Παρόλο που υπάρχουν πολλά χρώματα, το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τη διακόσμηση του σπιτιού σου. Σύμφωνα με την ψυχολογία το μπλε χρώμα συμβολίζει την ειρήνη, την ηρεμία, την πίστη, την προώθηση τόσο της σωματικής όσο και ψυχικής χαλάρωσης. Είναι ιδανικό για το υπνοδωμάτιο, το παιδικό δωμάτιο αλλά και το χώρο του γραφείου. Έρευνες έχουν δείξει ότι όταν επικρατεί σε χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι είναι πιο παραγωγικοί. Ταιριάζει με πάρα πολλά χρώματα, ακόμα και με αυτά που δεν φαντάζεσαι. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω ζευγάρια χρωμάτων σε μεγάλες επιφάνειες αν δεν είναι του χαρακτήρα σου. Εναλλακτικά, μπορείς να το κάνεις με διακοσμητικά και με μικροέπιπλα.

Δες τους ιδανικούς συνδυασμούς για το μπλε.

Με κόκκινο

lonny.com

Το μπλε και το κόκκινο είναι δύο βασικά χρώματα που έχουν την τέλεια αντίθεση. Μπορούν εύκολα να κάνουν το χώρο οπτικά πιο ελκυστικό. Ο λόγος που ανεβαίνουν στην κορυφή της λίστας των σχεδιαστών αυτά τα δύο χρώματα, είναι γιατί έχουν ένα μεγάλο εύρος αποχρώσεων κάτι το οποίο σου επιτρέπει να πειραματιστείς. Αν επιλέξεις αυτόν τον συνδυασμό καλό είναι να προσέξεις τα πολύ σκούρα χρώματα στους τοίχους, γιατί τείνουν να μικραίνουν το χώρο.

Με κίτρινο

wholehomekover.com

Ίσως ο πιο τολμηρός συνδυασμός από όλους. Αυτό το ζευγάρι χρωμάτων έχει την καλύτερη αντίθεση και αναμφισβήτητα δίνει χαρακτήρα σε ένα χώρο. Αν σου αρέσει το κίτρινο διάλεξε μια πιο σκούρα απόχρωση (μουσταρδί) και συνδύασε το με ένα σκούρο μπλε αυτό δίνει ένταση και ζωντάνια. Πρόσθεσε μερικά retro έπιπλα για μια πιο vintage αίσθηση.

Με γκρι

minimalandmodern.com

Ένας πιο μίνιμαλ συνδυασμός. Το γκρι είναι ουδέτερο χρώμα και συνδυάζεται πολύ εύκολα με το μπλε. Για να μην γίνει πολύ ψυχρός ο χώρος σου επέλεξε ένα θερμό γκρι ή συνδύασε τα με φυσικό ξύλο. Αυτό το ζευγάρι, σου επιτρέπει να κάνεις διαφορετικά πράγματα. Παράλληλα μπορείς να κρατήσεις έναν απλό και σοφιστικέ χαρακτήρα.

Με πράσινο

pufikhomes.com

Δύο φαινομενικά αταίριαστα χρώματα που όμως υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις μπορούν να δημιουργήσουν έναν πολύ όμορφο χώρο, γεμάτο ζωηράδα. Θεωρούνται αταίριαστα γιατί ουσιαστικά έχουν την ίδια βάση. Αν θέλεις να το ισορροπήσεις διάλεξε πιο ήσυχα χρώματα για να πλαισιώσεις αυτό το ζευγάρι.

Με λευκό

elonahome.com

Για καλοκαιρινή διάθεση όλο το χρόνο τόλμησε το! Το κλασικό λευκό σε συνδυασμό με το μπλε θα δώσει ένα κυκλαδίτικο αέρα στο χώρο σου. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να διαλέξεις αυτό το ζευγάρι χρωμάτων, λειτουργεί με ότι στυλ επιλέξεις, είναι κομψό, απλό και διαχρονικό. Αν προβληματίζεσαι με το να δεσμευτείς με κάποιο έντονο χρώμα αυτή είναι η ιδανική λύση. Μπορείς να έχεις κατάλευκους τοίχους και να παίξεις με μπλε λεπτομέρειες (μαξιλάρια, ριχτάρια ακόμα και έπιπλα).

Featured image: Ikea