Το σωστό σουτιέν είναι εκείνο που σε κάνει να νιώθεις αυτοπεποίθηση και στηρίζει άψογα το στήθος σου. Αν θέλεις, λοιπόν, να συνεχίσει να το κάνει για πολύ καιρό, καλό θα είναι να ακολουθήσεις κάποια tips που θα δώσουν μεγάλη διάρκεια ζωής στα σουτιέν σου.

Είναι πολύ απλό αρκεί να έχεις στον νου σου τα παρακάτω βήματα:

1. Τσέκαρε την ετικέτα

Μην ξεχνάς να διαβάζεις την ετικέτα του σουτιέν με τις οδηγίες πλυσίματος. Υπάρχουν κάποια που χρειάζονται στεγνό καθάρισμα για παράδειγμα και αν δεν το προσέξεις πολύ σύντομα θα δεις τη φθορά στο σουτιέν σου.

2. Πρόσεχε τη θερμοκρασία στην οποία πλένεις τα σουτιέν σου

Είναι πολύ σημαντικό να προσέχεις στους πόσους βαθμούς τα πλένεις για να είναι πάντα καθαρά και συνήθως αυτοί είναι σαράντα.

Pinterest

3. Να θυμάσαι να κλείνεις τα σουτιέν πριν το πλύσιμο

Καλό θα είναι να τα κλείνεις τις κόπιτσες στην πλάτη (ή μπροστά) καθώς αυτό συμβάλλει στο να φθαρούν οι ίδιες αλλά και το ύφασμα.

4. Άφησέ τα να στεγνώσουν φυσικά και δώσε τους χρόνο να επανέλθουν στην αρχική τους μορφή

Ξαναδώσε με τα χέρια σου το πρότερο σχήμα τους ενώ είναι ακόμα νωπά, ειδικά αν γεμισμένα μέσα με έξτρα ενίσχυση.

5. Δώσε σημασία στο πώς τα φυλάσσεις στο συρτάρι

Πρέπει να τα τοποθετείς στο συρτάρι με τα εσώρουχα σου αντί να τα έχεις παραπεταμένα σε κάποια καρέκλα. Καλό είναι να τα διπλώνεις τοποθετώντας το ένα cup μέσα στο άλλο. Έτσι δε θα στριμώχνονται ανάμεσα στα υπόλοιπα εσώρουχα και θα διατηρούν το σχήμα τους. Και φυσικά θα βρίσκεις πολύ πιο εύκολα αυτό που θέλεις να φορέσεις κάθε πρωί.

Δες ακόμα:

8 λόγοι για να εκτιμήσεις το μικρό σου στήθος


featured image: Bustle