Aυτή η συνταγή carrot cake θα σου θυμίσει πως τίποτα πραγματικά πετυχημένο -και νόστιμο, δεν έγινε εύκολα

Aυτή η συνταγή carrot cake θα σου θυμίσει πως τίποτα πραγματικά πετυχημένο -και νόστιμο, δεν έγινε εύκολα

Το carrot cake -ας μην πούμε μεταξύ μας ψέματα- είναι ένα απαιτητικό γλυκό. Δεν έχει εύκολα και λίγα υλικά και λερώνει αρκετά σκεύη. Από την ώρα που θα μπεις στην κουζίνα μέχρι την ώρα που θα κόψεις το πρώτο κομμάτι, θα έχει περάσει τουλάχιστον μιάμιση ώρα. Θα ξεφλουδίσεις καρότα, θα τα τρίψεις, θα ξεχωρίσεις υλικά, θα καβουρδίσεις και θα τρίψεις ξηρούς καρπούς.

Στο τέλος όμως -ακόμα κι εσύ που δεν αγαπάς τον χαμό που δημιουργείται στην κουζίνα προκειμένου να φτιάξεις ένα γλυκό- θα απολαύσεις το δικό σου αρωματικό κέικ καρότου με λαχταριστή κρέμα τυριού από πάνω. Την ώρα που θα δοκιμάσεις την πρώτη κουταλιά θα ξεχάσεις τον γεμάτο νεροχύτη και θα θυμηθείς πως τίποτα πραγματικά πετυχημένο -και νόστιμο, δεν έγινε εύκολα. Τώρα μπορείς να καμαρώσεις την επιτυχία σου και μετά να πλύνεις τα μπολ και τα ταψάκια.

Tι θα χρειαστείς:

50 γρ pecans ή καρύδια

250 γρ αλεύρι

1 κουταλιά baking powder

1 κουταλιά μαγειρική σόδα

1 κουταλιά κανέλα

αλάτι

250 γρ καθαρισμένα καρότα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

30 γρ αποξηραμένη καρύδα

2 μεγάλα αυγά

250 ml ηλιέλαιο

250 γρ ζάχαρη

γάλα

1 κουταλάκι βανίλια

350 γρ cream cheese

1 κουταλιά μέλι

50 γρ καβουρδισμένα καρύδια

Πώς να το φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 180°C. Βουτύρωσε το ταψί (20 εκ) και πασπάλισε με λίγο αλεύρι. Καβούρδισε τους ξηρούς καρπούς σε ένα ταψί που έχεις στρώσει αντικολλητικό χαρτί, στον φούρνο για πέντε λεπτά και άφησε τους να κρυώσουν. Τρίψε τους σε ένα μπλέντερ για 20''.

Σε ένα μπολ ρίξε το αλεύρι, το baking powder, τη σόδα, την κανέλα και λίγο αλάτι. Ανακάτεψε καλά. Τρίψε τα καρότα. Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε μαζί τα τριμμένα καρότα, το ξύσμα του πορτοκαλιού, την καρύδα και τους ξηρούς καρπούς. Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με το λάδι, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτύπησε για περίπου 3 λεπτά. Πρόσθεσε το μείγμα των καρότων. Στη συνέχεια πρόσθεσε και το μείγμα με το αλεύρι. Ανακάτεψε καλά. Ρίξε το μείγμα στο ταψί και ψήσε σε μεσαίο ύψος για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να βγαίνει στεγνή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο του κέικ. Άφησέ το να κρυώσει για 10 λεπτά και αναποδογύρισέ το. Μόλις έχει κρυώσει εντελώς άπλωσε το cream cheese frosting.

Τι θα χρειαστείς για το Cream Cheese Frosting

1 πακέτο cream cheese 1/4 της κούπας βούτυρο 2 - 3 κουταλιές γάλα 1 κουταλάκι βανίλια 4 κούπες ζάχαρη άχνη αν θες λίγο μοσχοκάρυδο

Πώς θα το φτιάξεις:

Σε ένα μεσαίο μπολ χτύπησε το cream cheese, το βούτυρο, το γάλα και τη βανίλια. Σταδιακά πρόσθεσε τη ζάχαρη και χαμήλωσε τη ταχύτητα του μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Άπλωσε την κρέμα πάνω στο carrot cake και πασπάλισε με λίγο μοσχοκάρυδο αν θες.

featured photo: www.bettycrocker.com
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.