Θεωρώ πως η χαρά των αντικειμένων τέχνης είναι στο ψάξιμο και την αγορά τους. Όχι στο να ψάξεις να τους βρεις τη σωστή κορνίζα. Μπορείς να γλιτώσεις το κόστος και τον κόπο με τους παρακάτω φθηνούς τρόπους να κρεμάσεις τις αφίσες και τα prints σου. Είτε θέλεις να κρεμάσεις ένα μόνο poster είτε θέλεις να φτιάξεις gallery wall, αυτές οι ιδέες θα σε φτάσουν στον στόχο σου σε λίγα μόλις λεπτά.

Κρεμάστρες για παντελόνια

Πόσες φορές έχεις αγοράσει μια τεράστια αφίσα που ερωτεύτηκες με την πρώτη ματιά, και από τότε είναι στο κάτω συρτάρι του γραφείου σου γιατί δε θέλεις να δώσεις τα διπλάσια χρήματα για να της φτιάξεις κορνίζα;

Με τις κρεμάστρες παντελονιών αυτό το θέμα λύνεται. Χρησιμοποίησε μια απλή που σίγουρα υπάρχει ήδη στη ντουλάπα σου ή βάψε τη με όποιο χρώμα θέλεις για να φαίνεται όσο πιο κοντά στους τόνους της αφίσας γίνεται.

Washi Tape

Το washi tape είναι ο καλύτερος φίλος οποιουδήποτε νοικιάζει σπίτι. Επίσης είναι και ένας τέλειος τρόπος να διακοσμήσεις προσωρινά και με χαμηλό κόστος. Το να φτιάξεις gallery wall με washi tape είναι ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να τοποθετήσεις τα poster σου. Έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να τους αλλάξεις θέση αν τα βαρεθείς. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πολύ μικρά κομμάτια από το tape για να μην κλέβουν την παράσταση ή μπορείς να κάνεις τo tape βασικό κομμάτι της όλης “εμπειρίας”.

Ιδέα: Χρησιμοποίησε το σε όλο το μήκος του poster, σαν faux κορνίζα.

Bib Clips

Μπορεί να τα αναγνωρίζεις από την τελευταία σου επίσκεψη στον οδοντίατρο. Τα κλιπς αυτά μπορούν εύκολα να στηρίξουν και το poster σου στον τοίχο. Κρέμασε το σε ένα καρφί και είσαι έτοιμη. Μπορείς να τα βρεις στο Amazon.

Συνδετήρες

Χρησιμοποίησε συνδετήρες. Ένα αντικείμενο που σίγουρα υπάρχει στο σπίτι σου και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Το καλό είναι ότι δε θα κάνεις τρύπες στα poster σου, άρα θα τα έχεις και για περισσότερα χρόνια.

Αφρολέξ και καρφιά με γωνία

Τοποθέτησε το poster ή το print σου σε ένα φύλλο από αφρολέξ. Με αυτό θα δώσεις του δώσεις μια δομή, αλλά και πάλι θα είναι αρκετά ελαφρύ για να το κρεμάσεις. Βάλε το στον τοίχο σου στερεώνοντας το σε δύο καρφιά με γωνία στο κάτω μέρος.

Δες ακόμα:

To less is more είναι ο μόνος κανόνας διακόσμησης που χρειάζεσαι στο δωμάτιό σου


φωτογραφίες: apartmenttherapy.com & Joe Lingeman