Ταινία στο πρώτο ραντεβού; Είναι λογικό να σε προβληματίζει η σκέψη. Λογικά θα σκέφτεσαι πως αυτό μπορεί να οδηγήσει στο πιο γρήγορο σεξ στο πρώτο ραντεβού και στο πιο σύντομο άδοξο τέλος. Βιάζεσαι όμως. Αρχικά, δεν είναι απαραίτητο ότι το να γίνει συνάντηση σε σπίτι την πρώτη φορά που θα γίνει η αρχή μιας ερωτικής γνωριμίας. Επίσης, το να δείτε μια ταινία στο πρώτο ραντεβού έχει και θετικά:

*Αποφεύγεις τις άβολες σιωπές.

*Δεν χρειάζεται να έχεις μονίμως κάτι να πεις.

*Καταλαβαίνεις αρκετά για την culture πλευρά του άλλου, αλλά και το πώς τη διαχειρίζεται. Μιλάει πολύ; Συγκεντρώνεται; Συγκινείται; Το ζει ή είναι flat.

*Είναι ένα φθηνό ραντεβού όπως και να το κάνουμε.

*Δεν χρειάζεται να πιεις αλκοόλ και αυτό είναι εξαιρετικά βολικό. Ειδικά αν το ραντεβού σας γίνει καθημερινή. Γλιτώνεις το hangover της επόμενης μέρας.

Αν άρχισες να σκέφτεσαι την περίπτωση να προτείνεις ταινία για το πρώτο σας ραντεβού, διάλεξε μια από τις παρακάτω. Μην ξεχάσεις τα σπιτικά ποπ κορν.

Benji

Ειλικρινά, τι μπορεί να πάει στραβά με μια γλυκιά ταινία για έναν σκύλο; Αυτό το film των 70s έχει να κάνει με ένα αδέσποτο σκυλάκι που σώζει δύο παιδιά από απαγωγή. Αν έχετε δει το original, μπορείτε να δώσετε μια ευκαιρία στο remake του Netflix.

Always Be My Maybe

Το Always Be My Maybe αφορά την ιστορία δύο παιδικών φίλων που ξαναβρίσκονται μετά από καιρό και αρχίζουν να ερωτεύονται. Είναι μια ρομαντική ταινία, που με έξυπνο χιούμορ ισορροπεί λίγο όλα αυτά τα cute vibes. Έτσι δεν θα είναι άβολο το να τη δουν δύο άνθρωποι που βρίσκονται μόλις στο πρώτο ραντεβού τους.

Black Mirror: Bandersnatch

Το Black Mirror: Bandersnatch αποτελεί την πρώτη διαδραστική ταινία του Netflix. Αυτό που κάνει είναι να σου επιτρέπει να ελέγξεις τη μοίρα ενός προγραμματιστή (Stefan) όσο εκείνος δημιουργεί ένα video game. Θα καλείστε συνεχώς να επιλέγεται κατευθύνσεις και κινήσεις, άρα δε θα υπάρχουν άβολες σιωπές στο ραντεβού σας.

https://www.youtube.com/watch?v=XM0xWpBYlNM

Ex Machina

Το σκοτεινό Ex Machina του Alex Garland είναι η ιδανική αφορμή για μεγάλες συζητήσεις στο πρώτο ραντεβού. Στην ταινία, ο Caleb κερδίζει ένα retreat στο σπίτι του CEO της εταιρείας του. Εκεί γνωρίζει την Ava, ένα θηλυκό humanoid με τεχνητή νοημοσύνη. Με cast που περιλαμβάνει Domhnall Gleeson, Oscar Isaac, και Alicia Vikander, τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά.

The Fundamentals of Caring

Ο Paul Rudd υποδύεται τον Βen, έναν συγγραφέα που έχει καταλήξει να φροντίζει τον Trevor, έναν σαρκαστικό, νέο άντρα με μυική δυστροφία. Πρόκειται για μια ταινία που θα σε κάνει να νιώσεις καλά, θα σου θυμίσει πως είσαι ευαίσθητη, χωρίς να σε κάνει να κλάψεις ντροπιασμένη δίπλα στο αγόρι που σου αρέσει.

Get Smart

Μια κατασκοπική κωμωδία με την Anne Hathaway και τον Steve Carell είναι μια safe επιλογή για το πρώτο ραντεβού. Είναι goofy, χωρίς υπερβολές στον ρομαντισμό.

Four Weddings and a Funeral

Με πρωταγωνιστές τον Hugh Grant και την Andie McDowell, το Four Weddings and a Funeral είναι μια κλασική ρομαντική κομεντί με αρκετό χιούμορ και όσο ρομαντισμό χρειάζεται για να μη γίνει άβολο το πρώτο ραντεβού.

Groundhog Day

Χρειάζεσαι και άλλο λόγο πέραν του Bill Murray για να δεις το Groundhog Day; Ο Murray υποδύεται έναν κουρασμένο ρεπόρτερ που πιάνει τον εαυτό του να ζει τη μέρα της μαρμότας ξανά και ξανά. Υπάρχει πιο ωραίο bonding για ένα πρώτο ραντεβού από το πηγαίο γέλιο;

Featured image: Washington Post