Τον έχεις αντιληφθεί όλον αυτό τον παροξυσμό με το υποτιθέμενο, ανεκπλήρωτο love story του Bradley Cooper και της Lady Gaga. Δηλαδή, αν είσαι εδώ μαζί μας στη Γη και δεν είσαι ρομπότ, το πιο πιθανό είναι ότι και εσύ τους θέλεις μαζί και πιστεύεις ότι αυτοί οι δύο ζουν τη Μικρά Αγγλία. Αλλά στην Αμερική. Το θέμα είναι γιατί.

Γιατί ακόμα δεν έχεις χορτάσει από ανεκπλήρωτους έρωτες

Και ενδέχεται να μη χορτάσεις και ποτέ. Το μοτίβο παντρεμένος ερωτεύεται την πάρα πολύ κουλ συνεργάτιδά του, αλλά δεν γίνεται να είναι μαζί δεν θα μας αφήσει αδιάφορους. Γιατί τον θέλεις τον πόνο, το δίπολο θέλω-πρέπει, τις βαθιές ματιές και τα αγγίγματα με νόημα. Έτσι φαντάζεσαι τις συναντήσεις αυτών των δύο. Θέλεις να πιστεύουμε ότι τραγουδώντας στα Όσκαρ, με τα βλέμματά τους έλεγαν όσα δεν μπορούν να πουν σε texts. Γιατί η Irina γκρινιάζει που ο Bradley είναι όλη μέρα πάνω από το κινητό και το παιδί πρέπει να φάει.

Γιατί γουστάρεις να αποδειχτεί ότι η ωραία γκόμενα μπορεί να νικηθεί από μια πιο ενδιαφέρουσα

Ναι, η Irina Shayk είναι μια από τις ομορφότερες γυναίκες στον κόσμο. Φαντάσου να μπορούσε να φάει τη σκόνη της Gaga και να κάνει τον Bradley να την αφήσει γιατί αυτό που νιώθει για εκείνη είναι ανυπέρβλητο. Ένα τεράστιο boost στην πίστη μας στην προσωπικότητα. Ίσως και μια τεράστια απόδειξη ότι βρε αδερφέ και την υπερβολική ομορφιά τη βαριέσαι.

Γιατί δεν πιστεύεις πραγματικά στη φιλία ενός άντρα με μια γυναίκα

Και αυτό πρέπει να το λύσουμε. Βλέπεις δεν γίνεται να θεωρείς ότι αυτόματα η ανθρώπινη χημεία μεταφράζεται σε έρωτα. Είναι κάπως προβληματικό να θεωρείς πως δύο άνθρωποι που συνεργάστηκαν καλά και γνωρίστηκαν λίγο παραπάνω, απαραίτητα ερωτεύτηκαν κιόλας. Είναι πολύ πιθανό αυτοί οι δύο άνθρωποι, όπως και πολλοί εκεί έξω, να συνεργάστηκαν τέλεια και να έμειναν φίλοι. Ή τουλάχιστον να ανταλλάσσουν κάνα τηλέφωνο στις γιορτές. Μέχρι εκεί. Και αυτό είναι ΟΚ.

Γιατί βγάζεις πάνω τους τα απωθημένα του δικού σου ανεκπλήρωτου έρωτα

Πόσο βάρος στις πλάτες τους Θεέ μου. Σκέψου τώρα να πρέπει ο Bradley να διαλύσει την οικογένεια του γιατί εσύ κι εγώ δεν τολμήσαμε να ρισκάρουμε. Γιατί δεν χωρίσαμε όταν έπρεπε. Γιατί δεν σηκώσαμε το τηλέφωνο. Γιατί δεν τον/την προλάβαμε πριν μπει στο αεροπλάνο. Πρέπει ο Bradley και η Gaga να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για εκείνη τη φορά που εμείς επιλέξαμε την comfort zone μας από έναν έντονο έρωτα. Ίσως από τον πιο έντονο έρωτα της ζωής μας. Πολύ βάρος για αυτούς η δειλία όλων των κοινών θνητών που δεν τίμησαν τον έρωτα όπως του άξιζε.

Γιατί έχεις υπάρξει στη θέση της Gaga

Ίσως κι εσύ κι εγώ να έχουμε υπάρξει τα κορίτσια που φόρεσαν την καρδιά τους στο μανίκι τους. Εκείνα που χώρισαν και ήταν έτοιμα να πάνε παρακάτω. Με το όποιο ρίσκο. Με όλο το πιθανό heartbreak. Όμως, ο Bradley της δικής τους ζωής δέθηκε ακόμα πιο σφιχτά στην comfort περιοχή του. Γιατί ο Bradley ήταν δειλός ή και πολύ λογικός. Ναι, παίζει να ταυτίζεσαι με τη Lady Gaga και να περιμένεις από αυτόν τον Bradley να φανεί θαρραλέος.

Γιατί βαρέθηκες τη μετριότητα που ονομάσαμε λογική και την κάναμε τάξη πραγμάτων

Διάβασα ένα σχόλιο κάτω από ένα Instagram post του New York Magazine για αυτούς τους δύο. Μια κοπέλα αναρωτιόταν για ποιον λόγο μπορεί να θέλουν οι άνθρωποι να διαλύσει ένας άντρας την οικογένεια του για να τα φτιάξει με μια πρώην συνεργάτιδα. ΟΚ, εύλογο το ερώτημα. Όποιον και να ρωτήσεις εκεί έξω, θα συμφωνήσει. Αλλά με τι ακριβώς συμφωνεί; Ας πάρουμε ως δεδομένο (που δεν είναι) ότι όντως αυτοί οι δύο νιώθουν πράγματα ο ένας για τον άλλο. Και ας πάρουμε ως δεύτερο δεδομένο ότι ο Bradley δεν χωρίζει για αυτό.

Που οδηγεί αυτή η εξίσωση; Σε δύο ερωτευμένους ανθρώπους που δεν είναι μαζί. Σε μια σύζυγο που νιώθει απόρριψη και είναι βαθιά δυστυχισμένη. Ίσως πιο δυστυχισμένη και από τους ερωτευμένους. Σε παιδιά με γονείς που είναι εκεί μαζί γιατί “πρέπει”. Γεμάτους κενά. Σε σχέσεις με το άγχος να καλύψουν αυτά τα κενά. Στο αέναο κυνηγητό ενός πιο δυνατού συναισθήματος. Αυτό είναι δυστυχία; Ναι. Σε ποια εποχή παραπέμπει; Σε εποχές που το διαζύγιο ήταν παράνομο. Που έρωτας ήταν ανέκδοτο. Που τα “θέλω” δεν τα εκφράζαμε ούτε για πλάκα. Σε εποχές που οι γυναίκες ήταν ΟΚ με τους άντρες τους να έχουν στο μυαλό τους μια άλλη γυναίκα. Και αυτό δεν είναι ΟΚ.

Αν πιστεύω ότι ο Bradley Cooper και η Lady Gaga είναι ερωτευμένοι;

Όχι, δεν το πιστεύω. Αλλά δεν με νοιάζει κιόλας. Το να μάθω ότι είναι μαζί θα έχει το ίδιο εφέ με το να μάθω ότι όλο αυτό είναι ένα έξυπνο πρόμο για την ταινία τους.

Γιατί έγραψα αυτό το κείμενο;

Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου ότι οποιοδήποτε απωθημένο και παράπονο προκύπτει, προέρχεται από την αποφυγή του να εκφράσουμε τα συναισθήματά μας στους άλλους. Αν πιάνεις τον εαυτό σου να θέλεις τον BD και τη LG μαζί, βρες αυτόν τον άνθρωπο για τον οποίο δεν τόλμησες και πες του το. Πες του “ήσουν ο Bradley μου και ήμουν δειλή. Συγγνώμη”. Εγώ πάντως θα το κάνω.


featured image: Webcafe