Όταν πιστεύεις πως τίποτα δεν θα μπορούσε να πάει χειρότερα, κι όμως το ακόμα χειρότερο είναι εκεί και σου χτυπάει την πόρτα. Ο καφές χύνεται στο φρεσκοπλυμένο σου μπλουζάκι. Ή, εν μέσω μίας ξεκαρδιστικής συζήτησης, σκουντάς ένα ποτήρι κρασί και γίνονται όλα χάλια. Γι’ αυτό κι εμείς μαζέψαμε όλα τα μυστικά που χρειάζεται να ξέρεις για το πώς μπορείς να αφαιρέσεις τον κάθε πιθανό λεκέ. Ήρθε η ώρα να δεις πώς μπορείς να τη βγάλεις καθαρή. Κυριολεκτικά.

Λεκές από κρασί

Λευκό κρασί:

Φτάνει μόνο να το δοκιμάσεις! Αν και τις περισσότερες φορές το λευκό κρασί δε θα σε απαλλάξει εντελώς από έναν δύσκολο λεκέ από κόκκινο κρασί, όλως παραδόξως αυτό λειτουργεί. Ρίξε λίγο λευκό κρασί πάνω από τον λεκέ που έχει κάνει το κόκκινο και πέρασέ το με μία καθαρή πετσέτα μέχρι να φύγει τελείως, πλύνε το όπως συνήθως και ο κόκκινος λεκές θα έχει εξαφανιστεί. 

Άμμος για γάτες:

Αυτή θα είναι μία από τις φορές που θα ευχόσουν να έχεις γάτα. Βάλε λίγη άμμο για γάτες πάνω από τον λεκέ και τρίψε μέχρι να τον απορροφήσει. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά λειτουργεί, το μόνο αρνητικό είναι το ότι θα χρειαστεί να σκουπίσεις λίγο την άμμο. 

Νερό, ξίδι και σαπούνι:

Ανακάτεψε μαζί μία κουταλιά της σούπας λευκό ξίδι με μία κουταλιά της σούπας απορρυπαντικό ή σαπούνι για τα πιάτα και δύο κούπες νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Άπλωσέ τα πάνω στον λεκέ χρησιμοποιώντας μία καθαρή πετσέτα. Βρέχε συχνά την πετσέτα με το μείγμα. Μόλις ο λεκές ξεκινήει να φεύγει, ρίξε άφθονο καθαρό νερό.

Λεκές από καφέ

Μπίρα:

Αν ρίξεις μία μικρή ποσότητα μπίρας επάνω στον λεκέ και την τρίψεις, τότε ο λεκές θα φύγει στο λεπτό. Θα έπρεπε να ευχαριστείς γι’ αυτό το διοξείδιο του άνθρακα. 

Μωρομάντιλα:

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις. Το να καθαρίσεις τον λεκέ από τον καφέ σου είναι ένας από αυτούς. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να περάσεις πάνω από τον λεκέ το μωρομάντιλο και θα το δεις να εξαφανίζεται. 

Κρόκος αυγού:

Νόμιζες ότι τα αυγά είναι μόνο για πρωινό; Κι όμως, όχι. “Χτύπα” τον κρόκο του αυγού και πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε μία καθαρή πετσέτα ή ένα σφουγγάρι και ταμπονάρισε το μείγμα στον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί. Μετά το βάζεις να πλυθεί, όπως και όλα τα υπόλοιπα ρούχα. 

Λεκές από makeup

Αφρός ξυρίσματος:

Ο αφρός θα σε σώσει για άλλη μία φορά. Αν έχεις ρίξε foundation σε οποιοδήποτε ρούχο σου, πέρασε απλά αφρό ξυρίσματος από πάνω και άφησέ το για ένα με δύο λεπτά. Στη συνέχεια, τρίψ’ το και δες τον λεκέ να φεύγει. 

Λεκές από ιδρώτα 

Ασπιρίνη:

Δεν βοηθάει μόνο στον πονοκέφαλο. Για να αφαιρέσεις τον λεκέ που αφήνει ο ιδρώτας, άλεσε τρεις ασπιρίνες σε ένα μπολ και πρόσθεσε λίγο ζεστό νερό. Βούτηξε τον λεκέ μέσα στο μείγμα για λίγες ώστε και έπειτα πλύνε το κανονικά. 

Λεμόνι:

Διώξε μακριά τον ιδρώτα με έναν νερό και λεμόνι. 

Αλάτι:

Ρίξε δύο κουταλιές της σούπας αλάτι σε μισό λίτρο νερό. Με ένα σφουγγάρι πέρασε το μείγμα πάνω από τον λεκέ μέχρι να εξαφανιστεί. 


Πηγή & featured image: coveteur.com Μετάφραση: Εύα Τόλιου