Όπως μπορεί να έχεις ήδη καταλάβει, ως λάτρης της βιομηχανίας της ομορφιάς, οι εταιρίες που συνέχεια ξεπετάγονται στο χώρο αυτό είναι αρκετές (πολλές). Κάποιες γνωστές, άλλες λιγότερο ή περισσότερο, προσπαθούν να αφήσουν το στίγμα τους σε έναν χώρο ολοένα και πιο απαιτητικό.

Υπάρχουν όμως και ορισμένες οι οποίες αποτελούν ορόσημο στην beauty κοινότητα. Και τούτο διότι αποτελούν προϊόν της σκληρής δουλειάς, όχι κάποιας απρόσωπης εταιρίας κολοσσού, αλλά δυναμικών γυναικών οι οποίες ξεκίνησαν με όπλο το πάθος τους για τον χώρο. Πλέον θεωρούνται role models για την κοινότητα ομορφιάς.

Το αποτέλεσμα ήταν να ξεχωρίσουν και να καταξιωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παρακάτω θα δούμε ορισμένα από παραδείγματα τέτοιων γυναικών.

Η λίστα αυτή θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη, αλλά οι παρακάτω αποτελούν από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιπτώσεις:

1. Πρώτο όνομα στη λίστα μας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο παρά η ελληνικής καταγωγής Zoe Boikou. Αναφερόμαστε στην ιδρύτρια του brand Zoeva, με καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια γυναίκα η οποία στη κυριολεξία γιγάντωσε μέσα σε 1-2 χρόνια ένα brand name το οποίο ελάχιστοι γνώριζαν. Για το λόγο αυτό βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των γυναικών role models. Ξεκίνησε στην αρχή με πινέλα προσώπου και ματιών, τα οποία διακρίνονταν για την υψηλή αισθητική και ποιότητά τους. Τελικά κατάφερε να δημιουργήσει μια εταιρία η οποία διαθέτει πλέον οποιοδήποτε προϊόν μακιγιάζ μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Ο θαυμασμός μας της ανήκει δικαιωματικά.

2. Δεύτερη περίπτωση αποτελεί η δαιμόνια, παγκοσμίου φήμης make-up artist Charlotte Tilbury. Πρόκειται για τον ιθύνοντα νου πίσω από τη γιγάντωση της σειράς make-up της εταιρίας Tom Ford. Ανήσυχο πνεύμα, με πίστη στις ικανότητές της, κατάφερε να δημιουργήσει την ομώνυμη εταιρία. Η Tilbury αποτελεί συνώνυμο, πέραν της αδιαπραγμάτευτης ποιότητας και της πολυτελούς αισθητικής, με το ροζ-χρυσό χρώμα να είναι το σήμα κατατεθέν τον συσκευασιών της.

3. Τρίτο όνομα στη λίστα μας είναι η ταλαντούχα Victoria Beckam. Η πρώην κυρία Adams δεν επαναπαύτηκε στην ιδιότητα της τραγουδίστριας και με όπλο το απαράμιλλο στυλ της κατάφερε να γίνει συνώνυμο της κομψής, minimal αλλά & sophisticated θηλυκότητας. Η εταιρία της πρεσβεύει αυτήν ακριβώς την αισθητική. Ιδιαίτερες αναφοράς είναι βέβαια και οι σειρές καλλυντικών, σε συνεργασία με την Estee Lauder, οι οποίες διακρίνονται για αυτόν ακριβώς τον κομψό μινιμαλισμό.

https://www.instagram.com/p/BuwTd7GAbKW/

4. Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να λείπει το super model και πρώην αγγελάκι της V.S. Miranda Kerr. Η Kerr, γνωστή για την αγάπη της στα αγνά, οργανικά προϊόντα ομορφιάς, κατάφερε να εκμεταλλευτεί όλες τις γνώσεις από το χώρο της πασαρέλας που με τεράστια επιτυχία υπηρέτησε. Το αποτέλεσμα; Η δημιουργία της Kora Organics. Πρόκειται για μια εταιρία αφιερωμένη στη φροντίδα προσώπου και σώματος, βασισμένη εξ’ ολοκλήρου σε βιολογικές, πιστοποιημένες πρώτες ύλες. Όπως δηλαδή ακριβώς οραματίζεται το διάσημο μοντέλο την ιδανική περιποίηση.

Φυσικά η λίστα με τις γυναίκες role models που τόλμησαν να κάνουν πράξη όλα όσα σημαίνει για αυτές ιδανική ομορφιά δεν είναι τόσο σύντομη. Υπάρχουν πολλά ακόμα παραδείγματα του τι μπορεί να συμβεί όταν η θέληση συναντά την ικανότητα να οραματιζόμαστε. Όλες οι παραπάνω, αλλά και πολλές άλλες γυναίκες, χαίρουν του σεβασμού και της εκτίμησής μας που εξελίσσουν την ιδέα της ομορφιάς και της πραγματικής αυτοπεποίθησης.


featured image: Into The Gloss