Δώσε βάση στον υπότιτλο πριν ξεκινήσουμε. Το κάμπινγκ δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα πριν κάνω μια καλή έρευνα. Φαίνεται να είναι για τους πιο εναλλακτικούς και “χύμα”, σίγουρα όμως θέλει πολύ καλή οργάνωση. Είτε πας σε οργανωμένο είτε σε ελεύθερο υπάρχουν κάποια πράγματα που θα σου φανούν απαραίτητα και θα σε σώσουν τις δύσκολες ώρες. Εκεί μπορείς να εμπιστευτείς την Terra Nation. Όσο για τα κάμπινγκ, εδώ συγκεντρώσαμε μερικά που τελικά μας άλλαξαν γνώμη για όσα πιστεύαμε.

1. Los Almiros – Βόλος

Όχι ακριβώς ένα μεμονωμένο κάμπινγκ, αλλά καλύτερα μια ευκαιρία για κάμπινγκ. Όταν μάλιστα συνδυάζεται και με ένα καλό φεστιβάλ, δεν μπορείς να ζητήσεις κάτι άλλο. 1-3 Aυγούστου στον Αλμυρό του Βόλου μαζεύονται άτομα από όλα την Ελλάδα για ένα ξέφρενο φεστιβάλ μουσικής. Ξέρω, έχεις συνηθίσει τα κάμπινγκ να είναι ευκαιρίες ανάπαυλας και ηρεμίας. Ε, λίγο πάρτι τον Αύγουστο δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Το αποδεικνύει περίτρανα ο κόσμος που μαζεύεται εδώ και 8 χρόνια στον Αλμυρό. Μπορεί να μην είναι εξ ολοκλήρου μια εμπειρία σε κάμπινγκ, αλλά είναι μια καλή αρχή για να δεις πως γίνεται αυτό το κάμπινγκ που λένε όλοι.

Life-Saving Tip: Το σακίδιο σου που μπορείς να το διπλώσεις όσες φορές θες και να χωρέσει παντού

2. Σαμοθράκη

Και τώρα ας γίνουμε πιο ρεαλιστές. Ναι, η Σαμοθρακή είναι το κατ’εξοχην νησί κάμπινγκ. Είναι κρίμα να το επισκεφτείς και να μείνεις σε κάποιο ξενοδοχείο. Με πληθώρα από οργανωμένα κάμπινγκ αλλά και μέρη όπου μπορείς να κατασκηνώσεις ελεύθερα, θα σου προσφέρει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Αν είσαι αρχάριος δοκίμασε καλύτερα το οργανωμένο. Μην πας κατευθείαν στα βαθιά. Αν πάλι έχει προετοιμαστεί ψυχολογικά επιχείρησε και το ελεύθερο. Με δική σου ευθύνη πάντα, μην πεις ότι δεν προειδοποιήσαμε.

Life-Saving Tip: Το υπόστρωμα παραλίας που μπορεί κάνει την πετσέτα θαλάσσης πιο άνετη από όσο φαντάζεσαι.

3. Ελαφόνησος

Αν για κάτι ήξερα την Ελαφόνησο μέχρι σήμερα, αυτό είναι τα απίστευτα καταγάλανα νερά της. Αν για κάτι με εξέπληξε επίσης σήμερα αυτό είναι ότι προσελκύει τουρίστες από όλο τον κόσμο στο κάμπινγκ της. Με ένα από τα πιο οργανωμένα στην Ελλάδα, θα αναρωτηθείς κι εσύ γιατί δεν είχες δοκιμάσει το κάμπινγκ νωρίτερα.

Life-Saving Tip: Μην νομίζεις ότι ξεχάσαμε την πετσέτα θαλάσσης. Έτσι θα σε στέλναμε; Με σκέτο υπόστρωμα;

4. Αρμενιστής

Είτε είσαι από τα βόρεια, είτε όχι, σίγουρα έχεις ακουστά τον Αρμενιστή στην Χαλκιδική. Ή τουλάχιστον έχεις κάποιον γνωστό που επισκέφθηκε αυτό το μέρος. Ο Αρμενιστής αποτελεί την καλύτερη λύση για κάμπινγκ στην Χαλκιδική. Τα “σαν τη Χαλκιδική δεν έχει” και άλλα τέτοια κλισέ σε αφήνω να τα διαπιστώσεις όταν βρεθείς εκεί. Είτε με δική σου σκηνή, είτε με τις παροχές που μπορούν να σου προσφέρουν θα καταλάβεις γιατί κάποιοι το προτιμούν κάθε χρόνο σταθερά για τις διακοπές τους.

Life-Saving Tip: Εδώ δεν χρειάζεσαι πολλά- αρκούν δυο μανταλάκια να σου κρατούν την πετσέτα που λέγαμε πριν. Φυσάει πολύ στην Χαλκιδική όσο να πεις.

5. Αμοργός

Αν έλειπαν οι Κυκλάδες από αυτή τη λίστα, δεν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για κάμπινγκ. Η αλήθεια είναι πως τα κυκλαδίτικα νησιά ενδείκνυνται ιδιαίτερα για αυτό το χόμπυ και προσφέρουν πολλές επιλογές. Αν θες όμως να το κάνεις σωστά, θα πας στην Αμοργό. Το σωστό το κάμπινγκ, ναι θέλει ηρεμία. Να που δεν επικεντρωθήκαμε τόση ώρα. Θέλει ένα καλό βιβλίο, πλάι σε μια παραλία, αμέτρητες βουτιές και ησυχία. Και με αυτή τη περιγραφή μόλις φωτογραφίσαμε την Αμοργό και τα κάμπινγκ της. Είτε αυτά είναι οργανώμενα ή -ακόμα καλύτερα – ελεύθερα.

Life-Saving Tip:  Κάτι να σε βοηθήσει να κρατάς την σελίδα από το βιβλίο που λέγαμε πριν.