Όταν χωρίζεις είναι σημαντικό να εστιάζεις στα καλά που θα πάρεις, ακόμη και αν αργήσουν. Σε όσα θα κερδίσεις, σε όσα δεν μπορείς ή δυσκολεύεσαι να έχεις όσο βρίσκεσαι σε αυτή τη σχέση. Στην πορεία σου προς ένα καλύτερο αύριο όμως, συχνά το μόνο που μπορείς να σκεφτείς είναι όσα έχασες μετά τον χωρισμό.

1. Στην αρχή έχασες τη γη κάτω από τα πόδια σου. Τη σταθερότητα σου, το σημείο μηδέν, εκεί από όπου ξεκινούσες κάθε φορά που χανόσουν.

2. Έχασες τον άνθρωπό σου. Τη ζεστή αγκαλιά που είχες όταν κοιμόσουν, το γεμάτο μαξιλάρι δίπλα σου, το σύντροφό σου στο μαραθώνιο Netflix & chill, αυτόν με τον οποίο μοιραζόσουν τη μεταμεσονύκτια κρέπα. Τα γέλια για τη γουρουνιά και τις χαρτοπετσέτες.

3. Το όνειρό σου για μια κοινή ζωή, τον επόμενο ταξιδιωτικό προορισμό και το καυγαδάκι για το ποιος θα επιμεληθεί την playlist του ταξιδιού.

4. Τον καλύτερο ακροατή σου για το δράμα στο γραφείο, τον ίδιο πάντα άλυτο καυγά με τη μαμά σου και τις επαγγελματικές σου ανησυχίες.

5. Τον εραστή σου. Αυτόν που σε έχει δει σε όλες τις αποχρώσεις του φυσικού και τεχνητού φωτός, από το ξημέρωμα μέχρι το βράδυ.

6. Το αγόρι που σε κοιτά και λιώνει. Και που σε νοιάζει γιατί λιώνεις κι εσύ.

7. Το σώμα που ξέρεις εξίσου καλά με το δικό σου. Πως μυρίζει, τι στάσεις παίρνει όταν κοιμάται, τι σημάδια και τι ιστορίες έχει από παιδικές αταξίες.

8. Το ατελείωτο χουζούρι του Σαββατοκύριακου, όπου το να περάσεις ένα ολόκληρο διήμερο στο κρεβάτι σήμαινε ύπνο, σεξ, αγκαλιές και λόγια αγάπης.

9. Το ηλίθιο χαμόγελο της ερωτευμένης. Αυτό που όλοι κοροϊδεύουν και όλοι θέλουν να το πάθουν.

10. Το τραγούδι σας ή τα τραγούδια σας. Ποιο σου είχε αφιερώσει εκείνο το βράδυ που ζήτησε συγγνώμη, ποιο αγαπά να τραγουδά όταν οδηγεί, ποιο του θυμίζει εσένα.

11. Τα oversized ρούχα του, που αγαπούσες να φοράς όταν σου έλειπε και ήθελες να τον νιώσεις κοντά σου.

12. Την εμπιστοσύνη σου στο μαζί. Ό,τι και να σημαίνει αυτό. Μαζί θα τα αντιμετωπίσουμε όλα, μαζί θα βρούμε την άκρη, μαζί θα υιοθετήσουμε κατοικίδιο, μαζί θα καθαρίσουμε το σπίτι.

13. Την παρέα σου, στα ποτά, τις βόλτες, τα βράδια που γυρνάς στο σπίτι και εκεί που φαίνεται περισσότερο, στους γάμους φιλικών ζευγαριών. Bummer.

14. Το φιλί σας. Το δικό σας τρόπο να λέτε “καλώς ήρθες”, “μου έλειψες”, “σε θέλω” και “είμαι εδώ”.

15. Τα αστεία σας και τα υποκοριστικά σας. Κάποια χαζά, κάποια που δεν βγάζουν κανένα νόημα για κανένα άλλο εκτός από εσάς. Κάποια βγαλμένα από περιπέτειες που ζήσατε μαζί.

16. Την αποδοχή όχι από έναν άνθρωπο αλλά από τον ένα που έχεις διαλέξει εσύ και σε επέλεξε κι αυτός πίσω. Και αυτό είναι όλα τα follows του κόσμου μαζί.

Ο κόσμος μιλά για σχέσεις και προσθέτει τις λέξεις “ασφάλεια” και “σωστές βάσεις”. Όταν χωρίζεις δεν σου λείπουν αυτά, αλλά ο κόσμος σας όλος. Όπως τον είχατε φτιάξει οι δύο σας κι ας ήταν καμιά φορά τρομακτικός και γεμάτος προκλήσεις.

Αν έχω να σε συμβουλέψω κάτι, πάντως, είναι το παρακάτω:

via GIPHY

Βέβαια, είναι συμβουλή βγαλμένη από σειρά και όχι από κάποια αληθινή ιστορία. Οπότε κράτα μικρό καλάθι γιατί μπορεί να κάνω και λάθος.

Δες ακόμα:

6 μικρές αλήθειες που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα μετά από έναν χωρισμό


gif: giphy