Το "The Pound Project" είναι η πιο όμορφη πρωτοβουλία που θα ακούσεις σήμερα

Το «The Pound Project» είναι η πιο όμορφη πρωτοβουλία που θα ακούσεις σήμερα

Αξίζει να συνεισφέρεις

Αν ψάξεις εκεί έξω θα βρεις χιλιάδες project που χρειάζονται και τη δική σου συνεισφορά για να πραγματοποιήθουν. Ένα από αυτά είναι και το The Pound Project με μότο του "small change. one story at a time."

Είναι η ιδέα του JP Watson, συγγραφέα και δημοσιογράφου που πραγματικά πιστεύει ότι κάθε καλή ιστορία αξίζει να ακουστεί. Θέλησε έτσι να ξεκινήσει κάτι που θα δίνει την ευκαιρία σε όλους τους καλούς συγγραφείς εκεί έξω να μοιράζονται τις ιστορίες τους με τον κόσμο. Με την προοπτική βέβαια ότι κάτι τέτοιο δεν έχει και τόσο μεγάλο κόστος, όπως πιστεύαμε παλιότερα -  ή όπως μας έκαναν οι εκδοτικοί οίκοι να πιστεύουμε.

Το project σέβεται και όσους συμμετέχουν ως δημιουργοί και όσους συνεισφέρουν. Μεταξύ μας, δημιουργοί είναι και όσοι συνεισφέρουν μιας και χωρίς αυτούς η υλοποίηση των project θα ήταν αδύνατη. Επομένως, κάθε ένας που συνεισφέρει είτε με 1 είτε με 5£, νιώθει ότι έχει καταφέρει κάτι πολύ μεγάλο. Τα βιβλία που δημιουργούνται είναι μικρά για να μπορείς να τα κουβαλάς παντού μαζί σου, φιλικά προς το περιβάλλον και πολύ οικονομικά.

Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 4 project. Το πρώτο από αυτά που πραγματικά απέδειξε ότι υπάρχει χώρος για πολλά ακόμη ήταν του ίδιου του JP Watson το οποίο μπορείς να βρεις να ακούσεις και να διαβάσεις online. To πιο πρόσφατο όμως είναι αυτό της Pandora Sykes. Η ίδια, ούσα δημοσιογράφος, δημιούργησε κάτι όχι τόσο λογοτεχνικό. Έτσι στο έργο της "Τhe Authentic Lie" μιλά για το τι σημαίνει να είσαι γυναίκα, για την ψυχική υγεία, τα social media αλλά και όλες εκείνες τις προσπάθειες που κάνεις να διατηρήσεις τον εαυτό σου περνώντας μέσα από όλα αυτά. Εκεί δηλαδή που πολλές φορές μπορεί να ξεχάσεις να κάνεις την αυθεντικότητα προτεραιότητα σου.

Το βιβλίο της Sykes απέδειξε την δύναμη όλων όσων βρίσκονται εκεί έξω και στηρίζουν τέτοιες πρωτοβουλίες. Ενώ από την ομάδα του The Pound Project τίθεται πάντα στόχος των 500£ αυτή τη φορά το ποσό έφτασε τα 31.468£ στο Kickstarter.

Κι ενώ όλα ξεκινούν με "μια ιστορία κάθε φορά", θα θέλαμε να πιστεύουμε ότι οι ιστορίες αυτές θα γίνουν πολλές. Πέρα από PR, εκδότες και μεγάλα ονόματα που άφησαν πολλούς συγγραφείς και δημιουργούς να πάνε στράφι. Με "διαφανείς" διαδικασίες όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι και πάνω από όλα τη φιλική διάθεση που αρμόζει σε κάτι τέτοιο.

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.