη ενέργεια για να ξεκινήσει τη μέρα.

Φτιάξε λίστες

Τώρα θα μου πεις, τι είδους λίστες; Και τι να γράψω σε αυτές; Το πρώτο βασικό στοιχείο είναι να ορίσεις τι θέλεις να οργανώσεις. Μπορεί να είναι τα καθημερινά σου ψώνια, τα καθήκοντα που σου αναθέτουν στη δουλειά ή τους εβδομαδιαίους σου στόχους. Ένα πλάνο γενικότερα θα σε βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητα σου τόσο για να θυμάσαι τι έχεις να κάνεις όσο και για να τα εκπληρώνεις έγκαιρα.

Αναλογίσου το μέλλον σου

Προσοχή, δεν θέλουμε να αγχωθείς ή να περικυκλώσεις τον εαυτό σου με σκέψεις. Αντίθετα, το tip μας είναι να έχεις κατά νου τι είναι αυτό που ζητάς από τον εαυτό σου, τους στόχους έχεις και φυσικά, πώς μπορείς να τους επιτύχεις. Αυτό όμως δεν είναι κάτι που χτίζεται σε ένα απόγευμα. Γράψε τις φιλοδοξίες, τους στόχους, τα όνειρα σου κάθε μέρα. Και θα δεις που αυτά θα πολλαπλασιάζονται μέρα με τη μέρα.

Ένα task κάθε φορά

Θέλεις να κάνεις το multi-tasking τρόπο ζωής αλλά ίσως να μην πετυχαίνει πάντα. Η συμβουλή μας είναι να αναλαμβάνεις ένα πράγμα κάθε φορά, είτε αυτό έχει να κάνει με το σπίτι σου είτε αυτό αφορά το χώρο εργασίας σου. Με αυτό τον τρόπο θα δώσεις όλη σου την προσοχή, την όρεξη και τη διάθεση σε ένα πράγμα τη φορά, εκτελώντας το πολύ καλύτερα.

Σκέψου θετικά

Σκέψου τι πήγε καλά χθες και τι όχι. Διαχώρισε σε τι είσαι καλός και επικεντρώσου σε αυτά ενώ μπορείς να σκεφτείς και εναλλακτικούς τρόπους για να βελτιώσεις όσα δεν πετυχαίνουν. Μην ξεχνάς πως κάθε μέρα είναι καινούρια.

Αποστασιοποιήσου από τα social media

Όσον αφορά το πρωινό σου ξύπνημα, προσπάθησε, όσο δελεαστικό κι αν μοιάζει, να μην ξυπνάς με τις ειδοποιήσεις των social. Μπορεί να σου χαλάσουν τη διάθεση πριν ακόμα σηκωθείς από το κρεβάτι. Θα έχεις όλο το χρόνο να τσεκάρεις e-mail και μηνύματα στη συνέχεια.

Χαλάρωσε για λίγα λεπτά

Δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να απολαύσει κάτι μόλις ξυπνάς. Μπορεί να είναι ο καφές ή το τσάι σου, ένα αστείο ή inspirational βίντεο ή και ένας πρωινός περίπατος. Κάνε ό,τι σε ευχαριστεί από πολύ νωρίς. Αυτά τα θετικά vibes θα τα έχεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μάθε κάτι καινούριο

Η συνταγή της επιτυχίας ολοκληρώνεται με αυτό που όλοι επιτυχημένοι άνθρωποι κάνουν. Δεν σταματούν ποτέ να μαθαίνουν. Ίσως να μην είναι η πρώτη σου σκέψη όταν ξυπνάς, αλλά εδώ μιλάμε για αλλαγές, σωστά; Δοκίμασε να διαβάσεις λίγες σελίδες από το αγαπημένο σου βιβλίο καθημερινά ή να ακούς κάποιο audio-book όσο πλένεις τα πιάτα, μάθε μία νέα ξένη γλώσσα μέσα από βίντεο ή κάποιο app στο κινητό σου. Οι επιλογές είναι πολλές. Βρες τι σου κεντρίζει το ενδιαφέρον και ενσωμάτωσε το στην καθημερινότητα σου.

Κλείνοντας, κάθε success morning routine προσαρμόζεται στα δεδομένα και την προσωπικότητα του καθενός. Εφάρμοσε όσα περισσότερα tips σε αντιπροσωπεύουν, ενσωμάτωσε τα στο πρόγραμμα σου ή δοκίμασε ακόμα και κάτι που δεν συνήθιζες να κάνεις.

Featured image: Elite Daily
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.